ihm26 poster 300x250

Ρ. Αμπέλα: Η Μάλτα θα αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος τον Σεπτέμβριο

abela
abela
Mideast Wars

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Ρόμπερτ Αμπέλα, ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο.

Ο Αμπέλα έκανε αυτή την ανακοίνωση ώρες μετά από μια παρόμοια ανακοίνωση του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ και ημέρες αφότου ο Εμανουέλ Μακρόν με γράμμα που απηύθυνε στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε ότι η Γαλλία θα αναγνωρίσει Παλαιστινιακό κράτος τον Σεπτέμβριο, στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Η θέση μας εκφράζει τη δέσμευσή μας στις προσπάθειες για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Αμπέλα σε μια ανάρτηση στο Facebook.

Η κυβέρνηση της Μάλτας δέχεται αυξανόμενες πιέσεις από τους κόλπους της να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος και η δεξιά αντιπολίτευση ζήτησε άμεση αναγνώριση στα μέσα Ιουλίου.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Πηγή: elnashra.

www.ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

ap25120507889323 768x512 1 1

Πολλοί νεκροί σε συγκρούσεις σε πόλη που κατοικείται κυρίως από Δρούζους, λέει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Συγκρούσεις μεταξύ φυλών Βεδουίνων και τοπικών μαχητών στην πόλη Σουέιντα
56

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στη Λεπτοκαρυά αναστάτωσε τη Θεσπρωτία

Ανήσυχο ήταν το πρωινό για τους κατοίκους της Θεσπρωτίας και