More
  spot_img
  ΑρχικήΉπειροςΤο Χαμόγελο του Παιδιού στην Πρέβεζα - Στράτος Ιωάννου: «Μεγάλη η ανταπόκριση...

  Το Χαμόγελο του Παιδιού στην Πρέβεζα – Στράτος Ιωάννου: «Μεγάλη η ανταπόκριση των συμπολιτών μας, θα συνεχίσουμε σε Δήμο Πάργας και Ζηρού»

  Δημοσιεύθηκε:

  Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει από τις 6 ως τις 16 Ιουνίου τη δράση Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής για τα παιδιά που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας ΤΕΒΑ 2014-2020. Κατά τη διάρκεια αυτής μπορούν τα παιδιά να εξετασθούν δωρεάν από εθελοντές οδοντιάτρους παιδιάτρους, οφθαλμίατρους και ωτορινολαρυγγολόγους στο Κινητό πολυϊατρείο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» του Χαμόγελου του Παιδιού.

  Την Τετάρτη 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε απολογιστική συνάντηση στην οποία παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου και ο πρόεδρος του ΔΣ του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Κ. Γιαννόπουλος. Επίσης παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνοχής και Δημόσιας Υγείας κ. Αγνή Νάκου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Δ. Σκανδάλης, ο δ/ντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Ηλίας Μιχάλης, η Δ/ντρια της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δ. Καμπούρη, η προισταμένη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Πρέβεζας κ. Ελ. Αθανασούλα, η εντεταμένη Σύμβουλος του Α/ρχη κα Έφη Βρεττού, η κ. Τζέκου Μαρία από το Χαμόγελο του Παιδιού και στελέχη της Π.Ε. Πρέβεζας που υλοποιούν το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ, οι κκ Ευγενία Κωνσταντινίδη, Σταυρούλα Ιωάννου και Κ. Ακρίβος.

  Ο κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε ότι «Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας εδώ και 7 χρόνια υλοποιεί το πρόγραμμα ΤΕΒΑ παρέχοντας σημαντικότατη βοήθεια στους άπορους του νομού Πρέβεζας. Υλοποιώντας ως Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας το εν λόγω Πρόγραμμα, εδώ και μια επταετία, προσφέρουμε ανάσα σε 2.000 οικογένειες, δηλαδή σε 9.191 άτομα της Π.Ε Πρέβεζας, ελαφρύνοντας τον κοινωνικό αποκλεισμό των απόρων, μέσω της διανομής τροφίμων και της παροχής βασικής υλικής συνδρομής.

  Το 2022 η συνολική ποσότητα διανεμηθείσας επισιτιστικής βοήθειας ήταν 132.667,80 κιλά (φρούτα και λαχανικά, κρέας και άλλα νωπά προϊόντα, αλεύρι, ρύζι, ζάχαρη, γαλακτοκομικά προϊόντα κ.α).

  Αντίστοιχες ποσότητες διανεμήθηκαν και τα προηγούμενα χρόνια.

  Στα πλαίσια αυτού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας φέραμε το Χαμόγελο του Παιδιού στο νομό μας. Η δράση αυτή είναι μια μικρή αλλά πολύ σημαντική συνοδευτική δράση που στοχεύει στην κοινωνική ενδυνάμωση, ενσωμάτωση και επανένταξη των ωφελούμενων του Προγράμματος.» Ακολούθως ανέφερε:

  «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ. Κ. Γιαννόπουλο, τα στελέχη της κινητής μονάδας Ασκληπιός που συνέβαλαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επιτυχία της δράσης. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνοχής και Δημόσιας Υγείας κ. Αγνή Νάκου και την ΔΔ/ντρια της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δ. Καμπούρη. Τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας. Το Νοσοκομείο Πρέβεζας και το Διοικητή του κ. Δ. Σκανδάλη.Τους ΤΟΜΥ (Ομάδες Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ)), το Δήμο Πρέβεζας για τη διάθεση του χώρου στην Πλατεία Ανδρούτσου, τους συνεργάτες μου και τα στελέχη της Π.Ε. Πρέβεζας που συνέβαλαν στη δράση.

  Κυρίως όμως τους γιατρούς που εθελοντικά συμμετείχαν και χωρίς τους οποίους δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί η δράση αυτή, η οποία ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη αφού εκατοντάδες παιδιά εξετάστηκαν. Αυτή ήταν η πρώτη δράση που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Πρέβεζας ενώ θα ακολουθήσουν 2 ακόμα δράσεις στο Δήμο Ζηρού και στο Δήμο Πάργας, διότι δεν μπορούσαν να γίνουν ταυτόχρονα.

  Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ. Αγνή Νάκου από την πλευρά της ανέφερε ότι το ΤΕΒΑ είναι ένα απαιτητικό πρόγραμμα στην υλοποίησή τους και ότι η Περιφέρεια κατάφερε να συνδράμει με τον καλύτερο τρόπο. Συνεχάρη τους υπαλλήλους της Π.Ε. Πρέβεζας που έκαναν άριστη δουλειά στην υλοποίηση του προγράμματος και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου. Η ίδια δήλωσε ότι θα είναι, μαζί με την προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δ. Καμπούρη, αρωγός σε ό,τι απαιτηθεί.

  Ο διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Δ. Σκανδάλης συνεχάρη την Περιφέρεια και τον πρόεδρο του Χαμόγελου του παιδιού και δήλωσε ότι το Νοσοκομείο Πρέβεζας είναι και θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες ενέργειες με τη συμμετοχή ιατρών του Νοσοκομείου.

  Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Κ. Γιαννόπουλος δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που βλέπει την κινητή μονάδα ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ 1 &2 στην Πρέβεζα. «Είμαι πολύ περήφανος για τις μονάδες αυτές οι οποίες αποτελούν κόσμημα. Όμως, από μόνες τους, χωρίς την πλαισίωση από τους θεσμικούς φορείς αλλά και τους εθελοντές, δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Η δράση αφορά όλα τα παιδιά, δεν κάνει εξαιρέσεις προσφέροντας αυτό που είναι τόσο σπουδαίο, την προληπτική ιατρική και οδοντιατρική φροντίδα. Χάρη σε αυτήν τη δράση έχουν σωθεί κυριολεκτικά ζωές παιδιών».

  Ο κ. Γιαννόπουλος συνεχάρη τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου, την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας και τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας, το Νοσοκομείο Πρέβεζας και όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της δράσης.

  Τελευταία νέα

  Δυνατό ανοσοποιητικό με Spiroulina PLATENSIS!

  Δυνατό ανοσοποιητικό με Spiroulina PLATENSIS! Το φθινόπωρο είναι εδώ & οι ιώσεις, ο Covid-19 και...

  Θρήνος στην Πάργα: 32χρονος βρέθηκε κρεμασμένος στην αυλή του σπιτιού του

  Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 32χρονος στην περιοχή της Πάργας. Ο 32χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος από οικεία πρόσωπα...

  Άρτα: Την Παρασκευή η κηδεία του  χοροδιδάσκαλου Φώτη Στάμου

  Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί η κηδεία του αδικοχαμένου Φώτη Στάμου ο οποίος οδηγήθηκε στον...

  Πρόγραμμα, όραμα και “πυρ κατά βούληση” από τον Σπύρο Ριζόπουλο στην Πρέβεζα

  Μέσα σε πλήθος κόσμου και χειροκροτημάτων ολοκληρώθηκε η κεντρική ομιλία του Σπύρου Ριζόπουλου στην...

  Περισσότερα

  Δυνατό ανοσοποιητικό με Spiroulina PLATENSIS!

  Δυνατό ανοσοποιητικό με Spiroulina PLATENSIS! Το φθινόπωρο είναι εδώ & οι ιώσεις, ο Covid-19 και...

  Θρήνος στην Πάργα: 32χρονος βρέθηκε κρεμασμένος στην αυλή του σπιτιού του

  Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 32χρονος στην περιοχή της Πάργας. Ο 32χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος από οικεία πρόσωπα...

  Άρτα: Την Παρασκευή η κηδεία του  χοροδιδάσκαλου Φώτη Στάμου

  Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί η κηδεία του αδικοχαμένου Φώτη Στάμου ο οποίος οδηγήθηκε στον...
  Μετάβαση στο περιεχόμενο