ihm26 poster 300x250

Ισραήλ: Ο Μπεν Γκβιρ «φλερτάρει με τον Τραμπ» μετά τη δήλωσή του για εκτοπισμό των κατοίκων της Γάζας

itamar ben gvir
itamar ben gvir

Ο πρώην υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν – Γκβιρ επαίνεσε τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με τις οποίες επέμεινε στον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Donald, αυτή φαίνεται να είναι η αρχή μιας όμορφης φιλίας», έγραψε ο Μπεν Γκβιρ στην πλατφόρμα X.

Ο Μπεν Γκβιρ διεξήγαγε μια μακρά εκστρατεία για να προωθήσει τη μετανάστευση των Παλαιστινίων από τη Γάζα, που συνέπεσε με τον ισραηλινό πόλεμο που κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της Λωρίδας.

Ωστόσο, ο Τραμπ είπε ότι δεν θα υποστηρίξει το Ισραήλ να δημιουργήσει εποικισμούς στη Γάζα, βασικός στόχος του ακροδεξιού πρώην υπουργού.

Νωρίτερα την Τρίτη (5/2), το κόμμα του Μπεν-Γκβίρ εισήγαγε ένα νομοσχέδιο στην Κνεσέτ που θα ενθαρρύνει τους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείψουν τον παλαιστινιακό θύλακα, προσφέροντας ένα πακέτο κυβερνητικής οικονομικής βοήθειας σε όσους επιθυμούν να μεταναστεύσουν.

 

 

 

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας – ertnews.gr

Πηγή skynewsarabia

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

b1b30c1f46105ab5459ee75a47bb5da1 L

Πάρος: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Ήχησαν νέα «112» για Τρυπητή, Άσπρο Χωριό, Γλυφά, Πυργάκι και Αγκαιριά

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει το μέτωπο της φωτιάς στην Πάρο.

Ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο Νεοχώρι Πρέβεζας

Ξεκίνησαν από τον Δήμο Πρέβεζας οι εργασίες για την κατασκευή