ihm26 poster 300x250

Την στήριξη της πολιτείας για την ακαρπία στα ελαιόδεντρά τους ζητούν οι παραγωγοί της Πάργας και της Αγιάς

Tα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί της ευρύτερης περιοχής της Πάργας , της Αγιάς κλπ. λόγω της ακαρπίας για δεύτερη συνεχή χρονιά αποτυπώνονται στο υπόμνημα που συνέταξε ο Αγροτικός Σύλλογος και ο Συνεταιρισμός της περιοχής σε συνεργασία με τον Δήμο Πάργας και την Π.Ε Πρέβεζας.

Όπως τονίζεται στο υπόμνημα η ακαρπία που έχει προκληθεί λόγω των καιρικών συνθηκών αγγίζει το 80 και σε κάποιες περιπτώσεις το 100% και μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Το υπόμνημα στάλθηκε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στο ΟΠΕΚΕ, στον ΕΛΓΑ κλπ, ενώ ζητείται η αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους συμβάλλοντας στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Με αύξηση επισκεπτών στο Νεκρομαντείο έκλεισε το 2023 για την Πρέβεζα

Αυξημένη ήταν το 2023 η επισκεψιμότητα στους αρχαιολογικούς χώρους της

Πάργα: Νέα Σύλληψη για την Υπόθεση Διάρρηξης με Λάφυρα 600.000 Ευρώ

Η αστυνομία του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας προχώρησε σήμερα το πρωί