More
  ΑρχικήΉπειροςΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – Στράτος Ιωάννου: Σε εξέλιξη η δηµιουργία πολιτιστικής διαδροµής στα Αρχαία...

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – Στράτος Ιωάννου: Σε εξέλιξη η δηµιουργία πολιτιστικής διαδροµής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

  Δημοσιεύθηκε:

  Τις εξαιρετικά θετικές εξελίξεις στην Ήπειρο ως τουριστικό προορισµό 4 εποχών υπογραµµίζει σε αποκλειστική του συνέντευξη στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ο κ. Στράτος Ιωάννου, αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και αντιπεριφερειάρχης για την Τουριστική Ανάπτυξη Ηπείρου.

  Ο κ. Ιωάννου, µε µεγάλη εµπειρία στον χώρο του Τουρισµού, υπογραµµίζει ότι το 2022 ήταν µια εξαιρετική χρονιά για τον Τουρισµό στην περιοχή και προβλέπει ότι -εκτός απροόπτου- το 2023 θα είναι µια νέα χρονιά ρεκόρ για την πανέµορφη Ήπειρο. Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισµού λέει χαρακτηριστικά ότι «…Φέτος, πραγµατικά ήταν η καλύτερη χρονιά ως προς την προσέλευση επισκεπτών, αλλά και ως προς τα έσοδα και τις πληρότητες των καταλυµάτων.

  Είµαστε ιδιαίτερα χαρούµενοι διότι η δουλειά που έχει γίνει τόσα χρόνια αποδίδει και υπάρχει αυτή η θεαµατική αύξηση του Τουρισµού στην περιοχή µας. Και τώρα ακόµη που τελειώνει ο Οκτώβριος συνεχίζεται η καλή επίδοση και βλέπουµε ότι έχει υπάρξει ουσιαστικά µία παράταση της θερινής περιόδου, καθώς και αυτή τη στιγµή που µιλάµε υπάρχει ακόµα αρκετός τουρισµός στην Ήπειρο.

  Όλα δείχνουν ότι και η χειµερινή περίοδος θα είναι εξαιρετική». Και συµπληρώνει χαρακτηριστικά: «Από τη στιγµή που ανέλαβα την ευθύνη του θεµατικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισµού προέβην στην εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου µε πνοή δεκαετίας. Αυτό το σχέδιο το ακολουθούµε ως προς τις γενικές αρχές και τους άξονες και το προσαρµόζουµε κάθε φορά µε βάση τα νέα δεδοµένα που προκύπτουν,  όπως π.χ. η περίοδος του κορονοϊού».

  Αναφερόµενος στην εξωστρέφεια σηµειώνει ότι «Έχουµε συνεχή παρουσία στη Μ. Βρετανία, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, τη Γερµανία, τα Βαλκάνια, τις Κάτω χώρες, και τη Σκανδιναβία», ενώ ιδιαίτερη µνεία κάνει και στην ελληνική αγορά.

  Τέλος, αλλά πολύ σηµαντικό, αναφερόµενος στις επενδύσεις υπογραµµίζει ότι «…έχουµε δει πραγµατικά µία άνθηση των επενδύσεων στην Ήπειρο στον Τουρισµό τα τελευταία χρόνια και πιστεύω ότι και αυτό αποτελεί µία αναγνώριση της προσπάθειας που κάνουµε και της ανάπτυξης που έχουµε επιτύχει».

  Και βέβαια αναφέρει την πρωτιά της Ηπείρου στην κατάθεση  πρότασης για την δηµιουργία Πρότυπου Τουριστικού Προορισµού Ολοκληρωµένης Διαχείρισης – DMMO, πανελλαδικά.

   

  Η συνέντευξη του κ. Στράτου Ιωάννου στον εκδότη του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Κωνσταντίνο Στ. Δεριζιώτη, έχει ως εξής:

  Ποια είναι τα μηνύματα που έχετε για τη σεζόν του 2022 που κλείνει; Πώς πήγε η Πρέβεζα αλλά και η Ήπειρος τι περιμένετε για τη χειμερινή περίοδο και βέβαια για το Καλοκαίρι του 2023;

  Η Ήπειρος συνεχίζει την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία της στον Τουρισμό έχοντας μετασχηματιστεί από έναν σχετικά άγνωστο προορισμό, σε έναν προορισμό υψηλής προτεραιότητας, τόσο για τους Έλληνες, όσο για ξένους, χάρη στην συστηματική δουλειά που κάνουμε τα τελευταία χρόνια και της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι ως Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνος για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου. Φέτος, πραγματικά ήταν η καλύτερη χρονιά ως προς την προσέλευση επισκεπτών, αλλά και ως προς τα έσοδα και τις πληρότητες των καταλυμάτων.

  Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι η δουλειά που έχει γίνει τόσα χρόνια αποδίδει και υπάρχει αυτή η θεαματική αύξηση του Τουρισμού στην περιοχή μας. Και τώρα ακόμη που τελειώνει ο Οκτώβριος συνεχίζεται η καλή επίδοση και βλέπουμε ότι έχει υπάρξει ουσιαστικά μία παράταση της θερινής περιόδου, καθώς και αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει ακόμα αρκετός τουρισμός στην Ήπειρο.

  Όλα δείχνουν ότι και η χειμερινή περίοδος θα είναι εξαιρετική. Βλέποντας αυτήν την ανοδική πορεία και κρίνοντας από τις προκρατήσεις δεν μπορώ παρά να είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το ερχόμενο Καλοκαίρι, εφόσον δεν συμβεί κάτι εξαιρετικά αρνητικό. Πιστεύω ότι πραγματικά το Καλοκαίρι του 2023 θα καταρριφθούν όλα τα ρεκόρ προσέλευσης στην Ήπειρο.

  Ποιους σπουδαίους τουριστικούς πόρους διαθέτει η Περιφέρεια Ηπείρου συνδυάζοντας όλες τις μορφές τουρισμού;

  Η Ήπειρος των 4 εποχών έχει τις ομορφιές μιας χώρας στην έκταση μιας Περιφέρειας! Μπορεί να καλύψει τα ενδιαφέροντα και του πιο απαιτητικού επισκέπτη, όλες τις εποχές του χρόνου, παρέχοντας δυνατότητες για θαλάσσιο τουρισμό, τουρισμό φύσης, θρησκευτικό, γαστρονομικό, τουρισμό περιπέτειας, ορεινό τουρισμό, πολιτιστικό τουρισμό.

  Είναι λίγα τα μέρη στην Ελλάδα, όπου τα δέντρα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, όπου μπορεί ο καθένας να βρει κομμάτι παρθένας παραλίας και να είναι μόνος του, και λίγο πιο κάτω μια κοσμική πλαζ. Εδώ, αρχαιότητες, όπως  τα αρχαία θέατρα της Δωδώνης, της Νικόπολης, της Άρτας, των Γιτάνων, το μοναδικό Νεκρομαντείο, η Νικόπολη, συνυπάρχουν με μοναδικές Βυζαντινές Μονές και ναούς, όπως η  Παρηγορήτισσα στην Άρτα, η  Μολυβοσκέπαστη στην Κόνιτσα,  η Μονή Κηπίνας στα Τζουμέρκα,  ο Άγιος Αθανάσιος και ο Άγιος Χαράλαμπος στην Πρέβεζα κ.ά.. Παραδίπλα στα μοναδικά χωριά της Ηπείρου όπως τα Ζαγοροχώρια, τα Τζουμέρκα, τα χωριά του Σουλίου, κ.ά.,  είναι ζωντανή η δημοτική παράδοση, στα πανηγύρια, στη γαστρονομία, στα ήθη και τα έθιμα, στην καθημερινότητα.

  Τα Ιωάννινα, η Άρτα, η Πρέβεζα και η Ηγουμενίτσα είναι πανέμορφες  πόλεις τις οποίες η ιστορία τις έχει προικίσει με μνημεία και κτίρια από όλες τις φάσεις της, οι μοναδικοί ορεινοί προορισμοί, το Μέτσοβο, το Ζαγόρι, το Πάπιγκο, το φαράγγι του Βίκου, τα καθαρότερα ποτάμια, ο Αώος, ο Βοϊδομάτης, ο Αχέροντας, ο Λούρος, το καθένα με τη δική του ομορφιά και τις σπάνιες ευκαιρίες που προσφέρουν για τουρισμό περιπέτειας, ο Αμβρακικός με τα δελφίνια, την νοστιμότερη γαρίδα του κόσμου και την άγρια ομορφιά, και άλλα πολλά.

  Στην παραλιακή διαδρομή από Πρέβεζα, Πάργα, Σύβοτα ως  το Δρέπανο και τη Σαγιάδα οι εκπληκτικές παραλίες μήκους 100 χιλιόμετρων, με τα γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά του Ιονίου Πελάγους εναλλάσσονται συνεχώς με τα πευκοδάση που ακουμπούν στη θάλασσα και δίνουν στον επισκέπτη ποικίλες επιλογές για διαμονή και αναψυχή.

  Στην Ήπειρο θα ικανοποιηθεί αυτός που ψάχνει τις ακρογιαλιές για τα μπάνια του, αυτός που αναζητεί την ηρεμία και τη γαλήνη της φύσης, αλλά και αυτός που αναζητεί την έντονη διασκέδαση και την κοσμική ζωή, ενώ θα εκπλαγεί όποιος αγαπά τις αρχαιότητες και την ιστορία.

  Στην Ήπειρο θα μαγευτεί όποιος αρέσκεται να επισκέπτεται ναούς και μοναστήρια, ενώ αυτός που αναζητεί την περιπέτεια και τη φύση θα λατρέψει τα ποτάμια μας, τις λίμνες μας, τις περιπατητικές διαδρομές, την μοναδική χλωρίδα και πανίδα μας. Και όλοι μαζί θα απολαύσουν την εξαίσια Ηπειρώτικη γαστρονομία μας, από τα αγνά τοπικά μας προϊόντα, τα τυριά μας, τα αλλαντικά, τα ξεχωριστά αλιεύματα του Ιονίου και του Αμβρακικού, τις Ηπειρώτικες πίτες.

  intvw ioannoy 295 saloni

   

  Σε ποιους άξονες επικεντρώνεται η επικοινωνιακή σας πολιτική για την προβολή της Περιφέρειας;

  Η βασική αρχή της επικοινωνιακής μας πολιτικής απλώς κοινοποιεί μια αλήθεια, χωρίς φτιασιδώματα και τεχνητές βελτιώσεις. «Η Ήπειρος είναι ένας ιδανικός προορισμός για όλους και για όλες τις ημέρες του χρόνου.»  Η Ήπειρος είναι πραγματικά ένας προορισμός 4 εποχών που παρέχει μοναδικές εμπειρίες σε όποιον την επισκεφτεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

  Από τη στιγμή που ανέλαβα την ευθύνη του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού προέβην στην εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου με πνοή δεκαετίας. Αυτό το σχέδιο το ακολουθούμε ως προς τις γενικές αρχές και τους άξονες και το προσαρμόζουμε κάθε φορά με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν,  όπως πχ η περίοδος του κορονοϊού.

  Στο σχέδιο αυτό είχαμε προκρίνει κάποιες βασικές κατευθύνσεις ως προς τη δόμηση της τουριστικής μας πρότασης και την παρουσίαση της Ηπείρου ως ενιαίου τουριστικού προορισμού. Αφενός, συνίστατο στην ανάγκη επικοινωνίας ότι η Ήπειρος αποτελεί πραγματικά έναν τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο, γιατί διαθέτει όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία, προικισμένος καθώς είναι από τη φύση και την ιστορία που τον καθιστούν ιδανικό προορισμό για όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επιπλέον, στοχεύουμε να περάσει το μήνυμα ότι η Ήπειρος δεν είναι μόνο ένας προορισμός για όλους και  για όλο το χρόνο, αλλά αυτό ισχύει για κάθε σημείο της, σε όλη την έκτασή της.

  Δηλαδή στοχεύουμε η τουριστική ανάπτυξη στην Ήπειρο να μην είναι σημειακή, αλλά να επιτύχουμε μία όσο γίνεται ισόρροπη διασπορά της τουριστικής ανάπτυξης και της τουριστικής προσέλευσης σε ολόκληρη την Ήπειρο. Αφενός  γιατί η Ήπειρος είναι γεμάτη από αξιοθέατα σε κάθε σημείο, αφετέρου γιατί μας το υπαγορεύει η δεύτερη αρχή πάνω στην οποία βασίσαμε την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου που είναι ο απόλυτος σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον. Η  προστασία και η θωράκισή της είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη.

  Δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να έχουμε τουριστική ανάπτυξη εις βάρος του περιβάλλοντος, να δημιουργηθούν δηλαδή φαινόμενα κορεσμού και υπέρβασης της φέρουσας ικανότητας συγκεκριμένων προορισμών. Μάλιστα δε, στο σχεδιασμό μας δεσπόζει η αρχή ότι η ίδια η ήπια και λελογισμένη τουριστική ανάπτυξη, με τις παρεμβάσεις που κάναμε σε διάφορα επίπεδα να λειτουργεί υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και όχι να το επιβαρύνει. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό και που ο τουρισμός ο οποίος έρχεται στην Ήπειρο δεν αφήνει αρνητικό αποτύπωμα και δεν έχει καμία αρνητική επίδραση στο περιβάλλον.

  Πρέπει επίσης να πω ότι η Ήπειρος παρέχει προτάσεις διαμονής και φαγητού που απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια, θεωρείται ένας προορισμός ιδανικός για την Ελληνική οικογένεια στην εποχή που ζούμε, όπου οι διακοπές για πολλούς δεν είναι δεδομένες. Ταυτόχρονα η Ήπειρος διαθέτει και καταλύματα υψηλότατου επιπέδου, ενώ κάθε επισκέπτης θα απολαύσει την Ηπειρώτικη φιλοξενία και άριστη εξυπηρέτηση η οποία μάλιστα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας.

  Σε ποιες τουριστικές αγορές θα επενδύσετε ιδιαίτερα; Ποιο είναι το μίγμα των επισκεπτών από το εξωτερικό και πώς θέλετε να το επεκτείνετε;

  Η επιλογή των αγορών στόχου για την Ήπειρο γίνεται πολύ προσεκτικά και κυρίως βασίζεται στην αρχή να μην είναι μια ευκαιριακή επένδυση. Έχουμε επιλέξει ορισμένες χώρες και διεθνείς εκθέσεις στις οποίες είμαστε παρόντες και χτίζουμε σχέσεις. Πάντοτε η παρουσία μας σε εκθέσεις συνοδεύεται από την παρουσία επαγγελματιών και επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου οι οποίοι συνάπτουν συμφωνίες συνεργασίας με τις αγορές.

  Έχουμε συνεχή παρουσία στη Μ. Βρετανία, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, τη Γερμανία, τα Βαλκάνια, τις Κάτω χώρες, και τη Σκανδιναβία. Πέραν της παρουσίας της Ηπείρου σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, προβάλουμε την Ήπειρο μέσω διαφημίσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διοργανώνουμε σε μόνιμη βάση τη φιλοξενία και ξενάγηση δημοσιογράφων, influencersκαι tour operators στην Ήπειρο.

  Σε επίπεδο έργων, προφανώς για τους πολίτες, αλλά και για τους τουρίστες, ποιος είναι ο προγραμματισμός σας;

  Όλα αυτά τα χρόνια σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μία σειρά από έργα τα οποία υποβοηθούν την τουριστική ανάπτυξη και διευκολύνουν την διάδοση του τουρισμού τόσο στο χρόνο με τη διασπορά του σε ολόκληρο το έτος, αλλά και στο χώρο με τη διασπορά στην έκταση της Ηπείρου. Πολλά είναι τα παραδείγματα έργων υποδομών, όπως αυτοκινητόδρομοι – εθνικοί και επαρχιακοί δρόμοι, λιμάνια, δημιουργία νέων αλιευτικών καταφυγίων, μαρίνων, κ.ά..

  Αλλά θα μου επιτρέψετε να σταθώ σε ένα  σπουδαίο, θα έλεγα, έργο το οποίο υλοποιούμε στην Ήπειρο και δεν είναι άλλο παρά η Πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο,  ένα πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης, το οποίο το σχεδιάσαμε εδώ, και το οποίο έχει φέρει  στην Ήπειρο 39 εκατομμύρια ευρώ από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία.

  Η επένδυση αφορά έργα ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων και συγκεκριμένα των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου, αλλά και ευρύτερα μιας σειράς  τουριστικών υποδομών και υποδομών πρόσβασης.  Με το πρόγραμμα αυτό η Ήπειρος καθίσταται ένας ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός για εκείνους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον αρχαιολογικό πλούτο της Ηπείρου, ή να συνδυάσουν τις διακοπές τους με το ενδιαφέρον τους για τα μνημεία.

  Δεν απευθύνεται μόνο σε λίγους ειδικούς, αλλά αποτελεί μια νέα τουριστική πρόταση επιπέδου που δημιουργεί μία ευφάνταστη είσοδο στο τουριστικό προϊόν της Ηπείρου. Οι Πολιτιστικές διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου θεωρήθηκε πρότυπο πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης και ακολουθείται αυτή τη στιγμή όχι μόνο από περιφέρειες της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης και από άλλες χώρες διεθνώς. Είμαστε περήφανοι για το πρόγραμμα αυτό.

  Υπάρχει προγραμματισμός Επενδύσεων από επιχειρηματίες στον Τουρισμό στην περιοχή σας. Βοηθάει με κάποιο τρόπο η Περιφέρεια;

  Επειδή, ακριβώς, η Ήπειρος έχει καταστεί ένας ανερχόμενος δυναμικά τουριστικός προορισμός, γι’ αυτό και πολλοί επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό σπεύδουν να επενδύσουν στην Ήπειρο. Άλλοι είναι τουριστικοί πράκτορες οι οποίοι συνάπτουν συμφωνίες με καταλύματα στην Ήπειρο, άλλοι φέρνουν νέες αεροπορικές συνδέσεις με την Ήπειρο, άλλοι πάλι είναι επενδυτές οι οποίοι επενδύουν στον τομέα των ξενοδοχειακών υποδομών. Σε κάθε περίπτωση είναι γεγονός ότι έχουμε δει πραγματικά μία άνθηση των επενδύσεων στην Ήπειρο στον Τουρισμό τα τελευταία χρόνια και πιστεύω ότι και αυτό αποτελεί μία αναγνώριση της προσπάθειας που κάνουμε και της ανάπτυξης που έχουμε επιτύχει. Επίσης, προοιωνίζεται ένα πολύ καλό τουριστικό μέλλον μπροστά μας.

  Ποιες πρωτοβουλίες να περιμένουμε από την περιφέρεια Ηπείρου;

  Αυτό που μπορείτε να περιμένετε είναι η διαρκής αναβάθμιση της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού σε όλα τα επίπεδα καθώς και άλλες πρωτιές.

  Είμαστε οι πρώτοι που καταθέσαμε πρόταση για τη δημιουργία Πρότυπου Τουριστικού Προορισμού Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, (Destination Management and Marketing Organizations – DMMO), ως εργαλείο για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης.

  Έχουμε διαπρέψει στον τομέα της εξυπηρέτησης και της ικανοποίησης των επισκεπτών της Ηπείρου. Διότι ότι η Ήπειρος έχει περισσότερες από μία φορά βραβευτεί και αναδειχθεί στην κορυφή της εξυπηρέτησης για τους επισκέπτες από τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της περιοχής και αυτό μας τιμά ιδιαιτέρως.

  Δεδομένου ότι η Ήπειρος δεν είναι ένας προορισμός παραδοσιακός, αυτή η  κορυφαία επίδοση στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών και στους δείκτες ικανοποίησης που έχει καταγραφεί, δηλώνει ότι ήδη έχουμε καταφέρει πάρα πολλά. Έχουμε, ουσιαστικά, καταφέρει να μετουσιώσουμε την Ηπειρωτική φιλοξενία που είναι μια παραδοσιακή συνήθεια  που προσφέρεται αβίαστα από τους Ηπειρώτες όταν φιλοξενούν επισκέπτες, σε επαγγελματική Φιλοξενία κορυφαίου επιπέδου.

  Τελευταία νέα

  Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Φιλιππιάδα – Αισθητός έως το Καναλάκι

  Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο 4,1 Ρίχτερ στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο η...

  Μεγάλη Πυρκαγιά στο Καναλάκι: Επιχειρούν 35 Πυροσβέστες και 6 Αεροσκάφη

  Πυρκαγιά το ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή του Καναλακίου Πάργας, προκαλώντας ανησυχία και...

  Η Πάργα Αποχαιρετά τον Θανάση Λιόλιο: Μια Ζωή Γεμάτη Προσφορά και Αγάπη

  Σήμερα, 3 Ιουλίου 2024, στις 12 το μεσημέρι, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον αγαπητό...

  Το τελευταίο αντίο στον πρώην δήμαρχο Πάργας Θανάση Λιόλιο: Η εξόδιος ακολουθία αύριο στις 12:00 στο Καναλάκι

  Με βαθιά θλίψη και συγκίνηση οι πολίτες του Δήμου Πάργας αποχαιρετανε τον πρώην δήμαρχο...

  Περισσότερα

  Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Φιλιππιάδα – Αισθητός έως το Καναλάκι

  Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο 4,1 Ρίχτερ στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο η...

  Μεγάλη Πυρκαγιά στο Καναλάκι: Επιχειρούν 35 Πυροσβέστες και 6 Αεροσκάφη

  Πυρκαγιά το ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή του Καναλακίου Πάργας, προκαλώντας ανησυχία και...

  Η Πάργα Αποχαιρετά τον Θανάση Λιόλιο: Μια Ζωή Γεμάτη Προσφορά και Αγάπη

  Σήμερα, 3 Ιουλίου 2024, στις 12 το μεσημέρι, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον αγαπητό...
  Μετάβαση στο περιεχόμενο