ihm26 poster 300x250

Πρόστιμο 1.340 ευρώ σε κάτοικο της Παραμυθιά που έβαλε για να κάψει ξερόκλαδα

Ένας κάτοικος της Παραμυθιάς βρέθηκε αντιμέτωπος με αυστηρές κυρώσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού εντοπίστηκε να καίει υπολείμματα καλλιεργειών και ξερόκλαδα μέσα σε ιδιωτικό οικόπεδο.

Παρά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, οι κανόνες ασφαλείας για το άναμμα φωτιάς παραμένουν σε ισχύ, κάτι που δεν είχε αντιληφθεί ο πολίτης. Η φωτιά προκάλεσε την παρέμβαση των αρχών, οι οποίες πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο και διαπίστωσαν παραβάσεις.

Το αποτέλεσμα ήταν η επιβολή προστίμου 1.340 ευρώ, μια τιμωρία που υπενθυμίζει τη σημασία της τήρησης των κανόνων πρόληψης πυρκαγιών. Τέτοιες ενέργειες, αν και φαινομενικά αθώες, μπορούν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις, ειδικά σε περιοχές με εύφλεκτη βλάστηση ή γειτνίαση με δασικές εκτάσεις.

Η Πυροσβεστική τονίζει ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ενημερωμένοι και να αναζητούν τις απαραίτητες άδειες πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια καύσης. Η σωστή διαχείριση υπολειμμάτων δεν είναι μόνο θέμα νομιμότητας, αλλά και ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον και την ασφάλεια των κοινοτήτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

331483915 940252587388079 727255332411581609 n

Εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από την ΕΕΕΔ Καναλακίου

Η ΕΕΕΔ Καναλακίου πραγματοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών σε μαθητές
pyrotexnhmata metsobo scaled 1

Μέτσοβο: «Ένιωσα σαν να έσκασε βόμβα» λέει η 21χρονη που τραυματίστηκε από βαρελότα

Τρία άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ρίψης βεγγαλικών και βαρελότων την παραμονή Πρωτοχρονιάς