Σ. Λαβρόφ: Γιατί η Ευρώπη να συμμετάσχει στις συνομιλίες για την Ουκρανία αν θέλει να συνεχιστεί ο πόλεμος;

AP25048357635160
AP25048357635160

 

Η Ρωσία υποστήριξε ότι δεν υπάρχει νόημα να προσκληθούν οι Ευρωπαίοι για διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ διερωτήθηκε γιατί η Ευρώπη να προσκληθεί σε πιθανές συνομιλίες για μια ειρηνευτική διευθέτηση στην Ουκρανία, όταν οι ευρωπαϊκοί πολιτικοί επιθυμούν τη συνέχιση του πολέμου.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του πριν από τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στη Σαουδική Αραβία την Τρίτη, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ευρώπη είχε ήδη αρκετές ευκαιρίες να εμπλακεί σε μια διευθέτηση για την Ουκρανία και ότι δεν γνωρίζει πώς τα ευρωπαϊκή κράτη θα μπορούσαν να συνεισφέρουν εάν προσκαλούνταν στις διαπραγματεύσεις δεδομένης της στάσης τους στον πόλεμο.

Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για την Ουκρανία μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτικών, αλλά οι περισσότεροι λένε ότι θέλουν αυτό που αποκαλούν «μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η ιδέα της ανάπτυξης ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία μετά από μια πιθανή ειρηνευτική συμφωνία ήταν ένα «πολύπλοκο ζήτημα» που δεν είχε ακόμη συζητηθεί σωστά.

 

 

 

Πηγή: Reuters, ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

287c9cbc346968890215f157e1a5bb86 L

Παλαιστίνη: Έναν χρόνο μετά την «εκεχειρία» – Γιατί δεν υπάρχει δράση από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Έκκληση για δράση από πρώην Ευρωπαίους υπουργούς, πρέσβεις και ανώτερους
6323b69faba0698abc05733c19dd338b L

Βάρη: Ελεύθερη η οικιακή βοηθός της οικογένειας Τσιτσιπά για την επίθεση με τα σκυλιά

Σύμφωνα με τους συνηγόρους της, η γυναίκα υποστηρίζει ότι τα