Σωτηρία για τις Καλλιέργειες της Ηπείρου: Η Έρευνα Δίνει Λύση στον Μαύρο Αλευρώδη

Οι καλλιεργητές εσπεριδοειδών της Άρτας, της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας υποδέχονται με αισιοδοξία τη βιολογική λύση που δόθηκε στο χρόνιο πρόβλημα του Μαύρου Ακανθώδη Αλευρώδη. Το έντομο που απειλούσε την παραγωγή τους μπορεί πλέον να ελεγχθεί αποτελεσματικά με τη χρήση ενός φυσικού παρασιτοειδούς, το οποίο εντοπίστηκε μετά από τριετή έρευνα του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.

Η νέα μέθοδος εφαρμόστηκε πιλοτικά στην περιοχή της Άρτας, όπου υπήρχαν σημαντικά προβλήματα, και ήδη οι πρώτες ενδείξεις είναι εξαιρετικές. Ο συνδυασμός της λύσης αυτής με την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων καλλιεργειών ως φυσικοί βιότοποι για το παρασιτοειδές ενισχύει το οικοσύστημα και μειώνει το κόστος για τους αγρότες.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και γεωργικές οργανώσεις, σχεδιάζει την επέκταση του προγράμματος στις γειτονικές περιοχές. Ειδικές ημερίδες ενημέρωσης θα βοηθήσουν τους αγρότες να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν τη νέα μέθοδο, που υπόσχεται σταθερή παραγωγή και οικονομική ανάκαμψη για τους παραγωγούς της Ηπείρου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

4454a13a64bdc02075dfd57f872f7381 L

Έρχονται καταιγίδες εξπρές: Σε ποιες περιοχές θα πέσουν μπουρίνια

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο με βροχές, καταιγίδες
94b97c6c313c07bdf5495ebc574919c2 L

Πάρος: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης του beach bar για τον θάνατο του 4χρονου – Σε εξέλιξη οι έρευνες

Μετά την τραγωδία, το beach bar ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει