Στις φλόγες ιστιοφόρο ανοικτά των Παξών – Σώοι οι 7 επιβαίνοντες

fotia istioforo paksoi 1

Ιστιοφόρο με σημαία Ιταλίας, έπιασε φωτιά το πρωί ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Β.Α. των Αντίπαξων, με 7 επιβαίνοντες.

Οι επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν με άλλο σκάφος στο λιμάνι των Παξών. Στο σημείο έσπευσαν 2 σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα πυροσβεστικό πλοιάριο από την  Ηγουμενίτσα για την κατάσβεση.

Το πλοίο είχε μικρή ποσότητα καυσίμων στις δεξαμενές του (περίπου 200 λίτρα diesel) που πιθανόν να έχει ήδη καεί στη μεγαλύτερη ποσότητα του. Ωστόσο έχουν τοποθετηθεί απορροφητικά φράγματα και μαζεύονται και τα αποκαΐδια από τη θάλασσα. Το σκάφος ήταν ιδιωτικό αναψυχής.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Κοκκάλας οι επιβαίνονται ήταν 7 Ιταλοί οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί σε χώρους ξηράς.

“Κατάφεραν και μετεπιβιβάστηκαν σε έτερο ιδιωτικό σκάφος και έχουν απομακρυνθεί από το φλεγόμενο σκάφος. Είναι καλά στην υγεία τους. Δεν έχει τραυματιστεί κανένας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό” είπε. “Είναι καλές οι καιρικές συνθήκες και το θετικό είναι ότι ήταν κοντά στις ακτές“, πρόσθεσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

e31993dde7fd106c4bab939c27831aa8 L

ΕΣΗΕΑ: Διαμαρτυρία για τη νέα επέμβαση του ισραηλινού στρατού στο Global Sumud Flotilla

Η ΕΣΗΕΑ καλεί την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει πλήρη ενημέρωση
3ebb2babc29d7aafe43c9c77b5fd5cba L

Κως: Συνελήφθη 36χρονος για ηλεκτροσυγκόλληση – Του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ

Ένα ακόμη περιστατικό στην Κω. Στη σύλληψη ενός 36χρονου προχώρησαν