ihm26 poster 300x250

Θεσπρωτία: Κατώτερη τιμή τα 38 λεπτά διαμηνύουν οι παραγωγοί μανταρινιών

mantarini 3 700x385 1

Οι παραγωγοί μανταρινιών της Θεσπρωτίας συγκεντρώθηκαν στο Ασπροκκλήσι και συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους θα συγκρατήσουν τις τιμές που θα πρέπει να έχει το προϊόν λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής.

Από το σύνολο των παραγωγών συμφωνήθηκε ότι η κατώτερη τιμή δεν μπορεί να είναι μικρότερη από τα 38 λεπτά, ώστε να μπορεί και ο παραγωγός να έχει ένα μικρό κέρδος.

Ταυτόχρονα συζήτησαν την οργάνωση σε ομάδες παραγωγών, ώστε να μπορούν να συναποφασίζουν όλοι μαζί για το τι μέλλει γενέσθαι με τα εσπεριδοειδή και να ακούγεται η φωνή τους.

Οι αγρότες επιδιώκουν μέσω των ομάδων παραγωγών να φτάσουν οι ίδιοι στις αγορές των εσπεριδοειδών, αφού διαπιστώνουν ότι το προϊόν τους ξεκινάει με 40 λεπτά από τον τόπο παραγωγής και καταλήγει στα 3 και 4 ευρώ στα ράφια και τον τελικό καταναλωτή.

«Ποιοί είναι αυτοί οι μηχανισμοί που φτάνουν τα προϊόντα τόσο ακριβά και στον παραγωγό δεν μένει τίποτα;» αναρωτήθηκαν, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο δεν μένει κέρδος στον παραγωγό, αλλά ούτε καν αρκετά ώστε να ανταπεξέλθει στα αυξημένα κόστη παραγωγής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

5618aaa913e5990441d15b09465b206b L

Συνελήφθησαν δύο 17χρονοι για υπόθεση διαδικτυακής πορνογραφίας ανηλίκων

Οι αρχές εξετάζουν στοιχεία που παραπέμπουν σε οργανωμένο διεθνές δίκτυο
000 67q94um 1

ΛΔ Κονγκό: Στους 43 ανήλθαν οι νεκροί από την επίθεση τζιχαντιστών κατά καθολικής εκκλησίας

Τη ζωή σε τουλάχιστον 43 ανθρώπους στοίχισε η επίθεση εναντίον