Ιωάννινα: «Γαλάζια» υποψήφια «γέμισε» παράνομα προεκλογικές αφίσες – Θα πληρώσει το πρόστιμο;


Την παράνομη αφισοκόλληση για την προώθηση της υποψηφιότητάς της ανάρτησε στο Facebook η πρώην βουλευτής και υποψήφια στα Ιωάννινα με τη ΝΔ, Μαρία Κεφάλα, όντας σε περιοδεία -όπως η ίδια σημειώνει- στο Δελβινάκι και την Κόνιτσα.
«Δελβινάκι, Κόνιτσα…μηνύματα νίκης από παντού!» σημειώνει, πλαισιώνοντας την ανάρτησή της με τα hashtag #σταθερά_τολμηρά_μπροστά και #κάθε_μέρα_μαζί. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τη φωτογραφία, η κ. Κεφάλα επέλεξε ως φόντο το μπαλκόνι του κτιρίου, στο οποίο τοποθετήθηκαν ούτε μία, ούτε δύο αλλά πέντε προεκλογικές αφίσες.
20.000 ευρώ πρόστιμο
Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 18 του Προεδρικού Διατάγματος 15/2022, το οποίο συνυπογράφεται από τον τέως υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, η αφισοκόλληση υλικού προβολής υποψηφίων σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους απαγορεύεται. Συγκεκριμένα, προβλέπεται:
