ihm26 poster 300x250

Η Ουκρανία αναζητά εναλλακτικές για τους Patriot, λόγω ελλείψεων, λέει ο Ζελένσκι

ea0106b2aa6e9b9b754ac41104cece1d L
ea0106b2aa6e9b9b754ac41104cece1d L
Η Ουκρανία αναζητά εναλλακτικές για τους Patriot, λόγω ελλείψεων, λέει ο Ζελένσκι

Η αύξηση της παραγωγής Patriot στην Ευρώπη δεν θα λύσει το θέμα, επεσήμανε.

Η Ουκρανία πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικές για τους αμερικανικούς αντιβαλλιστικούς πυραύλους Patriot, λόγω των ελλείψεων, παρά την αύξηση της παραγωγής, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η έλλειψη PAC-3 παγκοσμίως, ιδιαίτερα στην Ουκρανία, δεν τελείωσε ποτέ. Δυστυχώς. Γνωρίζετε ότι η συνολική παραγωγή είναι περίπου 60 πύραυλοι τον μήνα», επεσήμανε ο Ουκρανός πρόεδρος σε συνομιλία με δημοσιογράφους μέσω WhatsApp, ενώ επέστρεφε στο Κίεβο από τη Μέση Ανατολή, όπου υπέγραψε αμυντικές συμφωνίες.

«Σαφώς, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην Ευρώπη για να ενισχυθεί η παραγωγή, όμως ακόμα κι αυτή η αύξηση δεν θα λύσει το θέμα», συμπλήρωσε ο Ζελένσκι που έχει ζητήσει επανειλημμένα περισσότερους Patriot.

Ο πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν έχει κάνει χειρότερα τα πράγματα για την Ουκρανία, καθώς κάποιοι εταίροι του Κιέβου δίνουν προτεραιότητα στις προμήθειες στη Μέση Ανατολή, σχολίασε. «Δυστυχώς, μερικές φορές ξεχνούν την Ουκρανία, αλλά το υπενθυμίζουμε σε όλους και είμαστε ευγνώμονες στους εταίρους που μας ακούνε», συνέχισε, δίχως να διευκρινίσει σε ποιους αναφέρεται.

Το Κίεβο έχει ήδη ξεκινήσει την αναζήτηση, επεσήμανε. «Διαπραγματευόμαστε με δύο χώρες για να έχουμε μια τέτοια ευκαιρία. Αλλά προς το παρών… Όταν υπάρξει αποτέλεσμα θα πω περισσότερα. Στο μεταξύ, οι Ουκρανοί παραγωγοί πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την αμυντική βιομηχανία μας, έτσι ώστε να έχουμε τα δικά μας αντιβαλλιστικά συστήματα», πρόσθεσε.

Πηγή: Politico

#Patriot #ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ_ΖΕΛΕΝΣΚΙ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Μετάβαση στην Πηγή

Don't Miss

Συνεχίζονται από τον Δήμο Πάργας οι εργασίες και οι παρεμβάσεις στα χωριά του Φαναρίου

Ο Δήμος Πάργας συνεχίζει τις καθημερινές εργασίες – παρεμβάσεις, σε
74151336

43χρονος, γιος τηλεοπτικής μαγείρισσας αυτοκτόνησε με πιστόλι

Θρήνος στη Μάνη, καθώς ένας 43χρονος άνδρας, γιος τηλεοπτικής μαγείρισσας