Υπερδιπλασιάζεται το κόμιστρο όλων των διοδίων στην Εγνατία οδό μετά την παραχώρηση της στη ΓΕΚ Τέρνα


Σε λίγο καιρό, με την αναμενόμενη υπογραφή της σύμβασης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔΑ και της αναδόχου κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Egis για τη παραχώρηση της Εγνατίας οδού (με το ποσό της ιδιωτικοποίησης να ανέρχεται σε 1,5 δις ευρώ), η χρέωση στον σταθμό διοδίων της Τύριας, για παράδειγμα, θα πάει στα 3,40 ευρώ σε πρώτη φάση. Και έπεται συνέχεια.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» με νέα του ανακοίνωση έρχεται να υποστηρίξει για ακόμη φορά ότι η παραχώρηση της Εγνατίας οδού, η κατασκευή της οποίας κόστισε 7 δις ευρώ, είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον.
Καταρχάς, ο Σύλλογος αναφέρει η παραχώρηση είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον για τους εξής λόγους:
1ον Το έργο είναι πλήρως κατασκευασμένο και λειτουργικό ήδη από το 2010 και αποπληρώνει τμήμα του δημόσιου χρέους.
2ον Παρά το χαμηλότερο τίμημα διοδίων από όλους τους άλλους αυτοκινητοδρόμους, παράγει έσοδα τα οποία καλύπτουν πλήρως τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησής του, ενώ εξασφαλίζει και υπερβάλλον κεφάλαιο που μπορεί να διατεθεί σε άλλα έργα ή επενδύσεις.
