ihm26 poster 300x250

Μήνυμα Ερντογάν σε ΗΠΑ: Δώστε μας F-16 και η Άγκυρα θα ψηφίσει για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

AP23163569354255 768x513 1
AP23163569354255 768x513 1

Μήνυμα στις ΗΠΑ να ψηφίσουν για τα τουρκικά F-16 και να ψηφίσει ταυτόχρονα η Άγκυρα για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνομιλία που είχε «εν πτήσει» με τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο ταξίδι της επιστροφής του από το Κατάρ.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Στο θέμα των F-16, είπαμε στους συνομιλητές μας ότι “αν οι ΗΠΑ έχουν ένα Κογκρέσο, έχουμε κι εμείς ένα Κογκρέσο, δηλαδή το κοινοβούλιό μας”. Δεν υπάρχει τίποτα να πούμε μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση από το Κοινοβούλιό μας. Ως Πρόεδρος, το παρέπεμψα στο κοινοβούλιο και με ευχαριστήσατε. Έκανα το καθήκον μου, αλλά περιμένω κάτι και από εσάς. Θα πρέπει ταυτόχρονα να περάσετε αυτό το θέμα από το Κογκρέσο σας και ας κάνουμε αυτά τα βήματα μαζί, ταυτόχρονα».

Αναφερόμενος στο τουρκικό αίτημα για αγορά ευρωπαϊκών μαχητικών Eurofighter δήλωσε: «Εξάλλου, η άποψη του Ηνωμένου Βασιλείου για το είναι στην πραγματικότητα θετική. Δυστυχώς, υπάρχει ένα πρόβλημα με τη Γερμανία. Ωστόσο, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει υιοθετήσει μια θετική προσέγγιση προκειμένου να εξαλείψει τις δυσκολίες. Λένε ότι θα συζητήσουν το θέμα με τους Γερμανούς. Σε αυτό το σημείο, δεν είναι ότι δεν έχουμε και άλλες εναλλακτικές λύσεις».

 

Ανταπόκριση – Τουρκία: Γιάννης Μανδαλίδης – ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Πρέβεζα: 10ετή άτοκη ρύθμιση οι οφειλές των ΤΟΕΒ

Ευχάριστα νέα για τον αγροτικό τομέα του νομού μας, καθώς
ac9a71b7e1c5ff56f577bb11a434f8a8 L

Δολοφονία στο Ηράκλειο: Η ΕΛΑΣ είχε συλλάβει τον δράστη, ο εισαγγελέας τον άφηνε ελεύθερο – Αποκλειστικό ντοκουμέντο του Dnews

Ο 21χρονος Ν. δολοφονήθηκε μέρα-μεσημέρι στην Κρήτη από τον άνδρα