ihm26 poster 300x250

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η αποσύνδεση από την Κίνα δεν είναι βιώσιμη, επιθυμητή και πρακτική για την Ευρώπη

AP23096527909096 scaled 1
AP23096527909096 scaled 1

 

Η ΕΕ έχει ζητήσει επανειλημμένα «ειρήνη» και «σταθερότητα» στα στενά της Ταιβάν ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, υπογραμμίζοντας ότι στέκεται «σθεναρά ενάντια σε οποιαδήποτε μονομερή αλλαγή του status quo, ιδίως με τη χρήση βίας».

Eπίσης, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι η αποσύνδεση από την Κίνα « δεν είναι σαφώς βιώσιμη, επιθυμητή ή ακόμη και πρακτική για την Ευρώπη».

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Ευρώπη πρέπει να εργαστεί για την απομάκρυνση ορισμένων σημαντικών και ευαίσθητων σημείων της σχέσης μας» προσέθεσε.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισήμανε ότι το σημείο που έθεσε στο Πεκίνο κατά την επίσκεψή της είναι ότι η ΕΕ δεν θέλει να κόψει «οικονομικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς και επιστημονικούς δεσμούς. Έχουμε πολλούς ισχυρούς δεσμούς και η Κίνα είναι ζωτικός εμπορικός εταίρος – το εμπόριο μας αντιπροσωπεύει περίπου 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ την ημέρα».

Επιπροσθέτως, τόνισε την επείγουσα ανάγκη η ΕΕ να εξισορροπήσει εκ νέου τη σχέση της με το Πεκίνο «με βάση τη διαφάνεια, την προβλεψιμότητα και την αμοιβαιότητα. Αυτό που θέλουμε είναι η Κίνα να σέβεται τους ίσους όρους ανταγωνισμού όσον αφορά την πρόσβαση των εταιρειών μας στην κινεζική αγορά, να σέβεται τη διαφάνεια».

«Η ξεκάθαρη αξιολόγηση των ενεργειών και της κατεύθυνσης του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος – στην πραγματικότητα, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεών του με τη Ρωσία του Πούτιν και της στάσης του απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία – αποτελεί προϋπόθεση για τη σημερινή συζήτηση (στην ολομέλεια του ΕΚ). Θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε μια προσέγγιση που θα είναι προσαρμοσμένη στις οικονομικές μας επιταγές και στις επιταγές εθνικής ασφάλειας» ανέφερε τέλος η Πρόεδρος της Επιτροπής.

 

 

 

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα – ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

0bb04703cc0d09798d57463c60564b35 L

Σοκ στην Πάτρα: 13χρονοι έκαναν χρήση κοκαΐνης μπροστά σε μητέρες και παιδιά

Η περιοχή στο Ψαροφάι Πατρών έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο
thessaly rthess 1200x674 1

Thessaly Evros Pass: Έκλεισε η πλατφόρμα-Κατατέθηκαν πάνω από 180.000 αιτήσεις για voucher

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι πολίτες και φέτος για τη δράση