ihm26 poster 300x250

Στις φλόγες νταλίκα με αυτοκίνητα κοντά στην Πάργα: Μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων

Μια δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση κλήθηκαν να διαχειριστούν οι τοπικές αρχές το απόγευμα της Τρίτης, όταν ξέσπασε φωτιά σε μια αυτοκινητοάμαξα που κινούνταν στην Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο 49ο χιλιόμετρο του οδικού δικτύου, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση των αρχών αλλά και μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους και τους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν καθημερινά αυτόν τον κεντρικό άξονα της Ηπείρου.
Όπως μετέδωσε το kanalakinews.gr, η φωτιά εκδηλώθηκε ενώ το μεγάλο όχημα βρισκόταν σε πλήρη κίνηση. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, οι φλόγες επεκτάθηκαν στο φορτίο της νταλίκας, το οποίο αποτελούνταν από επιβατικά οχήματα. Η πυρκαγιά προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές, ενώ οι πυκνοί καπνοί έγιναν ορατοί από μεγάλη απόσταση, εντείνοντας την ανησυχία για την έκταση που θα μπορούσε να πάρει το συμβάν.
Η αντίδραση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάργας ήταν αμεσότατη. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις με πυροσβεστικά οχήματα και εξειδικευμένο προσωπικό, ξεκινώντας αμέσως τη διαδικασία κατάσβεσης. Οι πυροσβέστες έδωσαν πραγματική μάχη με το χρόνο για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, προσπαθώντας να αποτρέψουν την ολοκληρωτική καταστροφή των οχημάτων και, κυρίως, να προλάβουν τον κίνδυνο επέκτασης των φλογών στις παρακείμενες εκτάσεις γης που βρίσκονται περιμετρικά του δρόμου.
Εξαιτίας του περιστατικού και της μεγάλης επιχείρησης που στήθηκε, η κυκλοφορία των οχημάτων στο 49ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού διεξαγόταν με πολύ μεγάλες δυσκολίες.
Τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στην εκδήλωση της πυρκαγιάς στην αυτοκινητοάμαξα παραμένουν προς το παρόν άγνωστα. Το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει αναλάβει το έργο της προανάκρισης, εξετάζοντας εξονυχιστικά το σημείο προκειμένου να διαπιστωθεί αν η φωτιά ξεκίνησε από κάποια τεχνική βλάβη στο σύστημα πέδησης ή από βραχυκύκλωμα στο ηλεκτρικό σύστημα του φορτηγού.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

super market 1 scaled 1

Eurostat: Βγήκαν τα στοιχεία πληθωρισμού Απριλίου 2023 – Οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις σε τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό

Στο 4,5% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον μήνα Απρίλιο (έναντι 5,4% τον
71d389d6055eed0ae4b91c38e62dc09b L

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στον πιστολέρο της Καλλιθέας

Ο 58χρονος παραπέμφθηκε σε ανακριτή στον οποίο θα απολογηθεί μεθαύριο.