ihm26 poster 300x250

Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Θεσπρωτίας: Αισθητός και στην Κέρκυρα

Στις 07:14 το πρωί, σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 3 χλμ βορειοδυτικά του Τσαμαντά Θεσπρωτίας. Ο σεισμός, που είχε χαμηλό εστιακό βάθος 10,5 χλμ, έγινε ιδιαίτερα αισθητός όχι μόνο στις γύρω περιοχές, αλλά και στην Κέρκυρα.

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews “Συνδέσεις”, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τον συγκεκριμένο σεισμό. Ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι η δόνηση προήλθε από τον χώρο της Αλβανίας και εξήγησε ότι οι σεισμικές δραστηριότητες στην περιοχή οφείλονται στη διεύθυνση των ρηγμάτων που είναι ανατολική-δυτική.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί. Οι αρχές παρακολουθούν την κατάσταση, και η επιστημονική κοινότητα συνεχίζει να παρατηρεί τις σεισμικές κινήσεις στην περιοχή, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων.

capture 1
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

4753945 scaled

Καιρός: Επιτέλους… δροσιά – Η πιο δροσερή μέρα των τελευταίων 15 ημερών – Πρόγνωση από τον Π. Γιαννόπουλο

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται σήμερα σε όλη τη χώρα
321567599 826426485324039 2730887291225114594 n

Συνελήφθη για διαδοχικές διαρρήξεις καταστημάτων στα Ιωάννινα

Συνελήφθη χθες (08-02-2023) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της