More
  ΑρχικήΚαναλάκιΝεα Δυναμη: «Ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων ακτών Δήμου Πάργας» Παράδειγμα προς……αποφυγή!!!

  Νεα Δυναμη: «Ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων ακτών Δήμου Πάργας» Παράδειγμα προς……αποφυγή!!!

  Δημοσιεύθηκε:

  Διαβάσαμε πρόσφατα στον ηλεκτρονικό τύπο του Νομού ότι η Δημοτική παράταξη του Δήμου Πρέβεζας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ για να ενισχύσει την πρόταση της στο θέμα «Ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών Δήμου Πρέβεζας για το 2022»  υποδεικνύει ως χαρακτηριστικό  παράδειγμα εφαρμογής της, τον Δήμο Πάργας.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Δήμος Πάργας  την τελευταία διετία «παρείχε εξαιρετικά ποιοτικά και οικονομικά αποτελέσματα» στον τομέα της ναυαγοσωστικής κάλυψης προτρέποντας μάλιστα τον Δήμο Πρέβεζας να αναζητήσει τεχνογνωσία από τον Δήμο μας, αν ήθελε να εφαρμοστεί η πρόταση τους.

  Αν δεν πρόκειται για συντροφική υποστήριξη και αλληλεγγύη, δεδομένου ότι οι δύο δημοτικοί συνδυασμοί (ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ και ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ) υποστηρίχτηκαν προεκλογικά από το ίδιο πολιτικό κόμμα (σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος), τότε παραπλανήθηκαν από την επικοινωνιακή υπερβολή που επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας.

  Και τούτο διότι:

  Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πάργας με την υπ’ αριθμ. 131/2021 απόφαση της ενέκρινε την πρόσληψη δεκαπέντε (15) ναυαγοσωστών για την ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων ακτών του Δήμου Πάργας για το χρονικό διάστημα απλό 01/06/2021 έως 30/09/2021.

  Ενώ η καλοκαιρινή σαιζόν στην Πάργα ξεκινά από τις Αρχές Μαΐου οπότε και οι τουρίστες κατακλύζουν τις πολυσύχναστες παραλίες μας και υπάρχει άμεση ανάγκη για ναυαγοσωστική τους κάλυψη για την πρόληψη πνιγμών,  η δημοτικοί άρχοντες με τους αδέξιους και ερασιτεχνικούς χειρισμούς τους, με μοναδική πρόφαση την δήθεν εξοικονόμηση χρημάτων σε βάρος του κίνδυνου απώλειας ανθρώπινων ζώων, κατάφερε να προσλάβει μόνο (8) ναυαγοσώστες, έως και την 11/06/2021 (καταλυτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών!!!).

  Η κάλυψη των υπολοίπων θέσεων έγινε τμηματικά ακόμη και τον Σεπτέμβριο!!!!

  Είναι προφανές ότι η έλλειψη του προσωπικού όχι μόνο δεν παρείχε ποιοτικά αποτελέσματα αλλά έθεσε υπό διακινδύνευση το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου,  την ίδια του τη ζωή,  την οποία καλούμαστε με τις παρεχόμενες υπηρεσίες να προστατεύσουμε.

  Ως προς τα οικονομικά αποτελέσματα θα πρέπει στην όποια  μισθολογική δαπάνη να συνυπολογιστούν αφενός μεν οι εκμισθώσεις σκαφών, αγορές υλικών, κατασκευές πύργων και άλλα λειτουργικά έξοδα και αφετέρου οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν σε βάρος του Δήμου (και δεν είναι λίγες) από τα λιμεναρχεία Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.

  Για τις παραβάσεις αυτές (δεν μας έχει κοινοποιηθεί το ύψος του προστίμων και η αιτιολογία), μέχρι και σήμερα δεν έχει ασκηθεί ενδικοφανής προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την ακύρωση των σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 43 Ν.4873/2021 και συνεπώς θα κληθούμε να τα καταβάλλουμε.

  Ομοίως, για το έτος 2020 υπήρξαν τα ίδια προβλήματα όσον αφορά την εξεύρεση προσωπικού με επιπλέον αναφορά σε ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση απόφασης σχετικής με πρόσληψη προσωπικού με ότι αυτό συνεπάγεται.

  Συνεπώς, το όποιο, μικρό εν προκειμένω,  οικονομικό όφελος (το οποίο αμφιβάλλω εάν έχει επιτευχθεί), δεν αντισταθμίζεται και δεν συγκρίνεται με τον κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών, για το χρονικό διάστημα που οι ακτές μας είναι αφύλακτες εντελώς ή στην καλύτερη μερικώς φυλασσόμενες λόγο έλλειψης προσωπικού καθώς καλούνται να εργάζονται υπό εξοντωτικά ωράρια και χωρίς ρεπό και με ελλείψεις  εξοπλισμού.

  Με το ρίσκο εκτέλεσης της συγκεκριμένης Υπηρεσίας  με ίδια μέσα και προσωπικό κατά τον παραπάνω τρόπο η αναφορά στη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην αποκτηθείσα τεχνογνωσία του Δήμου Πάργας προς αποφυγή κατατείνει.

  Αλήθεια για να συγκρίνουμε τα τυχόν οφέλη σε σχέση με την πλημμελή παροχή των υπηρεσιών πόσο κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή για να τα υπολογίσουμε;

   

  Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

  ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ

  ΝΑΚΙΑΣ ΦΩΤΙΟΣ

  Τελευταία νέα

  Παρουσιάστηκε η μελέτη για τις πλωτές εξέδρες στη χερσαία ζώνη λιμένα Πρέβεζας

  Παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο Πρέβεζας η μελέτη για τις πλωτές εξέδρες στη χερσαία ζώνη του...

  Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος στα Γιάννενα – Πουλούσε παράνομα σε παιδιά βεγγαλικά

  Συνελήφθη το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος...

  42χρονος κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια της ανήλικης ανιψιάς και βαφτιστικιάς του

  Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, κατηγορούμενος για κατάχρηση ανηλίκου, όπου ο παθών συμπλήρωσε τα...

  Περισσότερα

  Παρουσιάστηκε η μελέτη για τις πλωτές εξέδρες στη χερσαία ζώνη λιμένα Πρέβεζας

  Παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο Πρέβεζας η μελέτη για τις πλωτές εξέδρες στη χερσαία ζώνη του...

  Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος στα Γιάννενα – Πουλούσε παράνομα σε παιδιά βεγγαλικά

  Συνελήφθη το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος...
  Μετάβαση στο περιεχόμενο