ihm26 poster 300x250

Η Ολλανδία και άλλες 40 χώρες του ΟΑΣΕ ζητούν έρευνα για τα βασανιστήρια Ουκρανών αιχμαλώτων από τη Ρωσία

AP23312707904348 scaled 1
AP23312707904348 scaled 1
Russia Ukraine Prisoners

Η Ολλανδία και άλλες 40 χώρες μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ζήτησαν επίσημα να διεξαχθεί μια ανεξάρτητη έρευνα για τα φερόμενα βασανιστήρια και κακοποιήσεις Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου από τον ρωσικό στρατό, δήλωσε σήμερα ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Κασπάρ Βέλντκαμπ μέσω ανάρτησης του στην πλατφόρμα Χ.

«Επικαλούμενες αυτόν το λεγόμενο ‘Μηχανισμό της Μόσχας’ η Ολλανδία και οι χώρες-εταίροι συμβάλλουν στην αναζήτηση της αλήθειας και την λογοδοσία για τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία», αναφέρει ο ίδιος χωρίς να διευκρινίζει ποιες άλλες χώρες υποστηρίζουν το αίτημα.

Ο ΟΑΣΕ είναι ένας οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν 57 χώρες, μεταξύ των οποίων οι πρώην εχθροί του Ψυχρού Πολέμου, Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία, όπως επίσης και διάφορες χώρες της Ευρώπης, της Κεντρικής Ασίας και της Βόρειου Αμερικής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

2ea9b8e6821509c726613111658a9ea8 L

Κλείδωσε η αλλαγή του καιρού – Έρχεται 48ωρο με βροχές σε όλη την Ελλάδα

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης 22 Απριλίου προβλέπεται σημαντική αλλαγή

«Κοσμοπλημμύρα» τις γιορτές στην Ήπειρο – Νέο ρεκόρ επισκέψεων

Κοσμοπλημμύρα και αυτή την περίοδο στην Ήπειρο και ιδιαίτερα στους