ihm26 poster 300x250

Πορτογαλία: Σαραντοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν οι γιατροί του δημόσιου τομέα

Doctors
Doctors

 

Διήμερη απεργία με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις και τη βελτίωση του συστήματος ανέλιξής τους πραγματοποιούν απο σήμερα οι γιατροί του δημόσιου τομέα στην Πορτογαλία.

Οι εκπρόσωποι των γιατρών επιθυμούν με την απεργία αυτή να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται για τους μισθούς τους και το σύστημα προαγωγών.

Ζητούν επίσης μέτρα για να “σωθεί” το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο πάσχει από έλλειψη προσωπικού καθώς πολλοί γιατροί επιλέγουν να εργαστούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές.

Η απεργία των γιατρών ανακοινώθηκε την ώρα που η κοινωνική κατάσταση στην Πορτογαλία είναι τεταμένη, με πολλούς άλλους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, όπως εκπαιδευτικούς και σιδηροδρομικούς, να έχουν προκηρύξει κινητοποιήσεις.

www.ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

allodapos kinitiras

Ηγουμενίτσα: Αλλοδαποί κρύφτηκαν σε φορτηγό για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 46, 20 και 30
kivotos oneiron 2o dimotiko scholeio kanalakioy 2

2ο δημοτικό σχολείο Καναλακίου: Ανάστατοι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί από την αλλαγή της διευθύντριας

Αναστάτωση επικρατεί στο 2ο δημοτικό Καναλακίου απο γονείς και εκπαιδευτικούς,