ihm26 poster 300x250

ΗΠΑ: Έκλεισε η πλατφόρμα των αιτούντων ασύλου για επικοινωνία με την αμερικανική κυβέρνηση – Φόβοι για επιχειρήσεις σκούπα

Μετά την εξαγγελία του Ντόναλντ Τραμπ για κλείσιμο των συνόρων με το Μεξικό, έκλεισε και η ψηφιακή πλατφόρμα της κυβέρνησης Μπάιντεν, που διευκόλυνε την επικοινωνία των αιτούντων ασύλο με τις αρμόδιες αρχές. «Είναι μια από τις πιο θλιβερές μέρες της ζωής μου, γιατί υπέφερα πολύ για να φτάσω εδώ», αναφωνεί ένας Κολομβιανός μετανάστης.

H πρώτη απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για κλείσιμο των νοτίων συνόρων προκάλεσε κύματα απογοήτευσης, πόνου και αναστάτωσης στους μετανάστες που έφτασαν εκεί μετά από τεράστιες προσπάθειες, διασχίζοντας τη Νότια Αμερική.

Στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ στην Τιχουάνα, οι άνθρωποι που πέρασαν μια οδύσσεια, ένα οδοιπορικό γεμάτο κινδύνους, αισθάνονται τώρα τη μεγαλύτερη ματαίωση, όταν μαθαίνουν ότι το ραντεβού με την Υπηρεσία Μετανάστευσης ακυρώθηκε!

Πολλοί αναμένουν το Σικάγο να καταστεί η πρώτη πιθανή τοποθεσία εφαρμογής της μεταναστευτικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters,  αναμένονται επιχειρήσεις σκούπα και στη Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι.

Με τα 32 εκ των 169 εκ της εργατικής δύναμης στις ΗΠΑ να είναι μετανάστες, αναλυτές διερωτώνται πως θα γίνει η Αμερική σπουδαία ξανά, χωρίς το 19% της εργατικής του δυναμικού της.

 

 

 

ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

4cf81d5fea04b57133a7142b8b804558 L

Aναβλήθηκε λόγω καύσωνα το Pride στη Γαλλία

Η Πορεία Υπερηφάνειας θα πραγματοποιηθεί τελικά τον Σεπτέμβρη. Οι διοργανωτές
aytopsia tis ypourgou politismou sto p vasiliko ktima tatoiou e1753691365808

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα στο π. βασιλικό κτήμα στο Τατόι

Αυτοψία στα έργα που εκτελούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού