More
    ΑρχικήΕλλάδαΟλγα Γεροβασίλη: Μητσοτάκης ή Αλλαγή;

    Ολγα Γεροβασίλη: Μητσοτάκης ή Αλλαγή;

    Δημοσιεύθηκε:

    Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε αυτή την εβδομάδα τα 11 άρθρα του Συμβολαίου Αλλαγής, τις 11 δεσμεύσεις του κυβερνητικού προγράμματος για την τετραετία 2023-2027. Ένα Συμβόλαιο ρεαλιστικό, κοστολογημένο και υλοποιήσιμο, ένα Συμβόλαιο δικαιοσύνης και σταθερότητας. Ένα Συμβόλαιο που στηρίζεται στις βασικές παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η κοινωνία: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ένα δίκαιο αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη. Για να ξανανιώσουν οι πολίτες εμπιστοσύνη, ελπίδα, αξιοπρέπεια.

    Η 4ετία που πέρασε άνοιξε πληγές στον κορμό της κοινωνίας, καθώς το μοντέλο με το οποίο κυβέρνησε η ΝΔ ήταν το επιτελικό «μπάχαλο» με τραγικά αποτελέσματα, η εξαπάτηση των πολιτών, η αισχροκέρδεια, το βόλεμα ημετέρων, με τους «εθνικούς κοριούς» στη ζωή μας και την εγκατάλειψη των βασικών υποδομών της χώρας. Είναι νωπός ο θρήνος και η οργή για το έγκλημα στα Τέμπη. Σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα ο κ. Μητσοτάκης και «δεν ήξερε» και «δεν μπορούσε». Επέλεξε ο ίδιος το ρόλο του ανεύθυνου για να αποφύγει, όπως νόμιζε, το «επικίνδυνος».

    Τα γνωρίζουν όλα αυτά οι ακριβοπληρωμένοι επικοινωνιολόγοι της ΝΔ, γι’ αυτό προσπαθούν να πείσουν ότι οι επερχόμενες εκλογές είναι «χαλαρές», ατελέσφορες, άνευ σημασίας. Και την ίδια στιγμή οι ίδιοι αποκαλύπτουν πόσο πολύ τις φοβούνται. Γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης ξεθάβει από τις ντουλάπες τους ίδιους μπαμπούλες που χρησιμοποιούσε το 2012 και το 2015, τους πασπαλίζει με ολίγον από Βαρουφάκη και αντιπολιτεύεται αυτό του το αφήγημα. Στην πραγματικότητα δεν κάνει αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα ή στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στα παραμύθια του με δράκους κάνει αντιπολίτευση.

    Οι πολίτες όμως αυτής της χώρας μπορούν πια να συγκρίνουν την 4ετία 2015-2019 με την τετραετία 2019-2023. Γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και άφησε τα ταμεία γεμάτα, απέδειξε ότι είναι εφικτή μια αποτελεσματική και με καθαρά χέρια διακυβέρνηση αυτής της χώρας. Και ξέρουν πολύ καλά πως ακόμη περισσότερο τώρα, χωρίς το βραχνά των μνημονίων και της επιτροπείας, να εφαρμόσουμε μια τολμηρή και ρεαλιστική προοδευτική πολιτική για να ξαναβάλουμε την κοινωνία και την οικονομία στις ράγες, απ’ όπου τις εκτροχίασε ο κ. Μητσοτάκης.

    Οι πολίτες της Άρτας, οι πολίτες της Ηπείρου έχουν ήδη κάνει τη σύγκριση. Τη βιώνουν καθημερινά.

    Γνωρίζουν ότι, μετά από δεκαετίες απομόνωσης και εγκατάλειψης, η περιοχή μας μπήκε ξανά στο χάρτη την 4ετία 2015-2019. Με τους οδικούς άξονες, την Ιόνια και την Ολυμπία οδό, με τις τρείς πανεπιστημιακές σχολές στην Άρτα, μεταξύ των οποίων και η Σχολή Γεωπονίας, που επί 40 χρόνια τη ζητούσαν οι Αρτινοί, με την έναρξη της διαδικασίας για την οριοθέτηση του Αράχθου, το μεγαλύτερο ίσως αναπτυξιακό έργο για την Άρτα. Με τις εκατοντάδες εκατομμύρια, που δόθηκαν σε Περιφέρεια και Δήμους –και μάλιστα σε εποχές οικονομικής ασφυξίας- για την υλοποίηση απαραίτητων έργων υποδομής, έτσι ώστε να αμβλυνθούν οι περιφερειακές ανισότητες και να δοθεί αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας.

    Ταυτόχρονα γνωρίζουν και τι έγινε και πολύ περισσότερο τι δεν έγινε την τελευταία 4ετία. Πρόκειται για πραγματικό πισωγύρισμα, Η σύνδεση της Ιόνιας με την Κακκαβιά, μετά το νέο φιάσκο και την ακύρωση του διαγωνισμού, τείνει να γίνει ανέκδοτο, ισότιμο με αυτό του Μετρό στη Θεσσαλονίκη. Η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου μετατράπηκε σε έργο «επιστημονικής φαντασίας», για να δανειστώ την απαξιωτική έκφραση που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Όσο για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μετά από υποσχέσεις που αποδείχθηκαν κοροϊδία, έσπευσαν άρον-άρον παραμονές των εκλογών να μεταβιβάσουν τις μετοχές στον ιδιώτη αγοραστή εν κρυπτώ, χωρίς να είναι γνωστή η σύμβαση παραχώρησης, το τι τελικά πωλείται και με ποιους όρους, χωρίς να γνωρίζουμε σε τι επενδύσεις και σε τι υποχρεώσεις δεσμεύεται ο αγοραστής και χωρίς καμία κουβέντα για απόδοση της χερσαίας ζώνης στους Δήμους, παρότι αυτή ήταν η αρχική δέσμευση, που κι αυτή όμως αποδείχθηκε ψεύτικη.

    Για την Π.Ε. Άρτας, δημιούργησαν από την αρχή προσκόμματα και υπονόμευσαν όποιο έργο ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ και παραδόθηκε προς ολοκλήρωση. Το Πάρκο Ορεινών Δραστηριοτήτων στο Σταυρό Θεοδωριάνων, ο δρόμος Αθαμάνιο – Θεοδώριανα και η παράκαμψη Αθαμανίου, ο δρόμος Καταρράκτης – Βουργαρέλι, η νέα γέφυρα Αράχθου στην Άρτα, έργα απαραίτητα, που θα έδιναν άλλη αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή, δεν υπάρχουν καθόλου στους σχεδιασμούς της ΝΔ. Τα έγραψαν στο χιόνι!

    Ακρωτηρίασαν τη Σχολή Γεωπονίας, καταργώντας το ένα από τα δύο Τμήματά της, το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων. Ακύρωσαν τη δημιουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου. Χρειάστηκαν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών και η ομαδική παραίτηση των καθηγητών της Σχολής για να συρθεί η κυβέρνηση της ΝΔ προεκλογικά να αναγνωρίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

    Παρότι η υποστελέχωση του Νοσοκομείου Άρτας έχει οδηγήσει νευραλγικά τμήματά του σε κρίσιμη κατάσταση -έφτασε στο σημείο να εφημερεύσει χωρίς κανένα γιατρό στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα- δεν εγκρίθηκε ούτε μια θέση για το Νοσοκομείο Άρτας στην προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών.

    Ζούμε σε μια αγροτοκτηνοτροφική περιοχή, που αν δεν αλλάξει σύντομα κάτι, θα ερημώσει. Ο κόσμος της υπαίθρου βρίσκεται σε απόγνωση και αγανακτεί. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το κόστος της ενέργειας, του πετρελαίου, των λιπασμάτων και των ζωοτροφών που αυξάνεται ασταμάτητα, εκτοξεύοντας το κόστος παραγωγής και μειώνοντας δραματικά το εισόδημά τους. Τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και εκμετάλλευσης των αγροτών με χαμηλές τιμές παραγωγού και ανοιχτές τιμές συμπιέζουν το εισόδημα των παραγωγών.

    Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια και οι πολίτες το γνωρίζουν αυτό. Και το βράδυ της 21ης Μαΐου θα γίνει αυτό ξεκάθαρο. Η λύση θα δοθεί με μια νέα προοδευτική κυβέρνηση, που θα ανακουφίσει την κοινωνία και την οικονομία, αυξάνοντας το διαθέσιμο εισόδημα, μειώνοντας τις τιμές και τους έμμεσους φόρους, στηρίζοντας την παραγωγική βάση της χώρας, τους νέους και τα νέα ζευγάρια, τις γυναίκες. Που θα αποκαταστήσει τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και του κοινωνικού κράτους.

    Άρθρο της Όλγας Γεροβασίλη, υποψήφιας Βουλευτή Άρτας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην εβδομαδιαία εφημερίδα της Ηπείρου «Δημοκρατική Φωνή»

    Τελευταία νέα

    21χρονη καταγγέλλει ότι βιαζόταν από τα 11 της χρόνια από γαιοκτήμονα της Λάρισα, για τον οποίο δούλευε η μητέρα της.

    Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση που μια 21χρονη σήμερα γυναίκα καταγγέλλει ότι βιαζόταν...

    Πώς η ακρίβεια αλλάζει το καλάθι του νοικοκυριού – Η άνοδος στις τιμές επηρέασε τη συμπεριφορά των καταναλωτών και επιβάρυνε τις δαπάνες τους.

    Τα νοικοκυριά έχουν αντιμετωπίσει πολλά σοκ τα τελευταία χρόνια και έχουν προσαρμόσει τη συμπεριφορά...

    Οι Τούρκοι προσέρχονται στις κάλπες: Τι διακυβεύεται την Κυριακή – Ο Ερντογάν αντιμέτωπος και με τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την ακρίβεια

    Στην Τουρκία, εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή για τις κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές που πρόκειται...

    Πούτιν: Δεν έχουμε σκοπό να επιτεθούμε στο ΝΑΤΟ – Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

    Η Ρωσία δεν έχει σκοπό να επιτεθεί στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής, στην...

    Περισσότερα

    21χρονη καταγγέλλει ότι βιαζόταν από τα 11 της χρόνια από γαιοκτήμονα της Λάρισα, για τον οποίο δούλευε η μητέρα της.

    Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση που μια 21χρονη σήμερα γυναίκα καταγγέλλει ότι βιαζόταν...

    Πώς η ακρίβεια αλλάζει το καλάθι του νοικοκυριού – Η άνοδος στις τιμές επηρέασε τη συμπεριφορά των καταναλωτών και επιβάρυνε τις δαπάνες τους.

    Τα νοικοκυριά έχουν αντιμετωπίσει πολλά σοκ τα τελευταία χρόνια και έχουν προσαρμόσει τη συμπεριφορά...

    Οι Τούρκοι προσέρχονται στις κάλπες: Τι διακυβεύεται την Κυριακή – Ο Ερντογάν αντιμέτωπος και με τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την ακρίβεια

    Στην Τουρκία, εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή για τις κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές που πρόκειται...
    Μετάβαση στο περιεχόμενο