ihm26 poster 300x250

Πολωνία – προεδρικές εκλογές: Ο πρωθυπουργός Τουσκ θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου

TOUSK111
TOUSK111
Belgium EU Summit

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου για την κυβέρνησή του, αφού ο υποψήφιος που στήριξε για την προεδρία της χώρας, ο Ράφαλ Τσασκόφσκι, ηττήθηκε στις εκλογές της Κυριακής.

«Η πρώτη δοκιμασία θα είναι η ψήφος εμπιστοσύνης που θα ζητήσω σύντομα από το κοινοβούλιο», είπε ο Τουσκ μιλώντας απόψε στην τηλεόραση.

«Θέλω όλοι να δουν, συμπεριλαμβανομένων και των αντιπάλων μας, εντός και εκτός της χώρας, ότι είμαστε έτοιμοι για αυτήν την κατάσταση, ότι κατανοούμε τη σοβαρότητα της στιγμής, αλλά δεν σκοπεύουμε να υποχωρήσουμε ούτε σπιθαμή», πρόσθεσε.

Ο υποψήφιος της εθνικιστικής αντιπολίτευσης Κάρολ Ναβρότσκι κέρδισε τις προεδρικές εκλογές, επιφέροντας πλήγμα στις προσπάθειες της κεντρώας κυβέρνησης να εδραιώσει τον φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό της Βαρσοβίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

www.ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

AP25025643338061

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έπληξαν στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα (31/1) το πρωί
AP18219276077206

Καππαδοκία: Δύο τουρίστες νεκροί από πτώση αερόστατου

Δύο ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίσθηκαν σήμερα στη