Ο Βουλευτής Ιωαννίνων Ιωάννης Τσίμαρης, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, καταλόγισε στην Κυβέρνηση έλλειψη στρατηγικής αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας, κατά τη συζήτηση του νέου νομοσχεδίου στη Βουλή.
Ο κ. Τσίμαρης τόνισε ότι το νομοσχέδιο προσπαθεί να ικανοποιήσει την κοινωνική αγανάκτηση, χωρίς να επενδύει στην πρόληψη. «Η ενίσχυση της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης είναι ανύπαρκτη,» υπογράμμισε. Παράλληλα, ανέφερε ότι, παρά τις συνεχείς αυστηροποιήσεις των ποινών, το φαινόμενο των γυναικοκτονιών και της ενδοοικογενειακής βίας παραμένει ανεξέλεγκτο.
Επιπλέον, έκανε ειδική αναφορά στις ελλείψεις υποδομών στα Ιωάννινα, εστιάζοντας στη μη λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας. «Πώς μπορούμε να μιλάμε για Δικαιοσύνη, όταν μια υπηρεσία που ιδρύθηκε το 2009 παραμένει ανενεργή για 15 χρόνια;» ανέφερε.
Ο κ. Τσίμαρης κάλεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να δώσει άμεσες λύσεις, σημειώνοντας ότι η έλλειψη λειτουργικών υποδομών υπονομεύει το έργο της Δικαιοσύνης.