More
  ΑρχικήΚαναλάκιΗ Λαϊκή Συσπείρωση Πάργας για τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής

  Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάργας για τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής

  Δημοσιεύθηκε:

  Ακολουθεί η τοποθέτησή μας κατά την ειδική συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου , στις 25/10/2021. Η εν λόγω ειδική συνεδρίαση έγινε χωρίς την παρουσία (δεν προσκλήθηκαν) θεσμοθετημένων συλλογικών φορέων του Δήμου , όπως, επιστημονικοί, εμπορικοί, συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί, για την ευρύτερη, δυνατή, εκπροσώπηση των κατοίκων αν και ο σχετικός κανονισμός το προβλέπει και μάλιστα κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή. Κάτι που δεν έγινε. Ίσως καλύτερα που δεν προσκλήθηκαν γιατί θα μπερδευόταν και θα νόμιζαν πως ζούνε στο Δήμο των Παρισίων!!

  Ο απολογισμός δεν είναι απλά και μόνο μια έκθεση πεπραγμένων, είναι ένα πολιτικό κείμενο αποτίμησης της δράσης της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, όπως και της συνολικότερης κατάστασης, καθώς ούτε ως Δήμος είμαστε αποκομμένοι από τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα. Αυτή η Δημοτική Αρχή υπηρετεί πολιτικά τις μνημονιακές πολιτικές. Όταν λέμε υπηρετεί ε εννοούμε ότι αποδέχτηκε και εφάρμοσε την επιβαλλόμενη πολιτική χωρίς αντιδράσεις. Και μνημονιακή πολιτική σημαίνει:

  Μείωση κρατικής χρηματοδότησης. Αντί να αντιδράσει είπε “μπορώ να τα φέρω βόλτα και με λιγότερα λεφτά και θα νοικοκυρέψω το δήμο”.
  Ανταποδοτικότητα παντού. Ανταποδοτικότητα στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό. Κουβέντα για την ελάχιστη εγγυημένη τιμή στο εργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ στην Δωδώνη.

  Αλλαγή εργασιακών σχέσεων. Ενισχύεται η παρουσία υπαλλήλων πολλών ταχυτήτων στο Δήμο, με σαφείς αρνητικές επιπτώσεις στα εργασιακά δικαιώματα.Aπό τον απολογισμό του Δήμου.
  o Μόνιμο προσωπικό : 55 o Προσωπικό ΙΔ ΑΧ : 13
  o Προσωπικό ΙΔ ΟΧ : 49 o Επιστημονικοί Συνεργάτες : 4

  Ιδιωτικοποίηση τομέων λειτουργίας του δήμου. Ελλείψεις σε προσωπικό οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε εργολαβίες, οι οποίες εν τέλει θα κοστίσουν περισσότερα στους δημότες.Και μάλιστα με απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς. Ο Δήμος μας είναι πρώτος σε αυτό και με διαφορά.
  Μεταφορά αρμοδιοτήτων του κεντρικού κράτους στο Δήμο.

  Η προσχολική αγωγή ήδη έχει παραχωρηθεί στο Δήμο, χωρίς καμία μέριμνα για χρηματοδότηση και τη γενικότερη λειτουργία της. Συνέπεια αυτού να αναγκάζονται να βάζουν το «χέρι στην τσέπη» οι γονείς ή να αναζητούνται χορηγοί για την κάλυψη των αυτονόητων. Ενώ αναμένεται και η Υγεία να περάσει στους δήμους, με καταστροφικά αποτελέσματα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

  Έχει λοιπόν μια αξία να κρίνουμε πολιτικά όλη αυτή την κατάσταση. Τα προγράμματα που έχει καταφέρει η δημοτική αρχή να εντάξει στον προγραμματισμό και εκτελούνται ή θα εκτελεστούν , δεν έχουν καμία σχέση με τα λαϊκά δικαιώματα και τις λαϊκές ανάγκες. Που είναι η πρόνοια και έργα για αντιπλημμυρική-αντισεισμική-αντιπυρική προστασία;

  Η περιοχή του Φαναρίου πλημμυρίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα και εσείς μιλάτε για Smart Cities (διαδικτυακές υπηρεσίες!) Μοναδική δράση του ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του Δήμου ήταν η σύσκεψη των μελών του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας την 11-05-2021 με θέμα : «Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση πυρκαγιών κατά τους θερινούς μήνες στο Δήμο Πάργας».

  Να μιλήσουμε για την υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων που έλαβαν ΜΟΝΟ έσοδα από τους ΚΑΠ περίπου 350.000 για Α/Βάθμια και Β/Βάθμια; Ή για τον τρόπο με τον οποίο στάθηκε η Δημοτική Αρχή στο θέμα της αποκατάστασης των ζημιών των σχολικών μονάδων της ΔΕ Φαναρίου από τον σεισμό της 21ης Μαρτίου;

  Ικανοποιούμαστε ως σύμβουλοι και ως πολίτες με ένα Δήμο που θα λειτουργεί στα όρια της αντοχής της οικονομίας, θα προάγει την ανταποδοτικότητα και την τοπική φορολογία;

  Εμείς δεν αποδεχόμαστε τη διαχείριση της οικονομικής μιζέριας που μας επιβάλουν οι εκάστοτε κεντρικές κυβερνήσεις, με τη γενικότερη συμφωνία και της ΚΕΔΕ, δεν θεωρούμε πολιτική και προγραμματισμό το αποσπασματικό κυνήγι προγραμμάτων μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών μας.

  Είναι αδιανόητο, μέσα σε αυτές τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, η Δημοτική Αρχή να μην έχει κανένα αυτοτελή σχεδιασμό κοινωνικής πολιτικής για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας, πέρα από τα κυβερνητικά προγράμματα αναδιανομής της φτώχειας.

  Ο πραγματικός απολογισμός γίνεται έξω απ’ αυτή την αίθουσα, με τα πραγματικά δεδομένα της ζωής και των αναγκών της. Και είναι καταφανέστατα αρνητικός.

  Η Λαϊκή Συσπείρωση όλο αυτό το διάστημα ανέδειξε, μίλησε και αγωνίστηκε για αυτό που εμείς θεωρούμε ουσιαστικό. Στα ζητήματα τάχα της διαχείρισης, της κάλπικης ηθικολογίας και των προσώπων, εμείς αντιτάξαμε και αντιτάσσουμε πως το ζήτημα δεν είναι το πώς διαχειρίζεσαι αυτή την κατάσταση που θέλει τους πολλούς στην υπηρεσία των λίγων, αλλά το πώς θα οργανώσεις την πάλη με βάση τη δική μας καθημερινότητα, την δική μας ευημερία, ενάντια στις κεντρικές πολιτικές εξαθλίωσης μας.

  Και εδώ θα είμαστε για να συνεχίσουμε αταλάντευτα με στόχο την ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής, τοπικής διοίκησης και κυβέρνησης, που βάζει στο περιθώριο τις σύγχρονες ανάγκες του λαού.

  Τελευταία νέα

  Προκαλεί ο Άδωνης για Τέμπη: Αν έγινε έκρηξη παράνομου υλικού, θα ήταν «καλό για την κυβέρνηση»

  Eάν το δυστύχημα «προεκλήθη λόγω έκρηξης ενός τρένου που μετέφερε παράνομο υλικό, αυτό είναι...

  Τροχαίο ατύχημα πριν την έξοδο για Σούλι – Έχασε τον έλεγχο του οχήματός της και βρέθηκε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

  Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στην Εγνατία Οδό, λίγο πριν την έξοδο για Σούλι, όπου...

  Στη φυλακή o 70χρονος που προσπάθησε να ασελγήσει σε μια 16χρονη η οποία με νοητική υστέρηση!

  Στη φυλακή θα οδηγηθεί ένας 70χρονος από ένα χωριό της Πέλλας ο οποίος το 2021 αποπειράθηκε...

  Άκτιο – Αμβρακία: Εισβολή αγελάδων στον οδικό άξονα – Κυκλοφοριακό κομφούζιο με προορισμό την Πρέβεζα.

  Μια απίστευτη εικόνα αντίκρισαν οι οδηγοί που ταξίδευαν στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο -  Αμβρακία προς...

  Περισσότερα

  Προκαλεί ο Άδωνης για Τέμπη: Αν έγινε έκρηξη παράνομου υλικού, θα ήταν «καλό για την κυβέρνηση»

  Eάν το δυστύχημα «προεκλήθη λόγω έκρηξης ενός τρένου που μετέφερε παράνομο υλικό, αυτό είναι...

  Τροχαίο ατύχημα πριν την έξοδο για Σούλι – Έχασε τον έλεγχο του οχήματός της και βρέθηκε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

  Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στην Εγνατία Οδό, λίγο πριν την έξοδο για Σούλι, όπου...

  Στη φυλακή o 70χρονος που προσπάθησε να ασελγήσει σε μια 16χρονη η οποία με νοητική υστέρηση!

  Στη φυλακή θα οδηγηθεί ένας 70χρονος από ένα χωριό της Πέλλας ο οποίος το 2021 αποπειράθηκε...
  Μετάβαση στο περιεχόμενο