Η τραγική κατάσταση των εθνικών οδών στον Νομό Πρέβεζας – Καταρρέει το Οδικό Δίκτυο


Η τραγική κατάσταση των εθνικών οδών στον Νομό Πρέβεζας επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς η έλλειψη ολοκληρωμένων παρεμβάσεων καθιστά τις μετακινήσεις επικίνδυνες. Οι δρόμοι Πρέβεζας–Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας–Ιωαννίνων έχουν δεκαετίες να υποστούν ολοκληρωμένη ασφαλτόστρωση, γεγονός που οδηγεί σε συνεχιζόμενες φθορές και σοβαρά προβλήματα ασφάλειας.
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» κατήγγειλε τις αποσπασματικές παρεμβάσεις και πρότεινε ένα ρεαλιστικό πλάνο σταδιακής αποκατάστασης του οδικού δικτύου. Σύμφωνα με την πρόταση, 10-15 χιλιόμετρα θα πρέπει να ασφαλτοστρώνονται κάθε χρόνο, εξασφαλίζοντας πλήρη αποκατάσταση σε βάθος πενταετίας.
Η κατάσταση στο τμήμα Καψιώχας–Καναλίου της Πρέβεζας–Ηγουμενίτσας είναι χαρακτηριστική, με μεγάλες λακκούβες να προκαλούν υλικές ζημιές σε οχήματα. Αντίστοιχα, η διαδρομή Λούρου–Νέας Κερασούντας της οδού Ιωαννίνων–Πρέβεζας είναι επικίνδυνη λόγω φθαρμένων διαγραμμίσεων και ελλιπούς συντήρησης.
Η παράταξη καλεί την Περιφερειακή Αρχή να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση και να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση βελτίωση του οδικού δικτύου. Ερωτήματα εγείρονται για το αν υπάρχει πολιτική βούληση να υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα.