More
    ΑρχικήΚαναλάκιΗ Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας για το Δημοτικό Συμβούλιο της 27/01/2022

    Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας για το Δημοτικό Συμβούλιο της 27/01/2022

    Δημοσιεύθηκε:

    Στο μείζον θέμα της καταβολής από τους Δήμους του τέλους ταφής απορριμμάτων , η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε ψήφισμα διαμαρτυρίας (βλέπε στο τέλος του Δελτίου Τύπου) , το οποίο έγινε δεκτό και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

    Μένει να αποδειχτεί , αν η Δημοτική Αρχή και οι άλλες παρατάξεις με της πράξεις τους και τις αποφάσεις , ενδιαφέρονται πράγματι να ανατρέψουν την αντιλαϊκή των κυβερνώντων , σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο , ή θα μείνουν σε ευχολόγια.

    2.Ψηφίστηκε η νέα κυκλοφοριακή μελέτη για τη Δ.Ε Πάργας. Η μελέτη αυτή ούτε νέα είναι ούτε και κάτι καινούργιο φέρνει . Αποτελεί αντιγραφή τη παλιάς με κάποιες μικρές αλλαγές. Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας γνωρίζουμε και κατανοούμε πλήρως τα ιδιαίτερα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πάργα ως προς το κυκλοφοριακό ζήτημα.

    Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη εκπόνησης μιας κυκλοφοριακής μελέτης που να στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και οι μελετητές να λειτουργούν αυτόνομα , με βάση την επιστημονική τους κατάρτιση και όχι να είναι καθοδηγούμενοι για να δώσουν μια επίφαση νομιμότητας και επιστημοσύνης στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών επιδιώξεων και συμφερόντων ορισμένων κύκλων.

    Ο Δήμος πρέπει άμεσα να ελευθερώσει τους κατειλημμένους (και πολλές φορές καταταπημένους) δημοτικούς και κοινοχρήστους χώρους , να διασφαλίσει και να προστατέψει τη δημοτική περιουσία και να σταματήσει την άναρχη διάθεση κοινοχρήστων χώρων. Για τους λόγους αυτούς ψηφίσαμε παρών.

    3.Η Δημοτική Αρχή ,με συναίνεση και σύμπλευση των άλλων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου , προχώρησε στην απόφαση να δημοπρατήσει , με μακροχρόνια μίσθωση , 41 στρέμματα δημοτικής περιουσίας στην Αμμουδιά για την δημιουργία ιδιωτικού camping.Όλα γίνονται στο όνομα της”ανάπτυξης”.

    Μιας “ανάπτυξης” που στόχο έχει το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας και την αύξηση των κερδών των μονοπωλίων. Οι λίγοι και εκλεκτοί θα καρπωθούν τα υπερκέρδη και οι υπόλοιποι μαζί και ο Δήμος θα γίνουν οι βαστάζοι τους.Το κεφάλαιο ενδιαφέρεται για την ευημερία του και όχι για την ευημερία του εργαζόμενου και της τοπικής κοινωνίας.Το έχει αποδείξει αυτό και στο Δήμο μας.

    Η Δημοτική Αρχή σε αγαστή συμπόνια με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης σταθερά και μεθοδικά ξεπουλάνε τα πάντα στους ιδιώτες –καθαριότητα, ανακύκλωση , δημοτική περιουσία κλπ. Όπως το πάνε θα ξεπουλήσουν ακόμα και την ιδιότητα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και στη θέση τους θα τοποθετήσουν μάνατζερ.

    4.Τέλος , για άλλη μια φορά τέθηκε το θέμα των γραφείων των Δημοτικών Παρατάξεων ,τα οποία δικαιούνται σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων , N. 3463/2006(ΦΕΚ Α 114/30.6.2006) , άρθρο 49 , παρ.7 , << Για την αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων η δημοτική αρχή οφείλει να τους παραχωρεί γραφείο εντός του δημοτικού καταστήματος, με δυνατότητα γραμματειακής υποστήριξης, εφόσον οι ανάγκες της υπηρεσίας το επιτρέπουν.>>

    Ο κύριος Δήμαρχος , με αρκετή δόση χιούμορ θα λέγαμε , μας υπέδειξε ως χώρο γραφείων το κτήριο του πρώην δημοτικού σχολείου στο Θέμελο. Ευελπιστούμε πως σύντομα θα επιλυθεί το ζήτημα αυτό με την πρέπουσα σοβαρότητα.
    Καναλάκι , 03/02/2022

    Για την επιβολή τέλους ταφής απορριμμάτων

    Με εγκύκλιό του, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις 20/12/2021, υπενθύμισε στους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) όλης της χώρας, ανάμεσά τους βέβαια και στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΗΠΕΙΡΟΥ την υποχρέωσή τους για την είσπραξη του “τέλους ταφής” από τους δήμους-μέλη τους. Αυτό σημαίνει πως η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει σε εφαρμογή από 1/1/2022 το συγκεκριμένο χαράτσι, το οποίο επέβαλε με το άρθρο 38 του Ν. 4819/2021. Να θυμίσουμε εδώ βέβαια ότι πρώτη φορά ο συγκεκριμένος φόρος προβλέφτηκε με τον Ν. 4042/2012 της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ. και μετονομάστηκε σε “περιβαλλοντική εισφορά” από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

    Το χαράτσι αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων, η οποία στοχεύει στην πλήρη εμπορευματοποίησή του και στη μεγέθυνση των κερδών των ομίλων που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους τομείς, ενώ συνολικά το κόστος μετακυλίεται στα λαϊκά στρώματα, μέσω του αντιδραστικού συστήματος “πληρώνω όσο πετάω”.
    Η πολιτική αυτή προβλέπει την εκτίναξη των ανταποδοτικών τελών τα επόμενα χρόνια, ενώ βάζει σε σοβαρή δοκιμασία τον Δήμο Πάργας, που ήδη πληρώνει πολλά από την καθυστέρηση της κατασκευής των ΣΜΑ και την ληστρική σύμβαση με την ΜΕΑ για την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα παράδοσης Α.Σ.Α. σε αυτήν.

    Φυσικά, όλα αυτά “ντύνονται” με το επιχείρημα της δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος, η υποκρισία του οποίου αποκαλύπτεται πλήρως, αν σκεφτούμε πως η πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων, περιλαμβάνει την τροφοδοσία των τσιμεντοβιομηχανιών με απορριμματικά καύσιμα, για τα οποία μάλιστα επιδοτούνται, περιλαμβάνει την καρκινογόνα καύση σε μονάδες αποτέφρωσης αποβλήτων κλπ. Επιπλέον, τιμωρούν με το τέλος ταφής τον λαό, ενώ η ευθύνη για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το ιδιωτικοποιημένο σύστημα ανακύκλωσης ανήκει αποκλειστικά στις ίδιες τις κυβερνήσεις.

    Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πάργας  εκφράζει την αντίθεσή του και ζητά την κατάργηση των συγκεκριμένων φόρων.

    Σήμερα, ακόμα μία φορά, επαναλαμβάνουμε τη θέση μας, για διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία του λαού, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα. Χρειάζεται ολοκληρωμένος επιστημονικός σχεδιασμός, πανελλαδικός και κατά Περιφέρεια, με προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, με ολοκληρωμένη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων, με σύγχρονες υποδομές, αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού που υπάρχει στη χώρα.

    Το κόστος αυτών των προγραμμάτων πρέπει να προέρχεται από κεντρικούς δημόσιους πόρους και όχι από τη διπλή και τριπλή φορολογία των εργαζομένων.

    Ως Δ.Σ του Δήμου Πάργας, μαζί το λαό και τους εργαζόμενους, θα αγωνιστούμε για την ολοκληρωτική κατάργηση του τέλους ταφής και κάθε λογής χαρατσιών που επιβάλλονται στη λαϊκή οικογένεια για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.

    Τελευταία νέα

    21χρονη καταγγέλλει ότι βιαζόταν από τα 11 της χρόνια από γαιοκτήμονα της Λάρισα, για τον οποίο δούλευε η μητέρα της.

    Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση που μια 21χρονη σήμερα γυναίκα καταγγέλλει ότι βιαζόταν...

    Πώς η ακρίβεια αλλάζει το καλάθι του νοικοκυριού – Η άνοδος στις τιμές επηρέασε τη συμπεριφορά των καταναλωτών και επιβάρυνε τις δαπάνες τους.

    Τα νοικοκυριά έχουν αντιμετωπίσει πολλά σοκ τα τελευταία χρόνια και έχουν προσαρμόσει τη συμπεριφορά...

    Οι Τούρκοι προσέρχονται στις κάλπες: Τι διακυβεύεται την Κυριακή – Ο Ερντογάν αντιμέτωπος και με τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την ακρίβεια

    Στην Τουρκία, εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή για τις κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές που πρόκειται...

    Πούτιν: Δεν έχουμε σκοπό να επιτεθούμε στο ΝΑΤΟ – Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

    Η Ρωσία δεν έχει σκοπό να επιτεθεί στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής, στην...

    Περισσότερα

    21χρονη καταγγέλλει ότι βιαζόταν από τα 11 της χρόνια από γαιοκτήμονα της Λάρισα, για τον οποίο δούλευε η μητέρα της.

    Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση που μια 21χρονη σήμερα γυναίκα καταγγέλλει ότι βιαζόταν...

    Πώς η ακρίβεια αλλάζει το καλάθι του νοικοκυριού – Η άνοδος στις τιμές επηρέασε τη συμπεριφορά των καταναλωτών και επιβάρυνε τις δαπάνες τους.

    Τα νοικοκυριά έχουν αντιμετωπίσει πολλά σοκ τα τελευταία χρόνια και έχουν προσαρμόσει τη συμπεριφορά...

    Οι Τούρκοι προσέρχονται στις κάλπες: Τι διακυβεύεται την Κυριακή – Ο Ερντογάν αντιμέτωπος και με τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την ακρίβεια

    Στην Τουρκία, εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή για τις κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές που πρόκειται...
    Μετάβαση στο περιεχόμενο