ihm26 poster 300x250

Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων στον Δήμο Πάργας

Ο Δήμος Πάργας ανακοινώνει ότι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών ή κοντά σε αυτούς, οφείλουν να προβούν άμεσα στον καθαρισμό τους από σήμερα 1/4/2025 έως 30/4/2025, με κύριο στόχο την αποτροπή πρόκλησης πυρκαγιάς.
Επιπλέον επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες από τις ισχύουσες διατάξεις η κοπή κλαδιών που εξέχουν στο οδικό ή αγροτικό δίκτυο, δυσχεραίνοντας την διέλευση πυροσβεστικών, ασθενοφόρων, απορριμματοφόρων και οποιουδήποτε άλλου οχήματος. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα γίνουν όλες οι ενέργειες που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία με την επιβολή πρόστιμων, καθώς την χρέωση του κόστος καθαρισμού σε όποιες περιπτώσεις αυτός γίνει από τα συνεργία από τον Δήμο.
Θα πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε στην αντιπυρική θωράκιση της περιοχής μας, καθώς και στον ευπρεπισμό του χώρου στον οποίο ζούμε. Ο καθαρισμός των οικοπέδων και των ακάλυπτων χώρων αποτελεί υποχρέωση βάση του Νόμου αλλά και πράξη ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον .
Επιπλέον λειτουργεί η νέα ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων, ως μέτρο πρόληψης και αποτροπής πρόκλησης πυρκαγιών, στην οποία οι πολίτες πρέπει να εισέρχονται πλέον ώστε να υποβάλουν τις δηλώσεις τους, στη διεύθυνση akatharista.apps.gov.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

642d32bc793ba6737a3691088149d806 L

Αυτός θα είναι ο καιρός του Πάσχα: Προγνώσεις από Αρναούτογλου, Καλλιάνο, Κολυδά

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα με βροχές σε αρκετές

Προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή πολύωρη καταιγίδα στην Ήπειρο – Μεγάλο όγκο βροχής στα χωριά του Σουλίου 

Προβλήματα, κυρίως στους ορεινούς οικισμούς, προκάλεσε η χθεσινή πολύωρη καταιγίδα