Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην ΔΟΥ Πρέβεζας για την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου – Συγκέντρωση στην Εφορία και νέα συνάντηση στις 29 Νοεμβρίου


Με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χθες έξω από την ΔΟΥ Πρέβεζας κορυφώθηκε η 24ωρη κινητοποίηση που διοργάνωσαν έμποροι, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι επιστημονικοί κλάδοι ζητώντας την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Δικηγορικός Σύλλογος, το Σωματείο Κομμωτών-Κουρέων καταστηματαρχών Ν.Πρέβεζας, ο Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Πρέβεζας, το
Τμήμα Πρέβεζας ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πρέβεζας.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλία από τον Θωμά Γεωργίου, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, ο οποίος υπογράμμισε την απαίτηση απόσυρσης του επίμαχου νομοσχεδίου γιατί πλήττει τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ακολούθησε ομιλία από τον Ανδρέα Καραμάνη, Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, ο οποίος ανέφερε ότι οι συνέπειες του φορολογικού νομοσχεδίου είναι πολύ βαριές, οδηγώντας χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και εμπόρους στο λουκέτο.
Σύντομη ομιλία έγινε στη συνέχεια από τον Δημήτρη Φούντογλου, πρόεδρο του Συλλόγου Κομμωτών Κομμωτριών καταστηματαρχών Πρέβεζας που στάθηκε στην ανάγκη να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο που στοχεύει τις μικρές ατομικές επιχειρήσεις.
Αντιπροσωπεία των συλλόγων κατέθεσε υπόμνημα στον προϊστάμενο της ΔΟΥ και ακολούθησε πορεία σε εμπορικούς δρόμους της πόλης. Η κινητοποίηση κατέληξε στην Αντιπεριφέρεια Πρέβεζας όπου και επιδόθηκε ψήφισμα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη.
Η συνέχεια θα δοθεί την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 6μμ στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του επιμελητηρίου και βασικές διεκδικήσεις:
• Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος
• Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις
• Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές