ihm26 poster 300x250

Η Βία των Νέων Στην Ήπειρο: 393 Περιστατικά σε Μόλις Οκτώ Μήνες!

Η Ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει μια σοβαρή κρίση με τη νεανική βία να αυξάνεται ραγδαία. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Μόνο στην Ήπειρο, το 2024 καταγράφηκαν 393 υποθέσεις, έναντι 280 το προηγούμενο έτος. Οι ανήλικοι δράστες, συχνά εμπλεκόμενοι σε κλοπές, ξυλοδαρμούς και ναρκωτικά, δρουν σε ένα κοινωνικό περιβάλλον που αδυνατεί να τους προστατέψει.

Αν και η αστυνομία έχει αυξήσει τις περιπολίες και παρακολουθεί τα social media, είναι σαφές πως το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσω καταστολής. Η κοινωνία, σε μια κατάσταση “χειμερίας νάρκης”, όπως τη χαρακτηρίζουν οι αρχές, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, ενθαρρύνοντας την πρόληψη και την εκπαίδευση των νέων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

98d36b6dab04b2374c4362cce89dfcce L

Διάσωση 76 μεταναστών νότια της Γαύδου

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών
5852346

Πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας: Δεκάδες ισόπεδες διαβάσεις του ΟΣΕ «δεν φυλάσσονται ή δεν λειτουργούν»

Το αφήγημα της κυβέρνησης καταρρίπτει ο πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών,