More
  ΑρχικήΚαναλάκιΤραγωδία στο Καναλάκι Πρέβεζας: 65χρονος πέθανε διότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο...

  Τραγωδία στο Καναλάκι Πρέβεζας: 65χρονος πέθανε διότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο υγείας

  Δημοσιεύθηκε:

  Με τραγικό τρόπο επανέρχεται στην επικαιρότητα η έλλειψη ασθενοφόρου και προσωπικού  στο σταθμό του ΕΚΑΒ στο χωριό Μεσοπόταμο Πρέβεζας, αλλά και στα Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλακίου.

  Τελευταίο θύμα αυτής της πραγματικότητας είναι ένας 65χρονος στο Καναλάκι που αισθάνθηκε αδιαθεσία, και σωριάστηκε στο έδαφος τα ξημερώματα.

  Σύμφωνα με το KanalakiNews.gr κάτοικος της περιοχής τον βρήκε στο δρόμο και ειδοποίησε την αστυνομία. Ο αστυνομικός βάρδιας με την σειρά του ειδοποίησε στο Κ.Υ Καναλακίου όπου τον ενημέρωσαν, ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο όχημα προκειμένου να μεταβεί στο σημείο, και ότι θα έπρεπε να περιμένει αρκετή ώρα να έρθει από Πρέβεζα ασθενοφόρο (1 ώρα απόσταση), ενώ τα λεπτά ήταν ιδιαίτερα κρίσιμα.

  Τελικά μετά από 30 λεπτά ο άτυχος 65χρονος μεταφέρθηκε με το αυτοκίνητο της αστυνομία στο Κέντρο υγείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

  Ο άτυχος άνδρας που κατέληξε ήταν ο «Μήτσο-Άρτσας». Ένας άνθρωπος που αποτελούσε «ζωντανή» ιστορία για το χωριό του Καναλακίου.

  Η διακομιδή ασθενών με Ι.Χ. στα χωριά του Δήμου Πάργας τείνει να γίνει ο κανόνας – και όχι η εξαίρεση-, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου στα Κέντρα Υγείας αλλά και στο σταθμό του ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο. Έτσι, εάν υπάρξει επείγον περιστατικό ή τροχαίο ατύχημα κατά τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες, καλείται το ΕΚΑΒ από την Πρέβεζα ή την Ηγουμενίτσα. ‘Ομως,«η μία ώρα καθυστέρηση για την παραλαβή στοιχίζει ανθρώπινες ζωές».

  Η έως τώρα λειτουργία των κέντρων υγείας του Δήμου Πάργας, λειτουργεί οριακά με το φιλότιμο των λιγοστών γιατρών και των εργαζομένων, με προσωπικό κόστος λόγω των τραγικών ελλείψεων, χωρίς τις απαραίτητες ειδικότητες, για μια μεγάλη σε έκταση πληθυσμιακή αλλά και γερασμένη ηλικιακά περιοχή, καθίσταται επικίνδυνη έως και θανατηφόρα για τους δημότες.

  O Δήμος Πάργας θα πρέπει να πιέσει, ώστε να απαιτήσει από την πολιτεία, τα αυτονόητα, για να μην θρηνήσουμε άλλη ανθρώπινη ζωή» και οι κάτοικοι της περιοχής, να διεκδικήσουν την υγεία και την πρόνοια που μας αξίζει εν έτει 2023.

  Ένας ακόμη άνθρωπος χάθηκε γιατί το ενδιαφέρον για τον πολίτη είναι ανύπαρκτο. Απλά ντροπή!!

  Τελευταία νέα

  Οι Αλιείς της Πρέβεζας γιόρτασαν τις 7 Γαλάζιες Σημαίες καθαρίζοντας τον Αμβρακικό Κόλπο

  Mε τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Σύλλογος Αλιέων Πρέβεζας γιόρτασε την απονομή 7...

  Χιλιάδες οικογένειες και φορολογούμενοι θα αποκλειστούν από την καταβολή επιδομάτων όπως το επίδομα τέκνων, το επίδομα στέγασης ή ο ΕΝΦΙΑ.

  Η αύξηση του κατώτατου μισθού και το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα οδηγεί σε απώλειες. Σε...

  Τρένο παρέσυρε αυτοκίνητο – Νεκρός ο οδηγός του

  Στην οδό Κολυρίου του Πύργου, ένα τραγικό περιστατικό σημάδεψε την ημέρα όταν ένας άνδρας...

  Περισσότερα

  Μετάβαση στο περιεχόμενο