ihm26 poster 300x250

Η Ήπειρος στον αέρα: Αύξηση 14% στην κίνηση στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Αύξηση 14% σημειώθηκε στην επιβατική κίνηση των 24 αεροδρομίων υπό την εποπτεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, μεταξύ αυτών και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Σε επίπεδο τετραμήνου (Ιανουάριος – Απρίλιος), η συνολική επιβατική κίνηση στη χώρα αυξήθηκε κατά 9,2%, με τον αριθμό των επιβατών να φθάνει σχεδόν τα 14 εκατομμύρια.

Παράλληλα, θετικά είναι τα μηνύματα και για τον τουρισμό της Ηπείρου. Η Περιφέρεια αναρριχήθηκε στην 6η θέση πανελλαδικά όσον αφορά τις τουριστικές εισπράξεις, οι οποίες πέρυσι ανήλθαν στα 400 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 19,2%.

Ωστόσο, η Ήπειρος εξακολουθεί να υστερεί συγκριτικά με τους κορυφαίους προορισμούς της χώρας, αποσπώντας μόλις το 1,9% των εθνικών εσόδων, ενώ οι δαπάνες και η διάρκεια παραμονής των επισκεπτών παραμένουν κάτω από τον εθνικό μέσο όρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Στην εφαρμογή του ΕΟΤ «Visit Greece App» οι παραλίες της Πρέβεζας και της Πάργας

Σε μια ουσιαστική και χρήσιμη αναβάθμιση της επίσημης εφαρμογής του
ap23352616937459 768x512 1

Ισημερινός: Συνελήφθη ξανά ο αρχηγός της συμμορίας Los Choneros – Είχε δραπετεύσει τον Ιανουάριο

Ο πλέον καταζητούμενος φυγάς του Ισημερινού, Χοσέ Αντόλφο Μασίας —γνωστός