ihm26 poster 300x250

Ο Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο 108 εκατ. δολάρια για να αποτρέψει τη ρωσική επιρροή στα Βαλκάνια

biden 2
biden 2

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο 108 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της φερόμενης κακής ρωσικής επιρροής στα Δυτικά Βαλκάνια, σύμφωνα με έκθεση της Έριν Μάκι, βοηθού διευθυντή της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) για την Ευρώπη και την Ευρασία.

Σύμφωνα με δηλώσεις της, η Ρωσία θέλει να εκμεταλλευτεί τις τοπικές διαφωνίες στα Δυτικά Βαλκάνια για να υπονομεύσει την ειρήνη και τη σταθερότητα. Η Μάκι πιστεύει ότι η ρωσική επιρροή υπερβαίνει κατά πολύ τα σύνορα της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας και της Μολδαβίας.

Η Μάκι επέκρινε επίσης τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρπσκα, Μίλοραντ Ντόντικ, ο οποίος συναντήθηκε χθες στη Μόσχα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως είπε, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρπσκα «ενισχύει την επικίνδυνη συγκρουσιακή πολιτική του και απειλεί με απόσχιση», ανέφερε το Sputnik.

Όπως είπε, ο Μπάιντεν ζήτησε 31 εκατομμύρια δολάρια για να μετριάσει τη ρωσική επιρροή στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και να μεταρρυθμίσει τον τομέα του φυσικού αερίου.

 

 

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς – ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

897876984

Πράγματα που θα κάνουν την γεννήτρια ρεύματος έκτακτης ανάγκης να μην λειτουργεί

Όταν αγοράσατε τη γεννήτρια έκτακτης ανάγκης, είτε πήρατε γεννήτρια βενζίνης https://www.emboridis.gr/gennitries-antlies/gennitries/gennitries-venzinis είτε

Δικαστική ανατροπή: Ο πρώην Δήμαρχος Φιλιατών αθώος για το έλλειμμα των 1,7 εκατ. ευρώ

Τελεσίδικα αθώος κρίθηκε την Τρίτη 8 Απριλίου από το Πενταμελές