ihm26 poster 300x250

Έντονα βροχερός θα είναι ο καιρός έως το τέλος της εβδομάδας – Καταιγίδες ισχυρές κυρίως στα δυτικά και τα νότια

jonas kaiser I621uimW8p0 unsplash scaled
jonas kaiser I621uimW8p0 unsplash scaled

Έντονα βροχερός θα είναι ο καιρός τουλάχιστον έως το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου, με καταιγίδες ισχυρές κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Περισσότερη προσοχή απαιτείται στην περιοχή του Αιγαίου και κυρίως των Δωδεκανήσων που επλήγησαν από την  τελευταία κακοκαιρία.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές στη χώρα και καταιγίδες ισχυρές κυρίως σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι νότιοι έως 6 μποφόρ. Η  θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς, τοπικά και τους 19.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές βροχές. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς. Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις αυξημένες. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς.

Το Σάββατο περιμένουμε παροδικές βροχές στη χώρα και καταιγίδες ισχυρές στο Αιγαίο. Οι νοτιάδες έως 6 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.

 

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.) – ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Καιρός: Νοτιάδες, τοπικές βροχές και 20άρια – Πρόγνωση από την Ν. Ζιακοπούλου

Ο νοτιάς ανεβάζει τη θερμοκρασία και φέρνει τοπικές βροχές, σύμφωνα
1440x810 cmsv2 bd9c7d34 51de 5f78 b897 38f974b55aa7 8780540 768x447 1

Το 46% των Γερμανών δεν περιμένει από την κυβέρνηση να πετύχει την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη

Η πλειοψηφία των Γερμανών δεν πιστεύει ότι ο σημερινός κυβερνητικός