More
  ΑρχικήΚαναλάκιΠολιτιστικός Σύλλογος Βαλανιδοράχης: Έκαναν πίσω, οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες του Δάσους γιατί...

  Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλανιδοράχης: Έκαναν πίσω, οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες του Δάσους γιατί κατάλαβαν ότι η κατηγορία δεν μπορούσε να σταθεί!

  Δημοσιεύθηκε:

  Ο εκπρόσωπος της διαχειριστικής μελέτης απέσυρε… την μήνυση δηλώνοντας, ότι απλά όλα, όσα προηγήθηκαν στα τρία χρόνια ήταν αποτέλεσμα μιας παρεξήγησης!!!

  Το Πρωτοδικείο είχε απορρίψει όλες σχεδόν τις κατηγορίες εναντίον των κατηγορουμένων, που πήραν μέρος στο ειρηνικό συλλαλητήριο στις 12 και 13-2-20 και ήταν βέβαιο ότι θα αθωωθούν!!!

  Προσπάθησαν εξ αρχής να πετύχουν την καταδίκη των πέντε κατηγορουμένων, όρισαν για αυτό το λόγο τρείς(3) επιφανείς δικηγόρους! Και με κατηγορίες για κλοπή, άσκηση βίας και παρεμπόδιση συνεργείου κοπής δέντρων!!!στόχευσαν στον εκφοβισμό όλων όσων αντιδρούσαμε, αλλά και και στην αποθάρρυνση, όσων θα ήθελαν να συμπαραταχθούν μαζί μας!!!

  Έκαναν πίσω, γιατί κατάλαβαν ότι η κατηγορία δεν μπορούσε να σταθεί!
  Με τις κινητοποιήσεις μας αναδείξαμε το πρόβλημα και υπερασπιστήκαμε τον τόπο μας,

  Οι εκπρόσωποι των «ιδιοκτητών» μας επιτέθηκαν με υβριστικές εκφράσεις και προσωπικές απειλές, ώστε να φιμώσουν τις «ενοχλητικές» φωνές, να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν!
  Εμείς είμαστε οι υποκριτές, οι συκοφάντες και οι κάτοικοι της περιοχής, οι χωριάτες που θα παρακαλάνε για δουλειά!

  Οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες, ο δικηγόρος τους, ο αγοραστής είναι άνθρωποι μιας άλλης τάξης! Είναι πατριώτες- οικογενειάρχες και ο αγοραστής ένας ευπατρίδης Ηπειρώτης-Πατριώτης!

  Κερδίσαμε μια ακόμη μάχη και όχι τον πόλεμο! Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Γνωρίζουμε πόσο δύσκολος είναι ο αγώνας υπάρχει όμως και η ελπίδα της δικαίωσης.

  Με τους πρόσφατους νόμους των νεοφιλελεύθερων Κυβερνήσεων παραλίες και αιγιαλοί, όλα γίνονται βορά στην κερδοφορία των ολίγων, σε βάρος των πολλών.

  Η τεχνική της καταπάτησης των δασών και των ακτών, της καταπάτησης της νομοθεσίας και του Συντάγματος στον τόπο μας ξεκινάει από παλιά.

  Πλαστοί ιδιοκτησιακοί τίτλοι, πανίσχυροι προστάτες! Οι ακτές και οι παραλίες και εν γένει η παραθαλάσσια ζώνη του Αιγαίου και του Ιονίου αντιμετωπίζονται από τα μεγάλα κερδοσκοπικά συμφέροντα ως ευκαιρία κέρδους με αποτέλεσμα την αναίρεση και το σφετερισμό του δημόσιου χώρου.

  Τα σχέδιά τους για το δάσος και τις παραλίες, είμαστε καταδικασμένοι να τα ακυρώσουμε!
  Καιρός είναι να καταλάβουμε ότι χωρίς αγώνα, τίποτε δεν θα μας χαρίζεται.

  Τα κινήματα διδάσκουν πως μόνο οι αγώνες και η μαζική αντίδραση ακυρώνουν τις αποφάσεις των Κυβερνήσεων, των Δημόσιων Υπηρεσιών και του Δικαστικού Συστήματος.
  Οι αγώνες από τις τοπικές κοινωνίες, όπως στη Ζάκυνθο, στη Θάσο, στη Λέσβο στην Ίο, έδειξαν το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για να σταματήσουμε την λεηλασία της δημόσιας περιουσίας!

  Μην ψάχνετε για σωτήρες. Δεν υπάρχουν!
  Σήμερα ένα διεφθαρμένο και πελατειακό πολιτικό σύστημα Α.Ε προάγει τα συμφέροντα των ολίγων και ισχυρών.

  Όσο εμείς και οι γύρω μας θα είμαστε στη λογική του «δεν βαριέσαι», του «δεν με νοιάζει» του « δεν γίνεται τίποτε», της «ανάθεσης», σε κάποιο

  «Μεσία», τόσο αυτοί προχωράνε τα σχέδιά τους! Λύση είναι η συλλογική αντίσταση στο ξεπούλημα!

  Το κίνημα δεν μπορούμε να το βάλουμε σε κουτάκια, όπου σε κάποια βρίσκονται οι «δικοί μας» και σ’ άλλα βρίσκονται οι «άλλοι».

  Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχει «εγώ», αλλά «εμείς», ο δρόμος είναι μακρύς και μόνο όλοι μαζί θα φτάσουμε στη δικαίωση, αρκεί όλοι να βρούμε το σθένος και να ορθώσουμε το ανάστημά μας παραμερίζοντας τις σειρήνες της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας.

  Πολλοί άνθρωποι πρέπει να συναντηθούμε και να συνειδητοποιήσουμε την κοινή μας θέση.Το δάσος και οι παραλίες της Βαλανιδορράχης δεν είναι ιδιωτικές που πρέπει να περάσουν στο δημόσιο ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνουν δημόσιες.

  Αν θέλουμε να μη δούμε τον τόπο μας να μαραζώνει ας προσπαθήσουμε, όσοι ζούμε σε αυτά τα μικρά μέρη να τα κρατήσουμε ζωντανά γιατί μόνο έτσι έχουμε ελπίδα να ζήσουμε και εμείς. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε αυτή την ανάγκη και να παλέψουμε για την υλοποίησή της

  Απευθυνόμαστε σ’ όλους τους Δημότες, χωρίς προκαταλήψεις και αποκλεισμούς και σας καλούμε να συντονιστούμε όλοι μαζί, για να καταφέρουμε το δάσος και οι παραλίες της Βαλανιδορράχης να παραμείνουν στο δημόσιο, ως χώρος ελεύθερης πρόσβασης, αναψυχής και ξεκούρασης, όλων των Δημοτών, όλων των Επισκεπτών και κυρίως όλων των Πατριωτών μας.

  Υποσχόμαστε στους πρώην και νυν «ιδιοκτήτες» και όσους τους σιγοντάρουν ότι για το δάσος και τις παραλίες δε θα κάνουν περίπατο. Θα τους αντιμετωπίσουμε σ’ όλα τα μέτωπα.
  Στις «αίθουσες», στις « πλατείες» και στους «δρόμους». Για όσο χρόνο και με όποιες και όσες Θυσίες χρειαστεί !

   

  Το Διοικητικό Συμβούλιο

  Πρόεδρος                  Γραμματέας

  Παππάς Θωμάς           Τσάτσης Σπύρος

  Τελευταία νέα

  Χωρίς να πει την παραμικρή κουβέντα στους Αστυνομικούς έφθασε στις φυλακές των Γρεβενών ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης Βασούλας 

  Αμίλητος, χωρίς να πει την παραμικρή κουβέντα στους Αστυνομικούς έφθασε στις Φυλακές των Γρεβενών...

  Θρήνος: Νεκρός 19χρονος μετά από σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με φορτηγό

  Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο Χανίων 19χρονος ο οποίος μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος...

  Έκθεση φωτογραφίας απο το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

  Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας παρουσιάζει στην οικία Αθανασιάδη τη δεύτερη έκθεση φωτογραφίας της φωτογραφικής...

  Ακραία φτώχεια και στεγαστική επισφάλεια στην ελληνική ύπαιθρο – Eνεργειακή κρίση και κλιματική αλλαγή σφίγγουν τον κλοιό

  Η μελέτη που παρουσιάστηκε κατά το πρώτο Επιστημονικό Συνέδριο Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης στη...

  Περισσότερα

  Χωρίς να πει την παραμικρή κουβέντα στους Αστυνομικούς έφθασε στις φυλακές των Γρεβενών ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης Βασούλας 

  Αμίλητος, χωρίς να πει την παραμικρή κουβέντα στους Αστυνομικούς έφθασε στις Φυλακές των Γρεβενών...

  Θρήνος: Νεκρός 19χρονος μετά από σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με φορτηγό

  Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο Χανίων 19χρονος ο οποίος μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος...

  Έκθεση φωτογραφίας απο το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

  Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας παρουσιάζει στην οικία Αθανασιάδη τη δεύτερη έκθεση φωτογραφίας της φωτογραφικής...
  Μετάβαση στο περιεχόμενο