More
    ΑρχικήΉπειροςΗ «κανονικότητα» Μητσοτάκη «επιβάλλει» ένα σκάνδαλο τη μέρα. Ούτε θα το συνηθίσουμε...

    Η «κανονικότητα» Μητσοτάκη «επιβάλλει» ένα σκάνδαλο τη μέρα. Ούτε θα το συνηθίσουμε ούτε θα ξεφύγετε!

    Δημοσιεύθηκε:

    Σημεία παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,  στο Attica TV και στους Β. Σκουρή και Ν. Παναγιωτόπουλο

    Αποδυναμώσατε και εκχωρήσατε το αγαθό της δημόσιας υγείας στον ιδιωτικό τομέα. Η απροκάλυπτη επιλογή σας υπηρετεί την ιδεολογία σας

    Στη συζήτηση που ξεκίνησε με αφορμή ρεπορτάζ για την κατάσταση στο ΕΣΥ τις ελλείψεις φαρμάκων και τις δυσκολίες στην καθημερινότητα των πολιτών η Ό. Γεροβασίλη  επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή στο ΕΣΥ υπηρετούν 10,000 λιγότεροι άνθρωποι από ό,τι προ πανδημίας. Το σύστημα υγείας προφανώς και δεν στηρίχθηκε παρόλο που η πανδημία ήταν εδώ και παρόλο που τα επιστημονικά δεδομένα έλεγαν ότι οι ανάγκες θα είναι παρούσες για χρόνια. Δήθεν έγιναν ΜΕΘ στην πανδημία. Τα ποσοστά θνησιμότητας σε μονάδες κινήθηκαν στα πρωτοφανή ποσοστά του 70-100%. Πουθενά στην Ευρώπη δεν συνέβη αυτό!  Εδώ οι μονάδες δεν ήταν ΜΕΘ.  Άλλο διασωληνώσεις και άλλο φροντίδα και υποδομή μονάδας εντατικής.

    Η κυβέρνηση υπήρξε συνεπής στην προεκλογική της διακήρυξη περί ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ με εκχώρηση ρόλων στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό της το σχέδιο δεν το ανέκοψε παρά την επέλαση της πανδημίας και τις σημερινές εξελίξεις. Πρόκειται για πολιτική επιλογή σύμφωνη με την ιδεολογία της κυβέρνησης. Αυτό δεν ανεκόπη παρά το ότι η πανδημία ήρθε να αλλάξει τη λογική αναφορικά με την ενίσχυση των κρατικών δομών υγείας και τη σημασία τους ειδικά σε αυτές τις συνθήκες. Έχει ήδη  νομοθετηθεί η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ απλώς δεν έχει εξελιχθεί γιατί είναι πρόσφατα ψηφισμένος ο νόμος. Με ιδιωτικά χειρουργεία τα απογεύματα, εκχωρήσεις σημαντικών διαγνωστικών υπηρεσιών κ.λπ. Εν ολίγοις έχουν φέρει τους ιδιώτες να ασκήσουν την ιατρική μέσα στις δημόσιες δομές. Και δίνει και τη δυνατότητα σε γιατρούς του ΕΣΥ δήθεν να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα, αντί να τους πληρώσει περισσότερα χρήματα.

    Τι πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σήμερα που δεν έχουμε τους μνημονιακούς περιορισμούς;   Ο νεοεισερχόμενος πρέπει να αμειφθεί με 2000 ευρώ. Αλλιώς οι νέοι γιατροί που είναι και καλοί και πολλοί φεύγουν στο εξωτερικό. Τα νοσοκομεία δεν ενισχύθηκαν σε προσωπικό, δεν στηρίχθηκαν σε υποδομές, οι εργαζόμενοι εξοντώθηκαν, ο εξοπλισμός είναι  παρωχημένος, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα και το ΕΣΥ ιδιωτικοποιείται!

    Η «κανονικότητα» Μητσοτάκη επιβάλλει ένα σκάνδαλο τη μέρα. Ούτε θα το συνηθίσουμε ούτε θα ξεφύγετε. Είστε με την πλάτη στον τοίχο.

    Σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά  που κατατέθηκε από τους Π. Πολάκη και Μ. Κάτση για εικονικά τιμολόγια εταιρείας δημοσκοπήσεων τα οποία συνδέονται αφενός με μετρήσεις σύμφωνα με δημοσιεύματα αλλά και με το Predator η Όλγα Γεροβασίλη σε απάντηση και του συνομιλητή της βουλευτού της ΝΔ ο οποίος μίλησε για «διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ να κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό μία σκανδαλολογία»  σημείωσε τα ακόλουθα:

    Έχουμε μία εταιρεία που ασχολείται με χωματουργικές εργασίες που βρέθηκε στον έλεγχο ροών χρήματος από την ερευνητική δημοσιογραφία για το πώς χρηματοδοτήθηκε και αγοράστηκε το Predator  κι αποκαλύφθηκε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία (που δεν παρουσιάζει ούτε  τζίρο ούτε ισολογισμούς επί χρόνια) πέρασε 5 εκατομμύρια στην Κρίκελ και παράλληλα και τα 240.000 ευρώ στη Marc. Εδώ ή πρόκειται είτε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος είτε για εικονικά τιμολόγια. Αυτό το θέμα είναι στον αέρα εδώ και 1,5 μήνα περίπου χωρίς να έχει υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση και αρμόδιος έλεγχος.

    Ποιος το αγόρασε το Predator; Αυτό είναι σαφές. Το πώς το αγόρασε πρέπει να διερευνηθεί. Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουμε αποδεδειγμένα ένα σκάνδαλο τη μέρα.  Σκανδαλολογία είναι να μην υπάρχει σκάνδαλο και κάποιος να λέει ότι υπάρχει. Εδώ με αφορμή την πανδημία η κυβέρνηση κινήθηκε κατ εξαίρεσιν όλου του θεσμικού πλαισίου. Έφυγαν από τη μέση οι διαγωνισμοί πρόχειροι και κανονικοί, οι διαπραγματεύσεις και πήγαμε σε απευθείας αναθέσεις. Η «κανονικότητα Μητσοτάκη» δεν αποτελεί κανονικότητα και ούτε θα το πιστέψουμε ούτε θα το συνηθίσουμε όλοι. Η χώρα έχει αρχές, νόμους,  θεσμούς και δεν θα τα καταλύσετε όλα επειδή είστε πλέον με την πλάτη στον τοίχο.

    Ν. Παππάς: Με πολιτική δίωξη και διάτρητα σενάρια επιχειρεί η κυβέρνηση «σωτήριους» συμψηφισμούς

    Ο κάθε «θησαυρός» που τάχα ανακαλύπτετε, στην προσπάθειά σας να ψέξετε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να επιχειρήσετε συμψηφισμούς αποδεικνύεται άνθρακας. Το αυτό ισχύει και με την προφανώς πολιτική δίωξη του Ν. Παππά και τα διάτρητα σενάρια που επινοούνται. Και  προφανώς η αξιολόγηση θα γίνει από τη δικαιοσύνη.

    Δυο σημεία έχω να τονίσω: Πρώτον, από χθες που κατέθεσε η συγκεκριμένη μάρτυρας υπήρχε μια προαναγγελία ότι έρχονται φοβερές και τρομερές αποκαλύψεις και τελικά σήμερα ήρθε ένα sms αμφιβόλου εγκυρότητας, όπως λένε οι δικηγόροι. Ο κ. Παππάς, πέραν του ότι επωνύμως κατέθεσε μήνυση όταν χρειάστηκε πριν λίγες μέρες, βρίσκεται στο ειδικό δικαστήριο έπειτα από πολιτική δίωξη. Αυτή είναι η αντίληψη μου και πιστεύω πως θα λάμψει η αλήθεια. Σας θυμίζω πως ο κ. Στουρνάρας, όπως και η Τράπεζα Αττικής, διέψευσαν πως εκείνα περίφημα 3 εκατομμύρια θα πήγαιναν στην εφημερίδα Documento. Ο κ. Καλογρίτσας απ’ την άλλη, αφενός δεν είχε χρήματα και ο ΣΥΡΙΖΑ έψαχνε να τον χρηματοδοτήσει να γίνει το κανάλι και αφετέρου  ο κ. ίδιος πένης χρηματοδοτούσε με βαλίτσες τον ΣΥΡΙΖΑ! Που τα βρήκε εφόσον δεν τα είχε; Αυτό ήταν το σενάριο και τώρα άλλαξε. Δεύτερον, σας υπενθυμίζω πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επέτρεψε στον κ. Καλογρίτσα να αιτηθεί και να λάβει τηλεοπτική άδεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση όταν απερρίφθη στο συγκεκριμένο διαγωνισμό η πρόταση του κ. Καλογρίτσα.

     

    Ελληνοτουρκικά: Υπερασπίζουμε το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων. Είμαστε αντίθετοι στην κούρσα εξοπλισμών– Η κυβέρνηση ΝΔ υποβάθμισε την εξωτερική πολιτική της χώρας στο ρόλο του πρόθυμου και προβλέψιμου συμμάχου

    Η  κούρσα εξοπλισμών δεν τελειώνει πουθενά.  Ωστόσο το αξιόμαχο των δυνάμεων μας προφανώς και το υπερασπίζουμε. Και η συζήτηση για τα f- 35 επί των ημερών μας έγινε και οι συμφωνίες με τη Γαλλία το ίδιο. Είναι διαφορετικό αν διαφωνήσαμε στον τρόπο, στο ποσο με τη ΝΔ. Θυμίζω όμως ότι πριν λίγες μέρες υπουργός της ΝΔ βγήκε και είπε πως είναι προς το συμφέρον της χώρας μας να πάρει f – 16 η Τουρκία με ένα σκεπτικό ανάποδης λογικής.

    Από την άλλη μεριά, μετά τη σημερινή συνάντηση του κ. Μπλίνκεν με τον κ. Τσαβούσογλου, ο κ. Μπλίνκεν σχεδιάζει ένα ταξίδι σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία και Ισραήλ. Αφού κλείσει αυτός ο κύκλος ενδεχομένως να έχουμε τότε κάτι σημαντικό, κι όχι από τη σημερινή συνάντηση, διότι η εκτίμηση που νομίζω πως έχει κάνει η Αμερική είναι πως θέλει να καταστήσει την κρίση στα ελληνοτουρκικά ελεγχόμενη, κάνοντας την πρώτη κίνηση υπέρ της Τουρκίας, όταν σταμάτησε τις διαδικασίες του Εastmed.

    Να θυμίσω ότι έχουμε κυβέρνηση και συνεπώς το ζήτημα δεν μπορεί να αφήνεται να το διαχειρίζονται  κάποια Επιμελητήρια και ο κ. Μενέντεζ. Όμως η κυβέρνηση αυτή έχει ακολουθήσει την τακτική του πρόθυμου, προβλέψιμου συμμάχου δίνοντας γη και ύδωρ προς τους αμερικανούς σε ό,τι ζήτησαν, χωρίς κανένα αντάλλαγμα προς το συμφέρον της πατρίδας μας. Αυτή είναι η κριτική μας προς την κυβέρνηση, στον τρόπο που ασκείται η εξωτερική πολιτική. Παράλληλα έχουμε τον αναβαθμισμένο ρόλο της Τουρκίας ( Eastmed, πόλεμος στην Ουκρανία).  Η ανάγνωση της πραγματικότητας πρέπει γίνεται ορθά, ούτως ώστε να μπορεί κανείς να κάνει πολιτικές και διπλωματικές κινήσεις προς όφελος της χώρας. Αυτή τη στιγμή δε γίνεται κάτι τέτοιο από την πλευρά της κυβέρνησης. Εν προκειμένω, τι κάνει η κυβέρνηση έτσι ώστε να μην πάρει f – 16 η Τουρκία;

    Όταν ο πρωθυπουργός, ο πολιτικά υπεύθυνος για τα παράκεντρα της ΕΥΠ, παρακολουθεί τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, πώς είναι δυνατόν ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται ασφαλής;

    Η συζήτηση στο πάνελ ολοκληρώθηκε με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Η κ. Γεροβασίλη έθεσε το εύλογο ερώτημα κατά πόσον -εφόσον μετά από τόσους μήνες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι καθαρίστηκαν στην ΕΥΠ κάποια παράκεντρα – και αφού είναι σαφές ότι γνώριζαν τα παράκεντρα, θα παραπεμφθεί κάποιος στη δικαιοσύνη. Και συνέχισε το συλλογισμό της λέγοντας πως  «εφόσον ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ επέλεξε να είναι ο κ. Μητσοτάκης, φέρει και την πολιτική ευθύνη των παράκεντρων, δηλαδή του παρακράτους. Πώς είναι δυνατόν ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται ασφαλής;

    Παράκεντρο κατά την άποψή μου είναι το ίδιο το Μαξίμου, συνέχισε η Ό. Γεροβασίλη Τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως σοβαρά για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς και, στην προκειμένη περίπτωση, για τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Και για την εθνική ασφάλεια της χώρας, για την οποία θέλετε να λέτε πόσο την προασπίζετε, ρωτάτε εσείς εμάς αν εμπιστευόμαστε τις Ένοπλές Δυνάμεις και τον κ. Φλώρο; Εδώ δεν τον εμπιστεύεται ο Πρωθυπουργός, τον παρακολουθεί. Γιατί; Είναι εκβιαζόμενος ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων; Απαιτούμε απαντήσεις!».

    Τελευταία νέα

    21χρονη καταγγέλλει ότι βιαζόταν από τα 11 της χρόνια από γαιοκτήμονα της Λάρισα, για τον οποίο δούλευε η μητέρα της.

    Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση που μια 21χρονη σήμερα γυναίκα καταγγέλλει ότι βιαζόταν...

    Πώς η ακρίβεια αλλάζει το καλάθι του νοικοκυριού – Η άνοδος στις τιμές επηρέασε τη συμπεριφορά των καταναλωτών και επιβάρυνε τις δαπάνες τους.

    Τα νοικοκυριά έχουν αντιμετωπίσει πολλά σοκ τα τελευταία χρόνια και έχουν προσαρμόσει τη συμπεριφορά...

    Οι Τούρκοι προσέρχονται στις κάλπες: Τι διακυβεύεται την Κυριακή – Ο Ερντογάν αντιμέτωπος και με τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την ακρίβεια

    Στην Τουρκία, εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή για τις κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές που πρόκειται...

    Πούτιν: Δεν έχουμε σκοπό να επιτεθούμε στο ΝΑΤΟ – Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

    Η Ρωσία δεν έχει σκοπό να επιτεθεί στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής, στην...

    Περισσότερα

    21χρονη καταγγέλλει ότι βιαζόταν από τα 11 της χρόνια από γαιοκτήμονα της Λάρισα, για τον οποίο δούλευε η μητέρα της.

    Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση που μια 21χρονη σήμερα γυναίκα καταγγέλλει ότι βιαζόταν...

    Πώς η ακρίβεια αλλάζει το καλάθι του νοικοκυριού – Η άνοδος στις τιμές επηρέασε τη συμπεριφορά των καταναλωτών και επιβάρυνε τις δαπάνες τους.

    Τα νοικοκυριά έχουν αντιμετωπίσει πολλά σοκ τα τελευταία χρόνια και έχουν προσαρμόσει τη συμπεριφορά...

    Οι Τούρκοι προσέρχονται στις κάλπες: Τι διακυβεύεται την Κυριακή – Ο Ερντογάν αντιμέτωπος και με τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την ακρίβεια

    Στην Τουρκία, εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή για τις κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές που πρόκειται...
    Μετάβαση στο περιεχόμενο