AdBlock Detected

It looks like you're using an ad-blocker!

Our team work realy hard to produce quality content on this website and we noticed you have ad-blocking enabled.

Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews
Καλώς ήρθατε στο Kanalakinews

Προχωρά η διαδικασία για την αναγνώριση της “Γαρίδας” και της “Σαρδέλας” Αμβρακικού

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την καταχώρηση της ονομασίας “Γαρίδα Αμβρακικού” και “Σαρδέλα Αμβρακικού” στο Μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης και Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων η οποία έχει δρομολογηθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Οι σχετικοί φάκελλοι έχουν ολοκληρωθεί και κατατεθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να προχωρήσει η αναγνώριση των δύο θαλάσσιων ειδών τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικά αλιεύματα του Αμβρακικού Κόλπου.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία δεδομένου ότι απαιτούνται αρκετά έγγραφα, πιστοποιήσεις , αναλύσεις κλπ. ωστόσο το αποτέλεσμα θα τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα και θα δώσει διεξόδους στον πρωτογενή τομέα.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με επιστημονική έρευνα του Τμήματος Γεωπονίας Άρτας που χρηματοδότησε η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, η σαρδέλα Αμβρακικού περιέχει 1003 πρωτεΐνες, από τις οποίες οι 556 εκφράζονται αποκλειστικά σ’ αυτή με τις 56 να έχουν ιδιαίτερα βιολογικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τις σαρδέλες του Ιονίου και του κόλπου της Καλλονής.
Αντίστοιχα, η γαρίδα του Αμβρακικού έχει 347 πρωτεΐνες, από τις οποίες οι 188 εκφράζονται αποκλειστικά σ’ αυτή, ενώ οι 22 έχουν ιδιαίτερα βιολογικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της επιστημονικής ομάδας του έργου, Ιωάννη Σκούφο, στην γαρίδα, την σαρδέλα και την κουτσομούρα Αμβρακικού Κόλπου ανακαλύφθηκαν μοναδικές ιδιότητες, ευεργετικές για την υγεία του ανθρώπου.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Post

Συγκλονιστικές Αποκαλύψεις: Ολόκληρο οπλοστάσιο εντοπίστηκε στο σπίτι του 19χρονου φοιτητή που αυτοπυροβολήθηκε στα Ιωάννινα

Next Post

Τζάρα: Ανάδειξη του Βαράθρου της Στύγας και του Μονοπατιού - Στόχος των Δημάρχων Πάργας και Ηγουμενίτσας

Advertisement