More
    ΑρχικήΉπειροςΠροχωρά ο σχεδιασμός για την προστασία του Αμβρακικού Κόλπου και την ανάδειξη...

    Προχωρά ο σχεδιασμός για την προστασία του Αμβρακικού Κόλπου και την ανάδειξη της Κορωνησίας: Έγινε η πρώτη συνεδρίασητων Μελών της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης και της Ομάδας Σχεδιασμού

    Δημοσιεύθηκε:

    Στο Κάστρο της Κορωνησίας (Κούλια) πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Δευτέρα το πρωί, η πρώτη σύσκεψη εργασίας, των Μελών της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης και της Ομάδας Σχεδιασμού για την παρουσίαση της στρατηγικής και του αναλυτικού σχεδίου δράσης για τον Αμβρακικό Κόλπο και την ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ). Έτσι ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για χρηματοδότηση των περιοχών που «βρέχονται» από τον Αμβρακικό Κόλπο, με έργα και δράσεις άνω των 120 εκ.€, που θα υλοποιηθούν από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της νέας προγραμματικής περιόδου.

    Άξονες Παρέμβασης:

    • Βασικές υποδομές (Λιμενικές /Αλιευτικές),
    • Προστασία Περιβάλλοντος και Αειφορία
    • Ανάδειξη και αξιοποίηση φυσικού, πολιτιστικού και οικιστικού αποθέματος – προώθηση συμβατών επενδύσεων ( τουρισμός, τοπικά προϊόντα),
    • Αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής,
    • Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού.

    Στην συνεδρίαση όπου μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε ο κανονισμός λειτουργίας της Επιτροπής Παρακολούθησης και η προτεινόμενη περιοχή παρέμβασης, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΜΟΔ, Γιώργος Παπαδημητρίου και υπηρεσιακά στελέχη της, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Ηπείρου (ΠΕ Άρτας) Βασίλης Ψαθάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Λάμπρος Δημητρογιάννης, οι Δήμαρχοι Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος, Ακτίου – Βόνιτσας, Γιώργος Αποστολάκης, Αμφιλοχίας  Γιώργος Κατσούλας, Νικολάου Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση, Δήμαρχος Ζηρού και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Νοτίου Ηπείρου – Αμβρακικού ΑΕ – Αναπτυξιακός  Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ, Νίκος Καλαντζής, εκπρόσωπος του ΟΦΥΠΕΚΑ, της ETANAM,οι Αντιδήμαρχοι Σωτήρης Χρηστούλης και Παντελής Κωλέτσος o Πρόεδρος της Κορωνησίας Απόστολος Πατέντας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρταίων Αντώνης Καραμπίνας, υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά, υπερεσιακά στελέχη των Δήμων, εκπρόσωποι φορέων και φυσικά κάτοικοι και αλιείς της περιοχής της Κορωνησίας, ενώ μετά το πέρας της συνεδρίασης, ακολούθησε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων ξενάγηση στα αξιοθέατα της περιοχής.

    Επίσης, μετά από ψηφοφορία των μελών, Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης ορίστηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης.

    Ανοίγει ο δρόμος για χρηματοδότηση 120 εκατομμυρίων ευρώ- Ικανοποίηση Τσιρογιάννη

    Υπενθυμίζεται, πως η πρώτη συνάντηση στην Κορωνησία έρχεται σε συνέχεια της προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί μόλις τον Φεβρουάριο, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) ΑΕ. Πρόκειται για την πρωτοβουλία που είχε «τρέξει» ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, με την πολύτιμη βοήθεια των Δημάρχων Πρέβεζας, Ακτίου – Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, Ζηρού, Νικολάου Σκουφά και του Προέδρου της Αναπτυξιακής Νοτίου Ηπείρου – Αμβρακικού ΑΕ – Αναπτυξιακός  Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ.

    Με την υπογραφή ανοίγει ο δρόμος για χρηματοδότηση του Αμβρακικού με έργα και δράσεις άνω των 120 εκ.€, που θα υλοποιηθούν από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της νέας προγραμματικής περιόδου.

    Οι δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη

    Όπως είχε δηλώσει και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης, κατά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, οι μελέτες που θα γίνουν δεν θα κάνουν τίποτα άλλο παρά να σεβαστούν απολύτως το περιβάλλον και τη φυσική ομορφιά του Αμβρακικού κόλπου και να αξιοποιήσουν με το μέγιστο δυνατό τρόπο μία βιώσιμη ανάπτυξη. Πρόκειται «για μία ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και στους κατοίκους, που θα δώσει θέσεις εργασίας και αναβάθμιση αυτού του τόπου για τα επόμενα 100 χρόνια».

    Τελευταία νέα

    42χρονος κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια της ανήλικης ανιψιάς και βαφτιστικιάς του

    Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, κατηγορούμενος για κατάχρηση ανηλίκου, όπου ο παθών συμπλήρωσε τα...

    Η Ολυμπιακή Φλόγα σε Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Απριλίου.

    Τα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα, θα φωτίσει η Ολυμπιακή Φλόγα την Τρίτη 23 και...

    Ένθετο Τουρισμός: Visa express – πάνω από 7.000 Τούρκοι τουρίστες στη Λέσβο

    Την εφαρμογή του μέτρου της εξπρές βίζα για τους επισκέπτες από την Τουρκία εξυπηρετούν...

    Περισσότερα

    42χρονος κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια της ανήλικης ανιψιάς και βαφτιστικιάς του

    Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, κατηγορούμενος για κατάχρηση ανηλίκου, όπου ο παθών συμπλήρωσε τα...

    Η Ολυμπιακή Φλόγα σε Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Απριλίου.

    Τα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα, θα φωτίσει η Ολυμπιακή Φλόγα την Τρίτη 23 και...
    Μετάβαση στο περιεχόμενο