Πρωτοβουλία για καθαρό Αμβρακικό από την ΕΛΟΠΥ και τους τοπικούς φορείς – Αποκατάσταση των θαλάσσιων περιοχών με εγκαταλελειμμένες μονάδες υδατοκαλλιέργειας

Μια σημαντική πρωτοβουλία που αγγίζει άμεσα την καθημερινότητα και την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής μας αναλαμβάνει η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας, εστιάζοντας στο πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων μονάδων στον Αμβρακικό Κόλπο, όπως μετέδωσε το kanalakinews.gr.

Σε συνεργασία με τον φορέα της ΠΟΑΥ Αμβρακικού, τις τοπικές αρχές και τους φορείς της περιοχής, η ΕΛΟΠΥ δηλώνει έτοιμη να συνδράμει στην αποκατάσταση των θαλάσσιων χώρων. Με σαφήνεια επισημαίνεται ότι οι παρατημένες αυτές εγκαταστάσεις δεν ανήκουν σε παραγωγούς που είναι μέλη της Οργάνωσης, ξεκαθαρίζοντας ότι ο επαγγελματικός κλάδος λειτουργεί με κανόνες και σεβασμό στο περιβάλλον.

Παράλληλα, τονίζεται ότι η εθελοντική προσφορά δεν απαλλάσσει τους πραγματικούς υπεύθυνους από τις νομικές τους υποχρεώσεις, ενώ υπογραμμίζεται η ανάγκη οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί να πράξουν το καθήκον τους. Στόχος όλων είναι να προστατευθεί το ευαίσθητο οικοσύστημα του Αμβρακικού, να διαφυλαχθεί η τοπική βιοποικιλότητα και να εξασφαλιστεί ένα καθαρό περιβάλλον για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

437457cee75825bac4591de3589816f0 L

Απειλές του Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ: «Δεν έχουμε καν αρχίσει ακόμα»

«Έχουμε κι άλλους τρόπους να περιπλέξουμε τα πράγματα για τις
d1cd9e259ab75a12be18423c2a5f2a3b L

Γαύδος: Εντοπίστηκε λέμβος με μετανάστες – Διασώθηκαν 40 άτομα

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν 19 ν.μ. νότια της Γαύδου. Επιχείρηση εντοπισμού