More
  ΑρχικήΚαναλάκιΚαναλλάκι: Με μεγάλη επιτυχία η πραγματοποίηση παρουσίασης της μελέτης ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΕΝΑ...

  Καναλλάκι: Με μεγάλη επιτυχία η πραγματοποίηση παρουσίασης της μελέτης ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

  Δημοσιεύθηκε:

  Με μεγάλη επιτυχία , πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14/10/22 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου και ώρα 18.30., η παρουσίαση της μελέτης ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και τον βιοκλιματικό ανασχεδιασμό του προαυλίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου Δήμου Πάργας,

  Η Εκδήλωση κατά γενική ομολογία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, οργανωμένη και συντονισμένη

  Η Δ/ντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου κ. Ελένη Κολιοφώτη και η Πρόεδρος Επιτροπής Α/Εκ/σης Δήμου Πάργας κ. Αγγελική Ρεπάνη, υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν στην εκδήλωση τους παρευρισκόμενους. Ευχαρίστησαν όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τον κ. Φίλιππο Πετρίδη πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο της AMBIO Α.Ε . για την ενέργεια του να εκπονήσει Δωρεάν μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου.

  Ακολουθήσαν χαιρετισμοί από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου , τον Δήμαρχο Πάργας κ. Νικόλαο Ζαχαριά και τον Δ/ντή Α/θμιας Εκ/σης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Ηλία Μιχάλη.

  thumbnail 6a4c597d56657423607dc1bb100ffaab0

  Χαιρετισμό απέστειλαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Συντονιστής Εκ/κού Έργου ΠΕ70 ΠΕΚΕΣ Ηπείρου κ. Γεώργιος Σιούλας , καθώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παρευρίσκονται στην εκδήλωση .

  Στη συνέχεια ,ο Φίλιππος Πετρίδης Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΑΜΒΙΟ Α.Ε. και η Άρτεμις Παναγιώτου , Αρχιτέκτονας , Στέλεχος τμήμα τεχνικών μελετών ΑΜΒΙΟ Α.Ε. , παρουσίασαν τη Μελέτη ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Στόχος της μελέτης η ενεργειακή, λειτουργική, βιωματική και αισθητική αναβάθμιση του σχολείου με βασικό γνώμονα τον αειφορικό χαρακτήρα των παρεμβάσεων και με επίκεντρο την κοινότητα, το περιβάλλον, την εκπαίδευση και την ενσωμάτωση.

  thumbnail f78690e5295a6904b96a17ab36c6ca340

  Η μελέτη ,αφορά τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που δύναται να πραγματοποιηθούν, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας και το ενεργειακό αποτύπωμα του σχολείου αλλά και στον εκσυγχρονισμό της σχολικής αυλής μέσω της ενσωμάτωσης των αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

  Ακολούθησαν ερωτήσεις / τοποθετήσεις σχετικά με την μελέτη , τα προσδοκώμενα οφέλη από την ενεργειακή αναβάθμιση του Σχολείου , τις δυνατότητες χρηματοδότησης και υλοποίησης.

  thumbnail 1492f1a273d0c1d3b6edcbd38c8cf2a70

  Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την αναγκαιότητα της ενεργειακής αναβάθμισης των Σχολείων καθώς και ότι τα οφέλη ενός τέτοιου έργου είναι δεδομένα και σημαντικά για όλους: εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, τοπική και ευρύτερη κοινωνία: το περιβάλλον είναι το “σπίτι” μας και η μορφή οικονομίας η μέθοδος και ο τρόπος να το κρατούμε αειφόρο και “ζωντανό” σεβόμενοι τις αυστηρές προδιαγραφές μελετών με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

  Ευχή όλων, η χρηματοδότηση/υλοποίηση της μελέτης και ήδη υπάρχει ένα δικαιολογημένο κλίμα αισιοδοξίας όταν η τοπική αυτοδιοίκηση, Δήμος και Περιφέρεια , όπως στην περίπτωσή μας, ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή και υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια υλοποίησης του έργου.

  thumbnail c80f76a3900f3a8c8dd8fde27003f87d0

  Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης ,παραλαβής και αποδοχής της Δωρεάν μελέτης , ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ . Παρέλαβαν τη μελέτη η Δ/ντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου κ. Ελένη Κολιοφώτη και η Πρόεδρος επιτροπής Α/θμιας, Εκ/σης Δήμου Πάργας κ. Αγγελική Ρεπάνη

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε . Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου , ο Δήμαρχος Πάργας κ.Νικόλαος Ζαχαριάς , ο Δ/ντής Α/θμιας Εκ/ σης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Ηλίας Μιχάλης , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας κ. Κώστας Σωτηρίου , οι Αντιδήμαρχοι Δημήτριος Μάρκου και Δημήτριος Μπούσιος , ο Πρόεδρος Δ.Κ. Καναλακίου κ. Γιάννης Δήμας , ο Πρόεδρος Τ.Κ. Αχερουσίας κ. Ευάγγελος Δημολιάτης ,ο Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας Δ. Πάργας κ. Μιχάλης Χαλικιάς ,ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Χρήστος Γκότσης ,Δ/ντές Σχολείων , εκπαιδευτικοί , γονείς και κηδεμόνες , καθώς και φίλοι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου .

  bcd0946a11e174bc5e30335b9dc103bb0

  dsc 3606

  Χαιρετισμός του  Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη  στην Παρουσίαση ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου.

  Λυπάμαι  πραγματικά που λόγοι  πέρα από τη  θέλησή  μου, με εμποδίζουν να είμαι σήμερα μαζί σας. Ανάμεσα  σε  Εκπαιδευτικούς και γονείς,   που διακρίνονται για το  ενδιαφέρον  και την ευαισθησία τους, για τους μαθητές  και τα σχολεία τους ,που  με την  δράση , τις  πρωτοβουλίες  και την  προσφορά τους  συμβάλλουν στην  πρόοδο  των μαθητών τους και τη βελτίωση των  συνθηκών μάθησης .

  Προσωπικά έχω ενημερωθεί από την Διευθύντρια του Σχολείου κ. Ελένη Κολιοφώτη  για την δωρεάν εκπόνηση  της μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και τον βιοκλιματικό ανασχεδιασμό του προαυλίου του 2ου  Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου Δήμου Πάργας.

  Συγχαίρω  θερμά τον  κ. Φίλιππο Πετρίδη   πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο  της AMBIO Α.Ε .  για την   ενέργεια του   να εκπονήσει Δωρεά  μελέτη  , για την ενεργειακή αναβάθμιση  του  2ου Δημοτικού Σχολείου  Καναλλακίου.
  Στους  μαθητές και στους  εκπαιδευτικούς  τους,  αξίζει ,   ένας σύγχρονος χώρος μάθησης  με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

  Οι υποδομές εκπαίδευσης είναι έργο με προστιθέμενη αξία και μια σπουδαία επένδυση για το μέλλον.
  Ως  Περιφερειάρχης  Ηπείρου, υπόσχομαι  ότι  θα   στηρίξω την προσπάθεια  υλοποίησης   της μελέτης   με όραμα ένα πράσινο Σχολείο.

  dsc 3542

  dsc 3548

  Χαιρετισμός του κ. Γεώργιος Σιούλας ΣΕΕ ΠΕ70 – ΠΕΚΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

  Αγαπητή Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου,

  Αγαπητοί συνάδελφοι, Κυρίες και Κύριοι,

  Χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση που αποτελεί ουσιαστικά το ‘’εναρκτήριο λάκτισμα’’ μια σειράς ενεργειών που στοχεύουν στην ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου συνολικά.

  Παρακολουθώντας την πορεία της Διευθύνουσας του σχολείου, κας Κολιοφώτη, οφείλω να εξάρω την παιδαγωγική ευαισθησία της, τη διοικητική ικανότητά της και το διαρκές ενδιαφέρον της για τη βελτίωση του σχολείου σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό είναι πασιφανές ότι οι πρωτοβουλίες της ξεπερνούν την απλή διαχειριστική και διεκπεραιωτική ενασχόλησή της με το τυπικό καθηκοντολόγιο και αντανακλούν μια οραματική σύλληψη για το σύγχρονο σχολείο και τις ανάγκες του.

  Μία, λοιπόν, από αυτές τις πρωτοβουλίες αποτελεί και η σημερινή εκδήλωση, που σηματοδοτεί τη νέα αντίληψη για την συμβολή των σχολικών χώρων στην περιβαλλοντική προστασία και στην εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων, καθώς η βιοκλιματική και ενεργειακή αναβάθμιση λαμβάνει υπ’ όψη τις επιταγές της οικολογίας και της βιωσιμότητας και επιδιώκει, αφενός να καλύπτονται οι ενεργειακές ανάγκες του χώρου και, αφετέρου, να μειώνεται στο μέγιστο δυνατό η επιβάρυνση του περιβάλλοντος με εκπομπές ρύπων.

  Ωστόσο, κι ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να επισημάνουμε και την παιδαγωγική διάσταση του όλου εγχειρήματος, καθώς οι ενέργειες της σημερινής γενιάς, οι κατευθύνσεις που αυτή δίνει και οι ευαισθησίες που καλλιεργεί, συνιστούν μάθημα ζωής, πρότυπο μίμησης και εχέγγυο θετικού προσανατολισμού για την γενιά των μαθητών μας. Συνεπώς, κι αυτή η πρωτοβουλία διδάσκει χωρίς να διδάσκει, ευαισθητοποιεί χωρίς να δασκαλεύει.

  Με αυτή τη οπτική, οφείλω να συγχαρώ και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο  της

  AMBIO Α.Ε., κ. Φίλιππο Πετρίδη,  για τη δωρεάν εκπόνηση της  μελέτης,   αλλά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που συναίνεσαν στην προσπάθεια αυτή.

  Ευελπιστώντας στην επιτυχία του έργου και στα θετικά, άμεσα ή έμμεσα, αποτελέσματά του, χαιρετίζω και πάλι την εκδήλωση!

  bca1c49820462548971a095a4ad696f80

  dsc 3630

  dsc 3634

  dsc 3616

   

  dsc 3567

  Τελευταία νέα

  Όχι απο το Δ.Σ Ζηρού στη δημιουργία μικρού υδροηλεκτρικού έργου στον ποταμό Λούρο

  Αρνητικά επί του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μικρού υδροηλεκτρικού έργου στο ποταμό Λούρο και...

  Μειώθηκαν τον Μάρτιο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στην Ήπειρο

  Μείωση του αριθμού των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα της ΔΥΠΑ καταγράφηκε τον Μάρτιο τόσο...

  Το εντυπωσιακό φαινόμενο με τα σύννεφα mammatus έκαναν την εμφάνισή τους στα Ιωάννινα

  Οι κάτοικοι των Ιωαννίνων βρέθηκαν στη θέα ενός ασυνήθιστου ουρανού καθώς το εντυπωσιακό μετεωρολογικό φαινόμενο...

  Κτηνωδία στο χωριό Πέτρα Πρεβέζης: 45χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά σκύλο (Βίντεο)

  ενα ακόμη περιστατικό κτηνωδίας συγκλονίζει το πανελλήνιο. Ένας 45χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά έναν σκύλο...

  Περισσότερα

  Όχι απο το Δ.Σ Ζηρού στη δημιουργία μικρού υδροηλεκτρικού έργου στον ποταμό Λούρο

  Αρνητικά επί του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μικρού υδροηλεκτρικού έργου στο ποταμό Λούρο και...

  Μειώθηκαν τον Μάρτιο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στην Ήπειρο

  Μείωση του αριθμού των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα της ΔΥΠΑ καταγράφηκε τον Μάρτιο τόσο...

  Το εντυπωσιακό φαινόμενο με τα σύννεφα mammatus έκαναν την εμφάνισή τους στα Ιωάννινα

  Οι κάτοικοι των Ιωαννίνων βρέθηκαν στη θέα ενός ασυνήθιστου ουρανού καθώς το εντυπωσιακό μετεωρολογικό φαινόμενο...
  Μετάβαση στο περιεχόμενο