ihm26 poster 300x250

Υποχρεωτική από αύριο η ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια για είσοδο Ευρωπαίων στο Ηνωμένο Βασίλειο

AP25080565496911
AP25080565496911

 

Σε μια ανατροπή των μακροχρόνιων ταξιδιωτικών κανόνων, οι Ευρωπαίοι πολίτες που κατευθύνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο θα χρειάζονται από την Τετάρτη υποχρεωτική άδεια εισόδου, κάτι που σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση θα ενισχύσει την ασφάλεια των συνόρων.

Η ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια (ETA) μπορεί να αγοραστεί ηλεκτρονικά τις επόμενες ημέρες έναντι 10 λιρών (12 ευρώ), αλλά η τιμή θα αυξηθεί γρήγορα από τις 9 Απριλίου στις 16 λίρες (19 ευρώ).

Είναι παρόμοιο με το σύστημα ESTA που λειτουργεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα είναι υποχρεωτικό για όλους τους Ευρωπαίους επισκέπτες στη Βρετανία από τις 2 Απριλίου, πριν την επέκτασή του, τον Ιανουάριο, σε Αμερικανούς, Καναδούς και άλλους υπηκόους που δεν έχουν βίζα.

«Με την ψηφιοποίηση του συστήματος μετανάστευσης ανοίγουμε το δρόμο για ένα βρετανικό σύνορο χωρίς επαφή», δήλωσε η υπουργός Μετανάστευσης Seema Malhotra νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν άνοιξε ο ιστότοπος για τις πρώτες αιτήσεις. «Η επέκταση της ETA σε όλο τον κόσμο επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να ενισχύσουμε την ασφάλεια μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας».

Η άδεια επιτρέπει επισκέψεις μέχρι έξι μήνες και ισχύει για δύο χρόνια. Απαιτείται για όλους τους ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων και των βρεφών. Η αίτηση, η οποία μπορεί να γίνει μέσω εφαρμογής για smartphone ή μέσω του κυβερνητικού ιστότοπου, είναι ανοικτή για τους Ευρωπαίους από τις αρχές Μαρτίου.

Από την Τετάρτη, οι υπήκοοι περίπου 30 ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένων όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός της Ιρλανδίας, θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ηλεκτρονική άδεια για να εισέλθουν στη Βρετανία, η οποία αποχώρησε από την ΕΕ το 2020.

 

 

 

 

Πηγή: AFP, ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

6effee362ae3b5be885bf64589e941ae L

Λεχαινά: Στο νοσοκομείο 2χρονος που ήπιε χλωρίνη – Συνελήφθη ο παππούς του

Ο παππούς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας. Ώρες αγωνίας

Στάσιμος ο Δρόμος Ιωαννίνων-Κακαβιάς – Χωρίς Χρηματοδότηση και Υπογραφή Σύμβασης

Ο διαγωνισμός για την κατασκευή του οδικού άξονα Ιωαννίνων-Κακαβιάς ξεκίνησε