ihm26 poster 300x250

Η Περουβιανή ακρόπολη που συνδέεται με τον πολιτισμό Καράλ ανοίγει τις πόρτες της στους τουρίστες (video)

20250714 afp peru2
20250714 afp peru2

O αρχαιολογικός χώρος που σχετίζεται με τον αρχαίο πολιτισμό Caral – έναν από τους παλαιότερους στον κόσμο – ανοίγει τις πόρτες του στους επισκέπτες στο Περού, μετά από οκτώ χρόνια μελέτης και εργασιών αποκατάστασης.

Ο αρχαιολογικός χώρος, γνωστός ως Penico, ήταν σημείο συνάντησης για το εμπόριο μεταξύ των πρώτων ανθρώπινων κοινοτήτων στις ακτές του Ειρηνικού και εκείνων από τις περιοχές των Άνδεων και του Αμαζονίου, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Βρίσκεται στην κοιλάδα Supe, περίπου 180 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας του Περού Λίμα και περίπου 19 χιλιόμετρα από τον Ειρηνικό Ωκεανό, το Penico ήταν ένα λοφώδες τοπίο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες εξερεύνησης το 2017.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Πηγή: AFP

www.ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Ολοσχερής Καταστροφή Κατοικίας απο φωτιά στην Ηγουμενίτσα

Ολοσχερώς καταστράφηκε μονκατοικία στην Ηγουμενίτσα από πυρκαγιά, που ξέσπασε από
kiev

G7: Οι υπουργοί Εξωτερικών συνεχίζουν τη στήριξη στην Ουκρανία

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ομάδας των χωρών της G7,