Καταγραφή των ιστορικών μνημείων της Π.Ε Πρέβεζας στο αρχαιολογικό Κτηματολόγιο

Το δικό του κτηματολόγιο θα έχει πλέον το Υπουργείο Πολιτισμού και η παρουσίασή του έγινε από την Υπουργό Λίνα Μενδώνη.

Το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο είναι ένα Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) για τη συστηματική καταγραφή, τεκμηρίωση, ψηφιοποίηση και διαχείριση αρχαιολογικών, διοικητικών και γεωχωρικών δεδομένων που αφορούν στην πολιτιστική κληρονομιά της επικράτειας και στην ακίνητη περιουσία του ΥΠΠΟΑ.

Σήμερα, περιλαμβάνει περισσότερα από 18.000 μνημεία, 3.800 αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικούς τόπους και 845 ζώνες προστασίας.

Μέσα από τον ψηφιακό αρχαιολογικό χάρτη της επικράτειας που είναι προσβάσιμος από τη διαδικτυακή Πύλη στη διεύθυνση https://www.arxaiologikoktimatologio.gov.gr/el ., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πλήρη και έγκυρη πληροφορία για τυχόν δεσμεύσεις και περιορισμούς που υφίστανται βάσει της κείμενης νομοθεσίας σε περιοχές ή ακίνητα.

Όπως εξηγεί στη Δημοτική Ραδιοφωνία η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κ. Ανθή Αγγέλη πρόκειται για μια πλατφόρμα στην οποία αποτυπώνονται όλοι οι χώροι που ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού και έτσι όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία αυτά.

Στον ψηφιακό χάρτη υπάρχει λεπτομερής καταγραφή των ιστορικών μνημείων (αρχαιολογικών χώρων, Κάστρων, Ναών κλπ) της Π.Ε Πρέβεζας που βρίσκονται ενταγμένα στο Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο και κάτω από την “ομπρέλα” του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: