Την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στις υγειονομικές δομές της Ηπείρου φέρνει στο προσκήνιο το ΜέΡΑ25, ασκώντας έντονη κριτική στους χειρισμούς της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας κατά την πρόσφατη περιοδεία του στην περιοχή. Όπως μετέδωσε το kanalakinews.gr, η πολιτική οργάνωση στηλιτεύει την προσπάθεια ωραιοποίησης της εικόνας του ΕΣΥ μέσα από αλλεπάλληλα εγκαινία, την ώρα που οι ελλείψεις σε προσωπικό ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες.
Στην ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25 καταγράφει αναλυτικά τα προβλήματα ανά νομό. Στα Ιωάννινα, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μετρά 560 ελλείψεις εργαζομένων, ενώ το ΕΚΑΒ λειτουργεί με οχήματα που έχουν ξεπεράσει τα 800.000 χιλιόμετρα. Παράλληλα, τα ΤΕΠ των νοσοκομείων της πόλης αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσλειτουργίες στελέχωσης.
Στην Πρέβεζα, παρά τις κτιριακές παρεμβάσεις στα Επείγοντα, η έλλειψη βασικών ειδικοτήτων ανάγκασε τη διοίκηση να αναζητά ιδιώτες παθολόγους και αναισθησιολόγους τις ημέρες της υπουργικής επίσκεψης. Στην Άρτα, η μετακίνηση του μοναδικού ακτινολόγου δημιουργεί τεράστιο κενό στην ασφαλή κάλυψη του νοσοκομείου, ενώ στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
Καταλήγοντας, το ΜέΡΑ25 τονίζει ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ δεν επιτυγχάνεται με φιέστες, αλλά με ουσιαστική αύξηση των κονδυλίων, μόνιμους διορισμούς γιατρών και νοσηλευτών, καθώς και πλήρη εξοπλισμό όλων των υγειονομικών μονάδων της Ηπείρου.