ihm26 poster 300x250

Ξεκίνησαν οι σεισμικές έρευνες για φυσικό αέριο στο Ιόνιο – Το ειδικό σεισμογραφικό σκάφος έτοιμο να σκανάρει το υπεδάφους των 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

energean power

Σεισμικές έρευνες στα όρια της Ελληνο-Ιταλικής υφαλοκρηπίδας πρόκειται- σύμφωνα με πληροφορίες- να ξεκινήσει άμεσα η κοινοπραξία των εταιρειών Energean – ΕΛΠΕ με σκοπό τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου οι έρευνες διεξάγονται στο θαλάσσιο block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος και το ειδικό σεισμογραφικό σκάφος είναι έτοιμο να ξεκινήσει το σκανάρισμα του υπεδάφους των 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Στο συγκεκριμένο θαλάσσιο οικόπεδο διαχειριστής είναι η Energean με ποσοστό 75%, ενώ τα ΕΛΠΕ κατέχουν το 25%. Στη θαλάσσια περιοχή της Αδριατικής υπάρχουν επιβεβαιωμένα κοιτάσματα φυσικού αερίου και τόσο το block 2 όσο και τα υπόλοιπα τεμάχια της Δυτικής Ελλάδας έχουν παρόμοιες γεωλογικές δομές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

ap23074515498460 scaled e1752403222277

Πυροβολισμοί στην Αυστρία: Ένας νεκρός και μία τραυματίας – Αυτοκτόνησε ο δράστης

Η αστυνομία στην Αυστρία ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας πυροβολήθηκε θανάσιμα

Πρέβεζα: Γύρη και σκόνη «έπνιξαν» τον Αμβρακικό

Ανησυχία και προβλητισμό προκάλεσε τις τελευταίες μέρες η εμφάνιση μιας