More
  ΑρχικήΕλλάδαΤσίπρας σε Μητσοτάκη: Δεδομένη η δυσπιστία του λαού, πολύ σύντομα θα μετατραπεί...

  Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Δεδομένη η δυσπιστία του λαού, πολύ σύντομα θα μετατραπεί σε ψήφο αλλαγής

  Δημοσιεύθηκε:

   

  Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας για τη δευτερολογία του, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις παρακολουθήσεις.

  «Την δυσπιστία του λαού την έχετε δεδομένη και πολύ σύντομα θα μετατραπεί σε ψήφο αλλαγής από τον ελληνικό λαό και απαλλαγής από το δικό σας καθεστώς», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας τη δευτερολογία του στη Βουλή.

  «Δεν κάνατε καμία αναφορά στην υπόθεση παρακολούθησης Κουκάκη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν δώσατε απάντηση για το πόσους βουλευτές και ευρωβουλευτές παρακολουθείτε» είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε: «Εάν θέλετε να μιλήσω ακριβολογώντας ο κ. Γεραπετρίτης έκανε τον “ψόφιο κοριό” στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας».

  «Γνωρίζατε ή όχι ότι ο κ. Κοντολέων θα έλεγε αισχρά ψέματα αναφορικά με το ότι ουδέποτε υπήρχε επισύνδεση στις επικοινωνίες του κ. Ανδρουλάκη, συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας. «Εκείνη η συνεδρίαση ήταν το “θέατρο της απάτης”. Αναρωτιέμαι εάν ο κ. Ανδρουλάκης συμμετέχει σε περιπτώσεις κατασκοπείας ή υβριδικού πολέμου. Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Έχετε το θράσος να μας κουνάτε το δάχτυλο…».

  Απαντώντας στην αναφορά του κ. Μητσοτάκη για το ποιοι μπορούν να είναι υπό παρακολούθηση, είπε: «Δεν είμαστε ασφαλείς, κανένας και καμία, όταν μας λέτε ότι “κανένας εκλεγμένος δεν εξαιρείται”». Σημείωσε ότι ενόσω διεξάγεται η συζήτηση παρενέβη ο κ. Βενιζέλος καταθέτοντας την νομική του άποψη και απαντώντας σε προηγούμενο ερώτημα του πρωθυπουργού είπε: «Ναι με αυτή την νομική άποψη συμφωνώ, όπως θα έπρεπε να συμφωνήσει κάθε δημοκρατικός πολίτης. Ο κ. Βενιζέλος λέει ότι προφανώς και πρέπει να υπάρξει εξαίρεση στο ζήτημα της επισύνδεσης για λόγους εθνικής ασφάλειας γιατί τόσο το Σύνταγμα όσο και το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό δίκαιο απαγορεύουν να έχετε την δυνατότητα εσείς ή η υπηρεσία δίχως έγκριση εκτός από την υπογραφή ενός εισαγγελέα. ‘Άλλο οι λόγοι εθνικής ασφάλειας και άλλο το αν έχει διαπραχθεί κάποιο έγκλημα προκειμένου να υπάρξει διαλεύκανση». Απάντησε και στην αναφορά του πρωθυπουργού στην Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι «στην δικογραφία της Χρυσής Αυγής δεν υπήρξε αναφορά για επισύνδεση στα τηλέφωνα των βουλευτών της».

  Συνολικά, είπε με έμφαση προς τον πρωθυπουργό: «Επίσημη επισύνδεση σε εκλεγμένο βουλευτή ή ευρωβουλευτή κατά την μεταπολίτευση δεν υπήρξε, ο μόνος που το τολμήσατε είστε εσείς».

  Συνέχισε δίνοντας απαντήσεις στον πρωθυπουργό: «Είστε πάρα πολύ προβλέψιμος στις θλιβερές παρεμβάσεις που κάνατε. Στην αγωνία σας να πείτε ότι όλοι το ίδιο είμαστε, αναφερθήκατε στον κ. Πανούση, τον κ. Βαρουφάκη, την κ. Βαλαβάνη. Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε. Ο κ. Πανούσης έκανε δήλωση ότι ουδέποτε είπε πως παρακολουθήθηκε, όπως και η κ. Βαλαβάνη. Αυτά δείχνουν τον πανικό σας. Δεν θα κρυφτείτε πίσω από δήθεν καταγγελίες. Αν έχετε σοβαρή και εμπεριστατωμένη καταγγελία ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν παρακολουθήσεις σας καλώ να πάτε στον εισαγγελέα. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Απευθυνόμενος προς το σώμα των βουλευτών ρώτησε: «Αλλά θα είχε στοιχεία για την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης και δεν θα τα είχε αξιοποιήσει εδώ και τρία χρόνια; Πιαστήκατε με τον κοριό στο αυτί και τώρα προσπαθείτε να ανακαλύψετε συμψηφισμούς. Το επιχείρημά σας είναι ότι όλοι το ίδιο είναι. Για να διασωθείτε λέτε ότι εσείς οι άριστοι και πατριώτες είσαστε ίδιοι με εμάς τους χείριστους και τους προδότες. Όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε όλοι γόνοι μίας αριστοκρατίας με δικαιώματα ιδιοκτησίας στην χώρα. Δεν αντιμετωπίζουν όλοι το κράτος σαν λάφυρο και τους πολίτες σαν καταναλωτές προπαγάνδας».

  Αναφέρθηκε στην περίοδο της δικής του πρωθυπουργίας: «Εγώ δεν πήρα στην ευθύνη μου την ΕΥΠ, αλλά δεν πρόκειται να πω ότι δεν γνωρίζει ο πρωθυπουργός ποιον παρακολουθεί η υπηρεσία. Δηλαδή εσείς μας λέτε ότι ο εκάστοτε διοικητής διαμορφώνει ένα στεγανό; Ποια συνταγματική επιταγή λέει ότι η ΕΥΠ μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να έχει γνώση ο πρωθυπουργός; Διαβεβαιώνω ότι ούτε θα μπορούσα να διανοηθώ και ότι δεν υπήρξε ούτε ένας εκλεγμένος αντιπρόσωπος ή δημοσιογράφος που να ήταν σε επισύνδεση. Δεν διανοήθηκα ποτέ να προβώ σε τέτοια κακοποίηση του κράτους δικαίου. Δεν ανέθεσα στον ανεψιό μου την πολιτική εποπτεία, δεν διόρισα διοικητή ένα τυχάρπαστο πρόσωπο και δεν έδωσα ποτέ εντολή παρακολούθησης. Επί των ημερών μας η ΕΥΠ προσανατολίστηκε στην εθνική ασφάλεια και στο οργανωμένο έγκλημα. Και γνωρίζετε ότι επί των ημερών μας έγιναν δύο μεγάλες έρευνες για το οργανωμένο έγκλημα. Η μία που προχώρησε στον δικαστικό δρόμο και την επικαλείστε στην Βουλή. Ωστόσο ουδέποτε, ακόμη και για το έγκλημα επί των ημερών μας δεν υπήρξε επισύνδεση βουλευτή. ‘Αλλο αν κάποιος βουλευτής μιλούσε με μέλη του οργανωμένου εγκλήματος. Για να τελειώσουμε με τους φτηνούς αντιπερισπασμούς, θέλετε να ελέγξετε την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ; Κάντε Εξεταστική για την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ». Αναφερόμενος στην τοποθέτηση Μητσοτάκη ότι στην Εξεταστική μπορεί να κληθούν προηγούμενοι διοικητές όπως ο κ. Ρουμπάτης και ο κ. Δραβίλας, ρώτησε: «Θέλετε να κρατάτε σε αγωνία τους δικούς σας; Ποιον θέλετε να κρατήσετε, τον κ. Σαμαρά που ήταν πρωθυπουργός ή τον κ. Δένδια που ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Αφήστε τις μαφιόζικες πρακτικές. Αλλά μην προσπαθήσετε να αποδράσετε για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη. Η έρευνα αυτή πρέπει να γίνει αυτοτελώς».

  Συνεχίζοντας με τα ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό επανέλαβε: «Πόσοι ακόμη παρακολουθήθηκαν επί των ημερών σας;»: Κατέθεσε μάλιστα φύλλα της «Καθημερινής» που ανέφεραν ότι περισσότερα πρόσωπα παρακολουθούνταν και πρόσθεσε: «Δεν το λέει η Αυγή ούτε η NYT». Απευθύνθηκε προς τον κ. Μητσοτάκη λέγοντας: «Είτε θα καταργήσετε την τροπολογία που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ερευνά τους λόγους που έγιναν παρακολουθήσεις κατόπιν αιτήματος των ενδιαφερομένων ή διαφορετικά η απάντησή σας είναι ότι είστε ένοχος και φοβάστε. Είστε ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, πώς θα συναντήσετε τους Ευρωπαίους εταίρους σας…είναι αστείο να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε έναν εσωτερικό εχθρό. Δεν είστε ταυτισμένος με το εθνικό συμφέρον, στην δημοκρατία οι κυβερνήσεις εναλλάσσονται».

  Κλείνοντας αναφέρθηκε στις προτάσεις του για τις θεσμικές εγγυήσεις για την λειτουργία της ΕΥΠ: «Κατάργηση του άρθου 87 του νόμου για την ΑΔΑΕ. Επίσης να ορίσουμε την έννοια της εθνικής ασφάλειας ώστε να μπορεί η ΕΥΠ να επικεντρωθεί στα καθήκοντά της. Τρίτον, να υπάρξει τεκμηριωμένη αιτιολογία των εισαγγελικών διατάξεων για λόγους εθνικής ασφάλειας. Η έγκριση να γίνεται από ανώτατους δικαστικούς και να είναι απολύτως τεκμηριωμένη. Η επιλογή του διοικητή της ΕΥΠ να γίνεται με διαδικασία που θα συμμετέχει η ΑΔΑΕ και η Επιτροπή της Βουλής. Η ΑΔΑΕ χρειάζεται ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομή. Τέλος, η εποπτεία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στην ΕΥΠ να ενισχυθεί δίχως να μπορεί να της αντιταχθούν λόγοι δαπάνης ή συμβάσεων της υπηρεσίας».

   

   

   

  ertnews.gr

  Τελευταία νέα

  Apollo Resort Art Hotel: Διαμάντι της Κυπαρισσίας με Βραβείο TripAdvisor 2024

  Το Apollo Resort Art Hotel, που βρίσκεται στην καρδιά της μαγευτικής Κυπαρισσίας, έχει κατακτήσει για...

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Αγιά

  Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και την συμμετοχή πλήθους επισκεπτών  την Παρασκευή 24/5 στην Αγία για τρίτη...

  Πυκνώνει το μυστήριο για τον αγνοούμενο… Γιάννη Καραμπάτση – Με παρέμβαση εισαγγελέα το σπίτι του σφραγίστηκε

  Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η περίεργη εξαφάνιση του Γιάννη Καραμπάτση 49χρόνων από τον...

  Σύσκεψη για την Πρόληψη Δασικών Πυρκαγιών στην Πάργα

  Για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική πρόληψη των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή της Πάργας και...

  Περισσότερα

  Apollo Resort Art Hotel: Διαμάντι της Κυπαρισσίας με Βραβείο TripAdvisor 2024

  Το Apollo Resort Art Hotel, που βρίσκεται στην καρδιά της μαγευτικής Κυπαρισσίας, έχει κατακτήσει για...

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Αγιά

  Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και την συμμετοχή πλήθους επισκεπτών  την Παρασκευή 24/5 στην Αγία για τρίτη...

  Πυκνώνει το μυστήριο για τον αγνοούμενο… Γιάννη Καραμπάτση – Με παρέμβαση εισαγγελέα το σπίτι του σφραγίστηκε

  Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η περίεργη εξαφάνιση του Γιάννη Καραμπάτση 49χρόνων από τον...
  Μετάβαση στο περιεχόμενο