ihm26 poster 300x250

Καστρί: Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την Μικρασιατική Καταστροφή στο Καστρί

Με μια μουσική εκδήλωση ο Δήμος Πάργας σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Καστριού και τον Επιμορφωτικό και Ψυχαγωγικό Σύλλογο «Αχέρων» τίμησαν την θλιβερή επέτειο των 100 χρόνιων από την Μικρασιατική Καταστροφή, που οδήγησε στον ξεριζωμό του Ελληνισμού, την απώλεια πλήθους συμπατριωτών μας, καθώς και αποτέλεσε την αρχή για μια περιπετειώδη περιπλάνηση των κατοίκων της περιοχής για ένα καλύτερο αύριο.

Με μουσική, τραγούδι και χώρο αναδείχθηκε σε κλίμα συγκίνησης η ανέμελη και χαρούμενη ζωή πριν την Καταστροφή, αλλά μαζί και ο πόνος και η αγωνία των Ελλήνων που ξαφνικά έχασαν την πατρίδα τους και όλα όσα είχαν δημιουργήσει.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο του νέου Πολιτιστικού Κέντρου στο Καστρί το οποίο και διαμορφώθηκε από τον Δήμο Πάργας και εθελοντές, δημιουργώντας έτσι ένα πλήρως λειτουργικό κτήριο, μετατρέποντας ένα ερειπωμένο σχολείο σε εστία πολιτισμού και δημιουργικής απασχόλησης για τους δημότες.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο λειτουργεί το χορευτικό τμήμα και γίνονται μαθήματα χορωδίας από τον Σύλλογο «Αχέρων», καθώς και μικρό Λαογραφικό Μουσείο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

b8eac20c683f41b86c3af16d82f4da07 L

Βόλος: 52χρονος συνελήφθη έπειτα από «τρελή» καταδίωξη – Εντοπίστηκε με ναρκωτικά

Ο 52χρονος στον Βόλο, πατέρας δύο παιδιών, καταδικάστηκε για επικίνδυνη

Τέλος του έτους η ολοκλήρωση της μελέτης για την βελτίωση της παραλιακή εθνική οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας

Μέχρι το τέλος του έτους παρατείνεται η προθεσμία περαίωσης για