More
    ΑρχικήΕλλάδαΟ δολοφόνος της Κικής Κούσογλου Δάνος Μουρατίδης αποφυλακίστηκε - Πού βρίσκεται και τι...

    Ο δολοφόνος της Κικής Κούσογλου Δάνος Μουρατίδης αποφυλακίστηκε – Πού βρίσκεται και τι κάνει

    Δημοσιεύθηκε:

    Η στυγερή δολοφονία της Κικής Κούσογλου στη Βέροια, το 2005 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η 20χρονη στραγγαλίστηκε από τον πρώην σύντροφό της, Δάνο Μουρατίδη, ο οποίος σχεδίασε στη συνέχεια την εξαφάνιση του πτώματός της, ενώ το έπαιζε αθώος.

    Ο «δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο», όπως είχε χαρακτηριστεί, μετά από τέσσερις μήνες, ομολόγησε στις αρχές το αποτρόπαιο έγκλημα που έκανε και υπέδειξε την τοποθεσία που είχε θάψει την κοπέλα.

    Το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό ότι βρισκόταν σε κατάσταση βρασμού.

    Το 2021 ο Δάνος Μουρατίδης αποφυλακίστηκε από τις φυλακές των Διαβατών και ξεκίνησε από το μηδέν τη ζωή του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έφυγε από την Ελλάδα και πλέον μένει σε χώρα του εξωτερικού με τη σύζυγό του.

    Στη Βέροια, όπου μεγάλωσε, γνώρισε και σκότωσε την Κική Κούσογλου, δεν πάτησε ξανά το πόδι του. Το σπίτι της οικογένειάς του παραμένει κλειστό, ενώ οι συγγενείς του θύματος δεν θέλουν να γνωρίζουν τίποτα για εκείνον. Όπως τονίζουν στο protothema.gr, δεν του συγχωρούν ότι σκότωσε την Κική τους.

    Την στραγγάλισε και την «έψαχνε» στην Νικολούλη
    Ο Δάνος Μουρατίδης και η Κική Κούσογλου, 23 και 20 ετών αντίστοιχα, γνωρίζονταν από παιδιά, μεγαλώσανε μαζί στη Βέροια και στη συνέχεια έγιναν ζευγάρι για πέντε χρόνια. Το 2005 όμως αποφάσισαν να χωρίσουν. Οι συχνοί τσακωμοί ήταν μονόδρομος. Υπήρχαν πολλές σκηνές ζηλοτυπίας από τον Δάνο, όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, ωστόσο διατήρησαν μια καλή σχέση.

    Την 10η Απριλίου, το 2005, ο Δάνος και η Κική έχουν κανονίσει να συναντηθούν στο σπίτι του πρώτου, με τον 23χρονο να δηλώνει ακόμα ερωτευμένος μαζί της και να της ζητά να σμίξουν και πάλι. Η Κική όμως πίστευε πως η σχέση τους είχε τελειώσει και έπρεπε να μπει ένα οριστικό τέλος.

    Η ώρα πέρασε από την κουβέντα, η Κική αποκοιμήθηκε και ο Δάνος βρήκε την ευκαιρία να κοιτάξει το κινητό της. Βρήκε ένα μήνυμα από έναν άλλον άντρα και η ζήλεια του θέριεψε. Την ξύπνησε και την ρώτησε ποιος είναι αυτός κτλ. και γρήγορα ξέσπασε καβγάς. Ο Δάνος την στραγγάλισε…

    Όταν κατάλαβε ότι η Κική δεν ανέπνεε και ήταν νεκρή, αποφάσισε με ψυχραιμία να εξαφανίσει το άψυχο σώμα της και τα στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν. Έβαλε στο αυτοκίνητο το άψυχο σώμα της στη θέση του συνοδηγού και το μετέφερε στην περιοχή του Φράγματος Ασωμάτων Ημαθίας, στις όχθες του Αλιάκμονα, μία περιοχή εντελώς ερημική. Με τη βοήθεια ενός 40χρονου ξαδέλφου του την έθαψαν και πέταξαν τα πράγματά της σε διαφορετικά σημεία ώστε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.

    Επέστρεψε στο σπίτι του σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Μετά από δύο μέρες, η μητέρα της δήλωσε την εξαφάνισή της. Την έψαξαν παντού, ενώ στις έρευνες πήρε μέρος και η Αγγελική Νικολούλη, με την εκπομπή της «Φως στο Τούνελ». Μάλιστα, σε αυτές συμμετείχε κανονικά και ο Δάνος. Είχε παραδεχθεί άλλωστε πως είχαν όντως συναντηθεί με την Κική σπίτι του, πως είχε κοιμήθηκε εκεί, αλλά όταν ξύπνησε το πρωί, αυτή είχε φύγει. Είχε πει επίσης πως το τελευταίο του μήνυμα, όταν του είχε πει να χωρίσουν ήταν «Όπως νομίζεις εσύ. Ελπίζω να είσαι ευτυχισμένη. Καλά να περνάς, φιλάκια».

    Παράλληλα, έκανε έκκληση στον κόσμο να βοηθήσει στην εύρεση της πρώην συντρόφου του. Η έμπειρη Αγγελική Νικολούλη όμως δεν πείστηκε: «Κατάλαβα, όταν τον είδα απέναντί μου, ότι κάτι έτρεχε. Φαινόταν ότι ήταν ένοχος», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

    Οι έρευνες συνεχίστηκαν και η Αστυνομία εστίασε στο μήνυμα του χωρισμού. Ένα μήνυμα πολύ συγκαταβατικό, «υπεράνω», το οποίο δεν «κολλούσε» καθόλου με τον χαρακτήρα που είχε απέναντι στη σχέση του. Ο Δάνος ζήλευε την Κική υπερβολικά, οπότε δεν θα μπορούσε να το πάρει τόσο ελαφρά την καρδία.

    Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν στο έπακρον όταν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ενημέρωσε την Αστυνομία ότι, όταν στάλθηκε το μήνυμα του Δάνου στην Κική, τα δύο κινητά έπαιρναν σήμα από την ίδια κεραία, κάτι που σήμαινε πως τα δύο κινητά βρίσκονταν στο ίδιο σημείο.

    Τέσσερις μήνες μετά, ο Δάνος Μουρατίδης ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα που έκανε στις 11 Αυγούστου 2005, υποδεικνύοντας παράλληλα στις αστυνομικές αρχές την τοποθεσία που είχε θάψει την 20χρονη κοπέλα.

    Κατά τη διάρκεια της δίκης ζήτησε πολλές φορές συγνώμη από την οικογένεια της Κικής. «Ήταν ο έρωτας της ζωής μου. Ήμασταν πέντε χρόνια μαζί, σαν παντρεμένοι. Κάποιες φορές μαλώναμε, χωρίζαμε για έναν μήνα, τρεις μέρες και τα ξαναβρίσκαμε».

    Περιγράφοντας τη βραδιά του εγκλήματος σημείωσε: «Είχαμε χωρίσει δύο εβδομάδες πριν. Συζητούσαμε και πέρασε η ώρα. Εκείνη κοιμήθηκε, ενώ εγώ έβλεπα τηλεόραση». Αφού παραδέχτηκε ότι έψαξε το κινητό της Κικής και βρήκε μήνυμα από κάποιον άλλο άντρα, στη συνέχεια είπε πως την ξύπνησε και ζήτησε εξηγήσεις για το μήνυμα. Μετά τον καβγά τους, ο 23χρονος την άρπαξε από το λαιμό και τη στραγγάλισε.

    «Την τράβηξα πάνω μου. Δεν θυμάμαι αν φώναζε ή αν είπε κάτι. Όταν την άφησα, δεν κουνιόταν. Έπιασα το σφυγμό της. Διαπίστωσα πως δεν αναπνέει. Εκείνη την ώρα τα έχασα. Πανικοβλήθηκα και αποφάσισα να την εξαφανίσω. Δεν ξέρω τι έπαθα. Λες και δεν ήμουν εγώ».

     

    Τελευταία νέα

    Πρέβεζα: Ανοίγει τις πόρτες στο κοινό το Δημοτικό Κολυμβητήριο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών

    Έτοιμο να δεχθεί και πάλι τους αθλητές και τις αθλήτριές του κάθε ηλικίας είναι...

    Από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τα έργα ύδρευσης στην Πρέβεζα

    Τα έργα υδροδότησης στις περιοχές της Άρτας, της Πρέβεζας και της Λευκάδας θα λάβουν...

    Ινδονησία: Εκκενώνονται περιοχές και κλείνει αεροδρόμιο έπειτα από έκρηξη ηφαιστείου – Εντυπωσιακά στιγμιότυπα και βίντεο

    Οι αρχές της Ινδονησίας έκλεισαν ένα αεροδρόμιο και απομάκρυναν περίπου 11.000 κατοίκους από την...

    Καταιγίδες, τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και ενισχυμένοι άνεμοι την Παρασκευή και το Σάββατο

      Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους προβλέπεται από το μεσημέρι της...

    Περισσότερα

    Πρέβεζα: Ανοίγει τις πόρτες στο κοινό το Δημοτικό Κολυμβητήριο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών

    Έτοιμο να δεχθεί και πάλι τους αθλητές και τις αθλήτριές του κάθε ηλικίας είναι...

    Από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τα έργα ύδρευσης στην Πρέβεζα

    Τα έργα υδροδότησης στις περιοχές της Άρτας, της Πρέβεζας και της Λευκάδας θα λάβουν...

    Ινδονησία: Εκκενώνονται περιοχές και κλείνει αεροδρόμιο έπειτα από έκρηξη ηφαιστείου – Εντυπωσιακά στιγμιότυπα και βίντεο

    Οι αρχές της Ινδονησίας έκλεισαν ένα αεροδρόμιο και απομάκρυναν περίπου 11.000 κατοίκους από την...
    Μετάβαση στο περιεχόμενο