ihm26 poster 300x250

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα στον Αμβρακικό για το 2024

Για δύο δεκαετίες, ο ΑΡΧΕΛΩΝ έχει επιδείξει ακούραστο έργο στη φύλαξη και προστασία των θαλάσσιων χελωνών στον Αμβρακικό Κόλπο. Αυτή η μοναδική περιοχή, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως υγρότοπος Ramsar, βρίσκεται στη βορειοδυτική Ελλάδα και αποτελεί σημαντικό καταφύγιο για πολλές θαλάσσιες ζωές, όπως οι προστατευόμενες Καρέττα και πράσινες θαλάσσιες χελώνες. Η δέσμευση του ΑΡΧΕΛΩΝ για τη διατήρηση αυτών των ειδών έχει μεγάλο αντίκτυπο στην επιβίωσή τους στη Μεσόγειο.

Ο Αμβρακικός Κόλπος λειτουργεί ως βασικό πεδίο τροφοληψίας και χειμερινής διαχείμασης για τις Καρέττα και τις πράσινες θαλάσσιες χελώνες. Το πρόγραμμα παρακολούθησης του ΑΡΧΕΛΩΝ αναλύει τους πληθυσμούς των χελωνών στην περιοχή μέσω τεχνικών σύλληψης και επανασύλληψης. Στόχος είναι να αξιολογηθεί η επίδραση κινδύνων όπως η ρύπανση, η εμπλοκή σε αλιευτικά εργαλεία και η κλιματική αλλαγή, και να εφαρμοστούν στρατηγικές προστασίας βασισμένες στα ευρήματα.

Από το 2023, ο ΑΡΧΕΛΩΝ είναι ενεργό μέλος της Συμμαχίας για τον Αμβρακικό, μια συνεργασία με διάφορους φορείς που προάγει τη μοναδική οικολογική αξία της περιοχής και συνεργάζεται με την τοπική κοινότητα για την καλύτερη διαχείριση, αποκατάσταση και προστασία των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας του Αμβρακικού Κόλπου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

mexico 222 768x510 1

Σχεδόν 75.000 Μεξικανοί εγκατάλειψαν οικειοθελώς τις ΗΠΑ μετά την επανεκλογή Τραμπ

Περίπου 75.000 Μεξικανοί πολίτες επέλεξαν να αποχωρήσουν εθελοντικά από τις

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές για παράνομο έρανο και απάτη

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης