ihm26 poster 300x250

Τρία νέα κρούσματα λαθροθηρίας σε Καμαρίνα, Κλεδωνιά και Μπαλντούμα

kynigoyse paranoma

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός ατόμου που έκανε χρήση ηχομιμητικής συσκευής κατά τη διάρκεια άσκησης θήρας πτερωτών θηραμάτων, προχώρησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου. Το περιστατικό σημειώθηκε στη θέση «Κάμπος» της Τ.Κ Καμαρίνας του Δήμου Πρέβεζας.

Κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά τη διενέργεια περιπολίας και κατά τις πρωινές ώρες, εντόπισε ένα άτομο να βρίσκεται στον κυνηγότοπο, κάνοντας χρήση της εν λόγω συσκευής, η οποία βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση από τον ίδιο.

Η ηχομιμητική συσκευή, η χρήση της οποίας απαγορεύεται, κατασχέθηκε και σε βάρος του ατόμου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και χρήση αυτής.

Σε ένα δεύτερο περιστατικό των τελευταίων ημερών, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν περιέλθει σε γνώση της υπηρεσίας, εντόπισε σε αγροτική περιοχή στην Τ.Κ Κλειδωνιάς του Δήμου Κόνιτσας, ένα νεκρό αγριόχοιρο που είχε παγιδευτεί σε συρμάτινη θηλιά, που είχε τοποθετηθεί από άγνωστο άτομο.

Το σημείο τέθηκε υπό παρακολούθηση, όμως δεν εμφανίστηκε κανείς για να ελέγξει την παγίδα. Το νεκρό ζώο διαπιστώθηκε πως ήταν ακατάλληλο για βρώση και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία υγειονομικής ταφής. Με τη συνεργασία του Κυνηγετικού Συλλόγου Κόνιτσας έγινε έλεγχος στην ευρύτερη περιοχή και εντοπίστηκαν συνολικά περίπου είκοσι (20) συρμάτινες θηλιές παγίδευσης τριχωτών θηραμάτων, οι οποίες και καταστράφηκαν.

Τέλος, κατά τη διάρκεια περιπολίας και ελέγχου από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ στην περιοχή της Μπαλντούμας Ιωαννίνων, εντοπίστηκε ένα άτομο να ασκεί θήρα, χωρίς όμως να διαθέτει άδεια θήρας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

6553278 scaled e1749474353918

Αιματηρό επεισόδιο στη Νέα Ιωνία – Ένας τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι

Συμπλοκή για άγνωστο λόγο μεταξύ δύο ατόμων σημειώθηκε σήμερα
989469

Οι εντυπωσιακές εικόνες από την «βόλτα» υδροστροβίλου στην θαλάσσια περιοχή της Πλαταριάς Θεσπρωτίας.

Ένας εντυπωσιακός υδροστρόβιλος… γεννήθηκε στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κέρκυρα